• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Uzunlu: Kadının insan hakları mücadelesi sürecektir
Gündem
Yayınlanma: 08 Mart 2025 - 13:24

Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Uzunlu: Kadının insan hakları mücadelesi sürecektir

Öykü GENÇ/KAYSERİ,(DHA)- TÜRK Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, "Şunu herkes iyi bilmelidir ki artık kadınlar vardır, kadın mücadelesi vardır ve her türlü sıkıntıya rağmen kadının insan hakları mücadelesi sürecektir" dedi

Gündem
08 Mart 2025 - 13:24
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Uzunlu: Kadının insan hakları mücadelesi sürecektir
Reklam
TÜRK Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, "Şunu herkes iyi bilmelidir ki artık kadınlar vardır, kadın mücadelesi vardır ve her türlü sıkıntıya rağmen kadının insan hakları mücadelesi sürecektir" dedi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtında düzenlenen törene, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu ve Türk Kadınlar Birliği üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Uzunlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün önemine değinerek, "Kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konularında farkındalık yaratmak, kadına yönelik şiddete karşı duruş sergilemek ve kadınların karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla da önemli bir rol oynar. Her ne kadar ataerkil yaklaşımlarla bağlamından koparılıp çiçek, böcek, hediye kutusu günü gibi bir tüketim gününe çevrilmek istense de bu özel gün, kadınların tarih boyunca ve günümüzde verdikleri mücadeleleri, kazandıkları başarıları hatırlamak, kadınların eşit haklar ve fırsatlar talebinin tekrar vurgulanması için bir fırsat zamanıdır. Kadınların iş gücüne katılımı, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimi, siyasi temsili ve toplumsal hayattaki diğer alanlardaki eşitsizlikleri gidermek için verilen bu mücadele, her yıl daha da güçlü bir şekilde devam etmektedir. Dünya Kadınlar Günü, bu mücadeleye dikkat çekmek ve daha fazla insanın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak için önemli bir fırsat sunar" diye konuştu.

'KADIN HAKLARINI SAVUNMA, TOPLUMUN DAHA ADİL OLMASINA KATKIDA BULUNUR'

Sözlerini sürdüren Uzunlu, şöyle konuştu: "Kadınların haklarını savunma ve cinsiyet eşitliğini sağlama mücadelesi, sadece kadınların değil, tüm toplumun daha adil, eşitlikçi ve özgür bir yer olmasına katkıda bulunur. Devletimizin kurucusu ve lideri Mustafa Kemal Atatürk kadınlar için oldukça önemli devrimlerle kadınları bulundukları yerin çok ötesine taşımayı başarmıştır. Bugün devrimin çocuklarına düşen görev önlerine sunulmuş laik ve sosyal hukuk devleti düzeni içerisinde kadın-erkek olmasına bakmaksızın insan haklarını korumak ve geliştirmektir. Ekonomik sorunlar, Orta Doğu'daki siyasal krizler, dünya genelindeki gergin ortam ülkemizi de etkilemekte, bazı fırsatçıların demokratik ve laik düzene ve kadınların insanca yaşam haklarına saldırmalarına sebep olmaktadır. Şunu herkes iyi bilmelidir ki artık kadınlar vardır, kadın mücadelesi vardır ve her türlü sıkıntıya rağmen kadının insan hakları mücadelesi sürecektir."
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kırşehir'de römork kapağı hırsızlığı yapmaya çalışan şüpheli, suçüstü yakalandı
Kırşehir'de römork kapağı hırsızlığı yapmaya çalışan şüpheli, suçüstü yakalandı
Nevşehir'de kamyonet devrildi: 2 yaralı
Nevşehir'de kamyonet devrildi: 2 yaralı
Kayseri'de 8 yıl 4 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı
Kayseri'de 8 yıl 4 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı
Kayseri'de 10 yıl hapisle aranan hükümlü yakalandı
Kayseri'de 10 yıl hapisle aranan hükümlü yakalandı
Son Haberler
Sivas'ta otomobil ile motosiklet çarpıştı; polis memuru yaralandı
Sivas'ta otomobil ile motosiklet çarpıştı; polis memuru yaralandı
Kırşehir'de römork kapağı hırsızlığı yapmaya çalışan şüpheli, suçüstü yakalandı
Kırşehir'de römork kapağı hırsızlığı yapmaya çalışan...
Öğretim görevlisinden Gazze için kefenli protesto
Öğretim görevlisinden Gazze için kefenli protesto
Balkondan atlayan Gözde, eski eşinin üzerine düşmüş
Balkondan atlayan Gözde, eski eşinin üzerine düşmüş
Ankara'da sağanak etkili oldu
Ankara'da sağanak etkili oldu
Bakan Kacır: En kritik projelerde Türk kadınının imzası var
Bakan Kacır: En kritik projelerde Türk kadınının imzası var

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim