• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yılbaşı sokağa çıkma yasağı kaç gün, ne zaman başlıyor? Yılbaşı yasakları neler?
Gündem
28 Aralık 2020 - 12:09

Yılbaşı sokağa çıkma yasağı kaç gün, ne zaman başlıyor? Yılbaşı yasakları neler?

Yılbaşı sokağa çıkma yasağının detayları İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile belli oldu.

Gündem
28 Aralık 2020 - 12:09
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yılbaşı sokağa çıkma yasağı kaç gün, ne zaman başlıyor? Yılbaşı yasakları neler?
İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye göre, koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye'nin dört bir yerinde vatandaşlar, yeni yılı evlerinde karşılayacak ve 4 günlük sürede yalnızca muaf tutulanlar sokağa çıkabilecek. Yılbaşı sokağa çıkma yasağının ne zaman başlayacağı, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile belli oldu.

Yılbaşı gecesi uygulanacak kısıtlamalar ve illerdeki koronavirüs tedbirleri, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi'nden 24 saat takip edilecek. Ülke genelinde 31 Aralık Perşembe günü 21.00 itibari ile 1,2,3 Ocak günleri sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Yılbaşı sokağa çıkma yasağı tedbirleri "Belirtilen süre ve günlerde konaklama amaçlı müşteri kabul edebilecek olan oteller ve/veya konaklama tesislerinde sosyal izolasyon ile başta fiziki mesafe olmak üzere temizlik ve maske kurallarına aykırı olması nedeniyle yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu doğrultuda oteller ve konaklama tesisleri, yılbaşında yemekli-müzikli kutlama/eğlence programları yapılacağı yönünde kampanya veya reklam faaliyetlerinde bulunamayacak. Bu süre/günlerde oteller ve konaklama tesislerinde disk jokey performansı dahil canlı müzik icra edilmeyecek. Saat 22.00'den itibaren ise otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında kayıt dinletilmesi de dahil olmak üzere hiçbir şartta müzik yayınına izin verilmeyecek.

Yine bu günlerde otel/konaklama tesislerinde konaklayan müşterilerin kalabalık şekilde bir araya gelmemelerine yönelik tedbirler alınacak. Yemek saatlerinde bu hususa özellikle dikkat edilecek."

Tüm tedbir ve kuralların eksiksiz uygulanmasına yönelik denetimler yoğunlaştırılacak.

"Konaklama Tesislerinde Uygulanacak Standartlar ve Tedbirler" konulu daha önce illere gönderilen genelge ve Sağlık Bakanlığı "Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" ile getirilen tüm tedbir ve kuralların eksiksiz uygulanmasına yönelik olarak otel veya konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak. Kolluk kuvvetlerince yürütülecek denetim faaliyetlerinde, Kimlik Bildirme Kanunu'nun ilgili maddesi hükmü doğrultusunda oteller ve konaklama tesisleri tarafından kendilerine yapılan bildirimlerin doğruluğuna ve güncelliğine dikkat edilecek. Otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlardaki müşterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kişiler arasında olup olmadığı kontrol edilecek. Vali ve kaymakamlarca Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları kararları ivedilikle alınacak ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek.

Belirlenen esaslara aykırı uygulama yaptığı veya eğlence yeri şeklinde faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen otel ve konaklama tesislerine Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ve Turizmi Teşvik Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem uygulanacak ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sosyal Medya dezenformasyonuna aldanmayın!
Sosyal Medya dezenformasyonuna aldanmayın!
"18 meslektaşımızı depremde kaybettik"
Depremzedelere ücretsiz sağlık hizmeti verecekler
Depremzedelere ücretsiz sağlık hizmeti verecekler
Karaman Eczacı Odası açıklamada bulundu
Karaman Eczacı Odası açıklamada bulundu
Son Haberler
1 Nisan'da elektrik kesintisi yapılacak
1 Nisan'da elektrik kesintisi yapılacak
KMÜ SCIMAGO 2023 sıralamasında büyük bir başarı elde etti
KMÜ SCIMAGO 2023 sıralamasında büyük bir başarı elde etti
Hentbol İl Birincileri belirlendi
Hentbol İl Birincileri belirlendi
Mustafa Köpüklü Karaman Ticaret Odasını Ziyaret etti
Mustafa Köpüklü Karaman Ticaret Odasını Ziyaret etti
KMÜ’lü akademisyenden tarihe ışık
KMÜ’lü akademisyenden tarihe ışık
Tüm deliller FETÖ'yü gösteriyor
Tüm deliller FETÖ'yü gösteriyor

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Bilim - Teknoloji
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

DMCA.com Protection Status