• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. TÜİK: İstihdam endeksi 4'üncü çeyrekte yüzde 2,6 arttı
Yaşam
Yayınlanma: 21 Şubat 2025 - 10:51

TÜİK: İstihdam endeksi 4'üncü çeyrekte yüzde 2,6 arttı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı 4'üncü çeyreğinde sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksinin, yıllık yüzde 2,6 arttığını açıkladı

Yaşam
21 Şubat 2025 - 10:51
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TÜİK: İstihdam endeksi 4'üncü çeyrekte yüzde 2,6 arttı
Reklam
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı 4'üncü çeyreğinde sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksinin, yıllık yüzde 2,6 arttığını açıkladı.

TÜİK, 2024 yılı 4'üncü çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini açıkladı. Buna göre; sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,6 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 0,8 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 5,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 4 arttı. Çalışılan saat endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,3 azaldı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 3,8 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 0,3 arttı ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 1,7 arttı. Brüt ücret-maaş endeksi de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 72,7 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 70,4, inşaat sektöründe yüzde 69,2 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 74,6 arttı.

İSTİHDAM ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 0,3 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 0,6 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 0,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 0,7 arttı. Çalışılan saat endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,3 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 0,2 arttı, inşaat sektöründe yüzde 0,7 azaldı, ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 2,3 arttı. Brüt ücret-maaş endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 11,7 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 12,6, inşaat sektöründe yüzde 6,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 11,8 arttı.

SAATLİK İŞ GÜCÜ MALİYETİ ENDEKSİ YILLIK YÜZDE 75,6 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik iş gücü maliyeti endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 75,6 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 80,9, inşaat sektöründe yüzde 69,8 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 73,6 arttı. Saatlik kazanç endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 73,1 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 77,2, inşaat sektöründe yüzde 68,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 71,7 arttı. Saatlik kazanç dışı iş gücü maliyeti endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 88,5 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 99,9, inşaat sektöründe yüzde 74,8, ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 83,8 arttı.

SAATLİK İŞ GÜCÜ MALİYETİ ENDEKSİ ÇEYREKLİK YÜZDE 10,3 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında saatlik iş gücü maliyeti endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 10,3 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 12,5, inşaat sektöründe yüzde 7,5 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 9,2 arttı. Saatlik kazanç endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 10,3 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 12,4, inşaat sektöründe yüzde 7,2 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 9,3 arttı. Saatlik kazanç dışı iş gücü maliyeti endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 10 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 12,8, inşaat sektöründe yüzde 8,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 8,3 arttı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Zara, merhum sanatçı Volkan Konak için 'Al ömrümü' şarkısını seslendirdi
Zara, merhum sanatçı Volkan Konak için 'Al ömrümü' şarkısını seslendirdi
DMM'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama
DMM'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama
Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı
Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı
Bakan Yerlikaya, 'Yas-ı Matem Oruç Açma Lokması' programına katıldı
Bakan Yerlikaya, 'Yas-ı Matem Oruç Açma Lokması' programına katıldı
Son Haberler
Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Türkmen soydaşlarımızın layıkıyla temsil edilmeleri temel beklentimiz
Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Türkmen soydaşlarımızın layıkıyla...
Zara, merhum sanatçı Volkan Konak için 'Al ömrümü' şarkısını seslendirdi
Zara, merhum sanatçı Volkan Konak için 'Al ömrümü' şarkısını...
Kayseri'de otomobil, sulama kanalına uçtu: 1 yaralı
Kayseri'de otomobil, sulama kanalına uçtu: 1 yaralı
DMM'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama
DMM'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama
Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı
Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı
MİT, Irak'ın kuzeyinde 2 teröristi etkisiz hale getirdi
MİT, Irak'ın kuzeyinde 2 teröristi etkisiz hale getirdi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim