• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. YÖK Başkanı Özvar: Her ilde üniversite olmasını destekliyoruz
Eğitim
Yayınlanma: 14 Nisan 2025 - 12:09

YÖK Başkanı Özvar: Her ilde üniversite olmasını destekliyoruz

ANKARA, (DHA)- YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Her ilde üniversite olması çok kıymetli ve bunu destekliyoruz" dedi

Eğitim
14 Nisan 2025 - 12:09
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
YÖK Başkanı Özvar: Her ilde üniversite olmasını destekliyoruz
Reklam
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "Her ilde üniversite olması çok kıymetli ve bunu destekliyoruz" dedi.

YÖK Başkanı Özvar, Fırat Üniversitesi 50'nci Yıl Kutlama Programı kapsamında Elazığ'da bölge üniversite rektörleri, Fırat Üniversitesi eski rektör ve mezunlarıyla bir araya geldi. Özvar, Anadolu üniversitelerinin çok kıymetli olduğunu, onların diğer üniversitelerden hiçbir farkı olmadığını belirterek, "Her ilde üniversitelerimizin olması çok kıymetli ve bunu destekliyoruz" ifadesini kullandı.

Üniversitelerin hizmetlerinin sadece Türkiye ile sınırlı olmayacağını, önce komşu ülkelere ardından bütün dünyaya açılacağını kaydeden Özvar, "Fırat Üniversitesi'nin ve tüm üniversitelerimizin sadece ülkemizde değil dünyada başarı hikayelerinin olmasını istiyoruz" dedi.

'HERKESİN BİR TUĞLA KOYMASI ÇOK ÖNEMLİ'

Üniversitelerin kurumsal yapılarının oturması için zamana ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Özvar, "Fırat ve İnönü Üniversitelerimiz yarım asrı tamamladılar. Bir kurumun marka değeri bugünden yarına inşa edilmiyor, uzun yıllar alıyor. Uzun yıllarda inşa edilen bu itibarı, kaleminin ucuyla kimsenin karalamaya hakkı yok. Devletin büyük imkanlarıyla kurulan üniversitelerimize sahip çıkacağız. 'Bunun üzerine bir tuğla da biz koyabilir miyiz' diye çalışacağız. Bu bir bayrak yarışı herkesin bir tuğla koyması çok önemli" diye konuştu.

'ÜNİVERSİTELERİ KÜÇÜMSEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ'

YÖK Başkanı Özvar, üniversiteleri küçümseyenlere asla fırsat vermeyeceklerini vurgulayarak, "'Üniversite mezunları ne yapıyor' deniyor. Savunma Sanayii Başkanımıza 'Sizin mühendisleriniz nereden mezun' diye sordum. 'Yüzde 98'i Türk üniversitelerinden mezun Türk öğrenciler' dedi. Üniversite çeşitliliğini sorduğumda ise neredeyse 200 üniversiteden mezun bulunduğunu söyledi. Biz üniversitelerimize güvenmeye devam edeceğiz. Bu barajları, yolları fabrikaları yapanlar kim? Üniversiteler hak eden herkese açık olmalı. İnsanları kılık kıyafetiyle derisinin rengiyle uğraşılması yanlış" açıklamasında bulundu.

Fırat Üniversitesi'nin, 20 araştırma üniversitesinden biri olduğunu belirten Özvar, "Araştırma üniversiteleri ligi, büyük bir ligdir. Ancak bölgelerinin kalkınmasına tarımına, insanına, sanayisine katkı sağlayan üniversite iyi üniversitedir" dedi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Fırat Üniversitesi'nin 1 öğrenci numarasıyla 1975 yılındaki ilk mezunu Prof. Dr. Adile İpek Muz ile de bir araya geldi. Özvar, Prof. Dr. Adile İpek Muz'u öğretim üyesi olarak Fırat Üniversitesi'ne verdiği katkılardan dolayı kutladı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eğitim-Bir-Sen 64'üncü Başkanlar Kurulu Toplantısı sonuç bildirgesi yayımlandı
Eğitim-Bir-Sen 64'üncü Başkanlar Kurulu Toplantısı sonuç bildirgesi yayımlandı
Eğitim-Bir-Sen, 14'üncü kez toplu sözleşme masasının yetkili sendikası oldu
Eğitim-Bir-Sen, 14'üncü kez toplu sözleşme masasının yetkili sendikası oldu
'Evde Eğitim Hizmetleri Kılavuzu' yayımlandı
'Evde Eğitim Hizmetleri Kılavuzu' yayımlandı
25-34 yaş grubundaki nüfusta yükseköğretim mezun oranı yüzde 44,9 oldu
25-34 yaş grubundaki nüfusta yükseköğretim mezun oranı yüzde 44,9 oldu
Son Haberler
TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta Meclis Başkanlığı seçimleri yapılacak
TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta Meclis Başkanlığı seçimleri yapılacak
Günde 2 paket sigara içen 10 yıllık tiryaki, poliklinikte bağımlılıktan kurtuldu
Günde 2 paket sigara içen 10 yıllık tiryaki, poliklinikte bağımlılıktan...
TÜRASAŞ, 'Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu' sıralamasında 174 sıra birden yükseldi
TÜRASAŞ, 'Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu' sıralamasında...
Niğde'de 12'nci Yeşilay Bisiklet Turu yapıldı
Niğde'de 12'nci Yeşilay Bisiklet Turu yapıldı
Kurban Bayramı'nda, bakanlığa bağlı kent içi raylı sistemler ve otoyollar ücretsiz olacak
Kurban Bayramı'nda, bakanlığa bağlı kent içi raylı sistemler...
Eskişehir'de 500 bin TL değerinde kaçak ürün ele geçirildi
Eskişehir'de 500 bin TL değerinde kaçak ürün ele geçirildi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim