• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Uygulama üzerinden çalışan şoföre saldıran taksicilerin davasında mütalaa verildi
Asayiş
Yayınlanma: 02 Ekim 2025 - 16:45

Uygulama üzerinden çalışan şoföre saldıran taksicilerin davasında mütalaa verildi

Eda KOÇ/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da yolcu taşıma uygulama üzerinden çalışan Alper Özcan'ı darbettikleri iddiasıyla yargılanan 4 taksici hakkında görülen davada mütalaasını sunan savcı, 3 sanığın 'Yağmaya teşebbüs', 'Tehdit' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından cezalandırılmasını isterken, 1 sanığın ise beraatini talep etti

Asayiş
02 Ekim 2025 - 16:45
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uygulama üzerinden çalışan şoföre saldıran taksicilerin davasında mütalaa verildi
ANKARA'da yolcu taşıma uygulama üzerinden çalışan Alper Özcan'ı darbettikleri iddiasıyla yargılanan 4 taksici hakkında görülen davada mütalaasını sunan savcı, 3 sanığın 'Yağmaya teşebbüs', 'Tehdit' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından cezalandırılmasını isterken, 1 sanığın ise beraatini talep etti.

Başkent'te 29 Ocak'ta yolcu taşıma uygulaması üzerinden çalışan Alper Özcan'ın otomobiline müşteri gibi binen taksi şoförleri Abdurrahman A. ile Murat A., Dikmen'e gitmek istediklerini söyledi. Abdurrahman A. ve Murat A., Kızılay'a geldiklerinde sürücünün aracı durdurmasını istedi. Güvenpark civarında aracı durduran 2 kişi, taksi şoförü olduklarını söyleyip Özcan'ı zorla araçtan indirmeye çalıştı. Özcan'a hakaret edip, darbeden şüpheliler aynı zamanda eylemlerini videoya aldı. Bu sırada parkın çevresinde bulunan diğer taksi şoförleri Umut Can K. ve Ömer Berkan A. da Özcan'ı tehdit ederek zorla araçtan indirmeye çalıştı. Alper Özcan'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturmanın ardından iddianame hazırlandı. İddianamede, sanıklar hakkında 'Gece vakti yağmaya teşebbüs', 'Birden fazla kişiyle birlikte tehdit', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'kasten yaralama' suçlarından 22'şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. 28 Nisan'da görülen ilk duruşmada sanıklardan Umut Can K. ve Ömer Berkan A.'nın, 8 Temmuz'da görülen 2'nci duruşmada da tutuklu sanıklar Abdurrahman A. ve Murat A.'nın yurt dışı yasağı adli kontrol tedbiriyle tahliyesine hükmedildi.

Bugün Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'üncü duruşmaya tutuksuz sanıkların tamamı ve avukatlar katıldı. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında; sanık Abdurrahman A.'nın 'Yağmaya teşebbüs', 'Tehdit' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından, Murat A.'nın 'Yağmaya teşebbüs' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından, Ömer Berkan A.'nın 'Tehdit' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından cezalandırılmalarını istedi. Savcı, Umut Can K.'nin ise tüm suçlardan beraatine karar verilmesini talep etti.

'NİYETİM TEHDİT DEĞİLDİ'

Sanıklardan Abdurrahman A. mütalaaya karşı, "Karşı tarafa ceza verilmesi lazım" dedi. Murat A. "Karşı taraf zaten beni korudu, suçu işlemem mümkün değil" diye savunma yaptı. Ömer Berkan A. da "Niyetim tehdit değildi" ifadelerini kullandı. Umut Can K. ise mütalaaya karşı diyecek bir şey olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, sanıkların avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine, sanıkların mevcut adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmederek duruşmayı 25 Aralık'a erteledi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret
Vali Çiçek, Jandarma Merkez İlçe Komutanlığını Ziyaret Etti
Vali Çiçek, Jandarma Merkez İlçe Komutanlığını Ziyaret Etti
Karaman'da Bayram Güvenliği İçin Kapsamlı Tedbirler Alındı
Karaman'da Bayram Güvenliği İçin Kapsamlı Tedbirler Alındı
Karaman Valisi Çiçek, Ramazan Bayramı Tedbirleri Toplantısına Katıldı
Karaman Valisi Çiçek, Ramazan Bayramı Tedbirleri Toplantısına Katıldı
Son Haberler
Karaman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
Karaman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
Karaman'da Çocuk Bayramı Hastane Odalarına Taşıdı
Karaman'da Çocuk Bayramı Hastane Odalarına Taşıdı
A101'de 23 Nisan'da 'Aldın Aldın' Fırsatları Başlıyor: Kefir ve Yoğurt Ürünleri Raflarda
A101'de 23 Nisan'da 'Aldın Aldın' Fırsatları Başlıyor: Kefir ve...
A101'de 23 Nisan'da Yüksek Proteinli Pudingler Raflarda
A101'de 23 Nisan'da Yüksek Proteinli Pudingler Raflarda
Karaman'da Çocuk Evleri Sakinleri 23 Nisan'ı Kutladı
Karaman'da Çocuk Evleri Sakinleri 23 Nisan'ı Kutladı
CHP'li Başarır: Türkiye, İsrail'e karşı daha keskin yaptırımlarını açıklamalı
CHP'li Başarır: Türkiye, İsrail'e karşı daha keskin yaptırımlarını açıklamalı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim