• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. YÖK ve SSB iş birliğindeki 'Akademik Tez Programı'na 421 öğrenci başvurdu
Eğitim
Yayınlanma: 06 Ocak 2025 - 11:45

YÖK ve SSB iş birliğindeki 'Akademik Tez Programı'na 421 öğrenci başvurdu

Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)- YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) iş birliğiyle hayata geçirilen 'Akademik Tez Programı'na (ATP) 119 üniversiteden, 58 farklı bölümden toplam 421 öğrenci başvurdu

Eğitim
06 Ocak 2025 - 11:45
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
YÖK ve SSB iş birliğindeki 'Akademik Tez Programı'na 421 öğrenci başvurdu
Reklam
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) iş birliğiyle hayata geçirilen 'Akademik Tez Programı'na (ATP) 119 üniversiteden, 58 farklı bölümden toplam 421 öğrenci başvurdu.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre; SSB ile iş birliğiyle bu eğitim öğretim yılında hayata geçirilen Akademik Tez Programı'na, 119 üniversiteden, 58 farklı bölümden toplam 421 başvuru yapıldı. En çok öğrencinin başvuru yaptığı üniversiteler sırasıyla Gazi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi oldu. ATP ile savunma sanayi alanında yapay zeka, üniversitelerde lisans seviyesinde bitirme projeleri ve lisansüstü seviyede tez çalışmaları olarak ele alınacak. Programla savunma sanayisinde yapay zeka alanındaki yetkinliklerin artırılması, sektördeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacına katkı sağlanması ve akademi ile sanayi arasında yapay zeka alanında güçlü bir iş birliği oluşturulması amaçlanıyor.

ATP için SSB tarafından belirlenen 71 konu başlığından 62 tanesi en az 1 kez tercih edildi. Yapılan 421 başvurudan 288'i bireysel, 68'i takım olmak üzere 356'sı kabul edildi. Kabul edilen başvurulardan 258'ini lisans, 98'sini yüksek lisans seviyeleri oluşturdu. Kabul alan öğrenciler, Türkiye'nin savunma sanayisinde yapay zeka alanındaki yetkinliklerini artırmak amacıyla geleceğin teknolojilerini şekillendirmek ve ülkenin savunma kabiliyetlerine katkıda bulunma fırsatını yakalamış olacak.

20 FİRMADAN 90 MENTÖR GÖREV YAPACAK

Öğrenciler bitirme veya yüksek lisans tezi çalışmalarını üniversitelerdeki akademik danışmanlarıyla devam ettirecek ancak sektör uzmanlarından atanan mentörlerden de süreç boyunca ek teknik destek ve rehberlik alacak. ATP'de 20 farklı firmadan 90 mentör görev yapacak. Öğrenciler ocak, mart ve haziran aylarında olmak üzere mentörlerine 3 ara değerlendirme raporu iletecek ve mentörler bu raporları da dikkate alarak çalışmaları puanlayacak.

Haziran ayında nihai tez çalışmasının teslim edilmesinin ardından başarılı olan öğrencilerin tez çalışmalarını anlatacağı ve sunumlarını gerçekleştireceği bir etkinlik düzenlenecek. Sektör uzmanlarıyla öğrenciler ve akademisyenler arasındaki etkileşimi artıracak etkinlikte yapılacak sunumlarda en başarılı olan öğrencilere aday mühendislik, staj programı, yurt dışı konferans katılım desteği, proje desteği gibi ödüller verilecek.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
YÖK'ten üniversiteleri 2030 vizyonuna taşıyacak eylem planı
YÖK'ten üniversiteleri 2030 vizyonuna taşıyacak eylem planı
MEB'den 'Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe' bülteni
MEB'den 'Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe' bülteni
Yaz okulları eğitimleri başladı
Yaz okulları eğitimleri başladı
TÜRGEV projeleri, Uluslararası Aile Fuarı'nda yoğun ilgi gördü
TÜRGEV projeleri, Uluslararası Aile Fuarı'nda yoğun ilgi gördü
Son Haberler
Konya'daki şenlikte Nasreddin Hoca temsili olarak uyandırıldı
Konya'daki şenlikte Nasreddin Hoca temsili olarak uyandırıldı
AK Parti'li Çelik: Özgür Özel'in söyledikleri, siyasi cehaletin zirvesi olmuş
AK Parti'li Çelik: Özgür Özel'in söyledikleri, siyasi cehaletin...
Özgür Özel: Sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar
Özgür Özel: Sandığı ortadan kaldırmak istiyorlar
Bakan Yumaklı: Antalya ve Çanakkale'deki yangınlar kontrol altında
Bakan Yumaklı: Antalya ve Çanakkale'deki yangınlar kontrol altında
Bakan Uraloğlu: Esenboğa metrosunun çalışmalarına başlıyoruz
Bakan Uraloğlu: Esenboğa metrosunun çalışmalarına başlıyoruz
Müşterilerini, omzunda iguana ile tıraş ediyor
Müşterilerini, omzunda iguana ile tıraş ediyor

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim