• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Türk nöroradyologları, yabancı doktorlara eğitim verecek
Sağlık
Yayınlanma: 15 Mayıs 2025 - 12:24

Türk nöroradyologları, yabancı doktorlara eğitim verecek

Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL-Emirhan /ANKARA, (DHA)- TÜRK nöroradyologları, Shanghay-Çin'de düzenledikleri 3 bin doktor üzeri katılımcı beklenen 'World Lıve Neurovascular cConference' ile beyin damar hastalıklarının tedavisini yabancı doktorlara öğretmeyi hedefliyor

Sağlık
15 Mayıs 2025 - 12:24
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk nöroradyologları, yabancı doktorlara eğitim verecek
Reklam
TÜRK nöroradyologları, Shanghay-Çin'de düzenledikleri 3 bin doktor üzeri katılımcı beklenen 'World Lıve Neurovascular cConference' ile beyin damar hastalıklarının tedavisini yabancı doktorlara öğretmeyi hedefliyor.

Shanghay-Çin'de, 15-18 Mayıs 2025' te yapılacak olan World Live Neurovascular Conference'da (WLNC: Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı) Ankara Liv Hastanesi'nden Prof. Dr. Işıl Saatci, Prof. Dr. Civan Işlak ve Prof Dr. Osman Kızılkılıç tarafından yapılacak beyin damar hastalıkları tedavileri canlı yayınla konferans salonuna bağlanarak gösterilecek. Prof. Dr. Saruhan Çekirge ve Prof. Dr. Naci Koçer ise bu sırada endovasküler beyin damar ameliyatlarını dünyanın farklı yerlerinden Shanghay'a gelen tahminen 3 binin üzerinde hekime anlatarak eğitim verecekler.

'4 BOYUTLU ANJİYOGRAFİ İLE YAPILAN TEDAVİ DÜNYAYA TANITILACAK'

Nörogirişimsel radyolog Prof. Dr. Işıl Saatci, "Bu sene Şangay'da olacak WLCN'nin, beyin damar hastalıklarının kapalı yöntemlerle tedavilerin canlı yayınla hekimlere gösterilmesi şeklinde bir konferans olduğunu söyleyerek, "Daha önce 12 tane her biri farklı kıtalarda dönüşerek yapılmış benzer kursumuz oldu. Amaç o bölgedeki hekimler esas olmak üzere dünya hekimlerine bu yöntemleri öğretmek. Beyin kanamaları veya inme atakları riski taşıyan hasta grubu tedavi ettiğimiz hastalar. Bunları beyin açılmadan damar içinden giderek tedavi ediyoruz. Yaptığımız iş bu ve bu kursta da bu hastalık grubundan hastaları tedavi ediyoruz. Anjiyografi cihazlarının en ileri teknolojide olanları 4 boyutlu da gösterebilenleri kullanıyoruz. Ne demek dört boyutlu? Hem görüntüyü bütün geometrik düzlemlerde görüyoruz; hem de kan akımının herhangi bir sürecinde görüyoruz; dolayısıyla tedavi planını çok daha sağlıklı yapabiliyoruz. 2-3 milimetrelik baloncukları bile rahatlıkla tedavi edebiliyoruz. Dolayısıyla teknoloji çok önemli bu işte. Her anjiyografi makinesinde bu tedavileri güvenle yapmak mümkün değil" dedi.

'BUNUN EĞİTİMİNİ UZUN ZAMANDIR VERİYORUZ'

Saatci, "20 seneden uzun bir zamandır dünyanın 4 bir yerinden hekimler bu eğitimi almak üzere Ankara ve İstanbul'daki bu 2 gruba eğitim almaya workshoplara geliyorlar. Bizler eğitim vermek üzere bu ülkelere gidiyoruz ve oradaki cerrahilere katılıyoruz. Dolayısıyla yeni bir şey değil. Bunun eğitimini de çok uzun zamandır veriyoruz. Bu nedenle çok önemli Türkiye için" diye konuştu.

'3 BİNİN ÜZERİNDE HEKİME ANLATACAĞIZ'

Saatci kursta, damar yumaklarını ve damar baloncuklarının farklı tedavi yöntemlerini uygulayarak göstereceklerini anlatarak, "Tedaviler sırasında biz işimizi yapıyor olacağız. Her zaman yaptığımızı yapıyor olacağız. Çin'de salonda olan meslektaşlarımız da, onları dinlemeye gelen 3 binin üstündeki hekime anlatıyor olacaklar. Bu konuda çok deneyimli olan dünya çapındaki diğer meslektaşlarıyla birlikte panellerde tartışarak bu tedavileri anlatacaklar. Burada ben, Profesör Doktor Civan Işlak ve Profesör Doktor Osman Kızılkılıç hasta tedavilerinde primer olarak görev alacaklar. Salonda ise Profesör Doktor Saruhan Çekirge ve Profesör Doktor Naci Koçer anlatıyor olacaklar bu tedavileri. Bizim dışımızda da Fransa'dan, Amerika'dan, Arjantin'den, Çin'den alanımızda söz sahibi meslektaşlarımız tarafından birkaç farklı hastaneden daha yayınlar yapılacak ve bu tedaviler öğretilecek" ifadelerini kullandı.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
'Karaciğer yetmezliği dünya genelinde yılda 2 milyondan fazla ölüme yol açıyor'
'Karaciğer yetmezliği dünya genelinde yılda 2 milyondan fazla ölüme yol açıyor'
'Yapay zekanın bağımlılık haline gelmesine izin vermeyin'
'Yapay zekanın bağımlılık haline gelmesine izin vermeyin'
Cildinizi beş adımda yaza hazırlayın
Cildinizi beş adımda yaza hazırlayın
Doktorların yüzde 1 yaşama şansı verdiği Arda, hayata tutundu
Doktorların yüzde 1 yaşama şansı verdiği Arda, hayata tutundu
Son Haberler
Otomobil, TIR'la çarpıştı: baba ve oğlu yaralandı
Otomobil, TIR'la çarpıştı: baba ve oğlu yaralandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı spor okulları başlıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı spor okulları başlıyor
Güven endeksi hizmet sektöründe arttı
Güven endeksi hizmet sektöründe arttı
TÜİK: Yurt dışından Türkiye'ye 314 bin 588 kişi göç etti
TÜİK: Yurt dışından Türkiye'ye 314 bin 588 kişi göç etti
Niğde'de uyuşturucu operasyonu; 4 tutuklama
Niğde'de uyuşturucu operasyonu; 4 tutuklama
Bakan Memişoğlu, vücut kitle indeksini ölçtürdü
Bakan Memişoğlu, vücut kitle indeksini ölçtürdü

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim