• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hiç durmayan üretimin olduğu seramik sektöründe "kriz" lafı yasak!
Ekonomi
16 Mayıs 2020 - 09:35

Hiç durmayan üretimin olduğu seramik sektöründe "kriz" lafı yasak!

Kütahya Seramik YKB Erkan Güral Türk seramik sektörünün ihracat rakamlarında %40’a yakın oranda bir azalmanın söz konusu olduğunun fakat üretimlerinin hiç durmadığının altını çizdi

Ekonomi
16 Mayıs 2020 - 09:35
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hiç durmayan üretimin olduğu seramik sektöründe “kriz” lafı yasak!
Kütahya Seramik YKB Erkan Güral Türk seramik sektörünün ihracat rakamlarında %40’a yakın oranda bir azalmanın söz konusu olduğunun fakat üretimlerinin hiç durmadığının altını çizdi.

Son birkaç aydır dünyayı etkisi altına alan virüs salgını sebebiyle ekonomik kriz hızla büyürken ülkemizin önce gelen sanayi kuruluşlarından Kütahya Seramik’ten de sektördeki ihracat rakamlarına dair ilgi çekici bir açıklama geldi.

Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral bir TV programına canlı bağlantı ile katılarak seramik sektörünün ihracat rakamlarında %40’a yakın oranda bir azalmanın söz konusu olduğunun fakat üretimlerinin hiç durmadığının altını çizdi.

TÜRKİYE SERAMİK SEKTÖRÜNDE DÜNYA’DA 3. SIRADA

Türkiye’nin seramik sektöründeki öncü grubu Kütahya Seramik YKB Erkan Güral “Türkiye’nin şu anda yarıştığı ülkeler öncelikle Avrupa’da İtalya ve İspanya. Türkiye seramik sektöründe dünyada bu iki ülkenin ardından kapasite ve bilinirlik olarak üçüncü sırada geliyor. Türk seramik sektöründeki firmalarımızın yaptığı nitelikli ürün ve teknolojik yatırımlar, bizi İtalya ve İspanya’nın da yer yer önüne çıkartıyor.” dedi.

Son yıllarda ABD ve Çin arasında yaşanan ekonomik savaş ve problemler, geçmişten gelen marka bilinirliğinin Türkiye’nin Çin ve Hindistan’daki üreticilere nazaran batıya yönelik seramik ihracatında Türkiye’ye fırsat kazandırdığının da altını çizen Güral, bu konuda yerli firmalarımızın yatırımlarına devam etmesi ve nitelikli ürün üretmeye yönelik çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

GÜRAL: “SERAMİK SEKTÖRÜNDE KATMA DEĞERLİ ÜRETİM ÇOK ÖNEMLİ”

Kovid-19 salgınının seramik ve porselen sektörüne olan etkisini ve sektördeki normalleşme adımlarını anlatan Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral “Sıradan ürünler üretir ve kendimizi geliştirmezsek bu konudaki gücümüzü hızlı şekilde kaybedebiliriz. Çin ve Hindistan son yıllarda büyük yatırımlar yapıyor, marka bilinirliği ve nitelik olarak bu ülkelerin önünde olsak da bu konuda çalışmada hız kesmemeliyiz.” dedi.

Kütahya Seramik olarak büyük ses getiren yeni ürünleri hem büyük hem dayanıklı olarak dünyada tek olan 120x240 ölçülü seramikler dünyada sadece Türkiye’de üretiliyor. 2014 yılından bu yana bir oda yüksekliğinde 240-260cm yüksekliklerde üretilebilen seramiklerin dünyada emsali yok. Yüksek yatırım maliyeti olan bu ürünlerde “Türk Malı” damgasının kendilerine mutluluk verdiğini belirten Güral, dünyanın her yerinde üretilen seramiklerle en iyi şekilde rekabet edebilecek güçte olduklarının altını çizdi.

SALGIN İHRACATI AZALTTI FAKAT PAZARI ÇEŞİTLENDİRDİ

            Koronavirüs salgını sebebiyle Çin’deki üreticilerden ürün tedariki sağlayan firmaların alternatif pazarlara yönelmesi Türkiye’yi seramik sektöründe öne çıkardı. Son yaptıkları yatırım ile birlikte Güral ailesi Kütahya Seramik olarak alternatif pazarlara yönelen üretici firmaların Türkiye’de aradıklarını bulabilecekleri yüksek kaliteli ürünlerin mevcut olduğunu iletti.

Kütahya’da 5 farklı fabrikada 1400 kişi ile birlikte 120 milyon parça kapasiteye sahip porselen üretimi yaptıklarını belirten Sema Güral Sürmeli babası Nafi Güral’ın şirkette “kriz” lafını yasakladığını belirtti.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Üniversite - Sanayi İş Birliği ziyaretleri
Üniversite - Sanayi İş Birliği ziyaretleri
E-Faturaya Giriş
E-Faturaya Giriş
Tarım alanında bir ilk
Tarım alanında bir ilk
Vali Akkoyun’dan Golda Gıda’ya İade-i Ziyaret
Vali Akkoyun’dan Golda Gıda’ya İade-i Ziyaret
Son Haberler
3 Nisan'da elektrik kesintisi yapılacak
3 Nisan'da elektrik kesintisi yapılacak
Çağlayan Şehit Yakınları ile Gazileri de Unutmadı
Çağlayan Şehit Yakınları ile Gazileri de Unutmadı
1 Nisan'da elektrik kesintisi yapılacak
1 Nisan'da elektrik kesintisi yapılacak
KMÜ SCIMAGO 2023 sıralamasında büyük bir başarı elde etti
KMÜ SCIMAGO 2023 sıralamasında büyük bir başarı elde etti
Hentbol İl Birincileri belirlendi
Hentbol İl Birincileri belirlendi
Juventus Teknik Direktörü Sarri Merih'le İlgili Fikrini Değiştirdi
Juventus Teknik Direktörü Sarri Merih'le İlgili Fikrini Değiştirdi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Bilim - Teknoloji
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

DMCA.com Protection Status