• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM'de bu hafta 112'ye yapılan asılsız ihbar cezalarının artırılması görüşülecek
Siyaset
Yayınlanma: 04 Mayıs 2025 - 15:33

TBMM'de bu hafta 112'ye yapılan asılsız ihbar cezalarının artırılması görüşülecek

Aliekber METE/ANKARA, (DHA)- TBMM Genel Kurulunda bu hafta, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp meşgul edenlere verilen idari para cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeyi de içeren, 'Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülmeye başlanacak

Siyaset
04 Mayıs 2025 - 15:33
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM'de bu hafta 112'ye yapılan asılsız ihbar cezalarının artırılması görüşülecek
TBMM Genel Kurulunda bu hafta, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp meşgul edenlere verilen idari para cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeyi de içeren, 'Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülmeye başlanacak.

TBMM'de bu hafta Genel Kurul ve komisyon çalışmaları salı günü başlayacak. Genel Kurulda 112'yi meşgul edenlere yönelik müeyyidelerin artırılmasını içeren, 'Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşmelerine başlanacak. Teklife göre; 112 Acil Çağrı Merkezi'ni meşgul etmek amacıyla arayarak görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakanlara uygulanan idari para cezası 250 liradan 1500 liraya yükseltilecek. Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarın asılsız olduğunun olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde ise 15 bin lira idari para cezası verilecek. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mevzuat hükümleri gereği yürütülen hizmetler kapsamında elde edilen gelirler, 'özel gelir' olarak kaydedilecek. Bakanlık gelirleri yine bakanlık bütçesi içerisinde kullanılacak. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) uzman ve uzman yardımcıları da sınav, yeterlilik, tez ve uzmanlığa atanma gibi hususlar bakımından Devlet Memurları Kanunu'nun ek 41'inci maddesindeki hükümlere tabi olarak istihdam edilecek.

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, kurumların 2021 ve 2022 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarının görüşmelerine devam edecek. Komisyon salı günü Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'yi, çarşamba günü Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık AŞ'yi, perşembe günü ise Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ ve Bağlı Kuruluşları ile Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ yetkililerini dinleyecek.

Diğer taraftan Plan ve Bütçe Komisyonu salı günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faaliyetlerini görüşmek üzere toplanacak. Aynı gün Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) atamak üzere 5 üye adayın seçimlerini yapmak için toplanacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti grubunun geçen günlerde TBMM Başkanlığı'na sunduğu, 'Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ise çarşamba günü görüşecek. Aynı gün Kartalkaya'da Bir Otelde Meydana Gelen Yangını Araştırma Komisyonu ise Bolu Belediyesi yetkililerini kabul edecek.

Dijital Mecralar Komisyonu ise perşembe günü Google Algoritma Değişiklikleri ve Sonuçlarını görüşmek üzere toplanacak. Genel Kurul ve komisyon çalışmalarının yanı sıra salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Partilerin grup başkan vekilleri de gündemdeki konulara ilişkin basın toplantıları düzenleyecek.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vali Hayrettin Çiçek'ten İYİ Parti ve Anahtar Parti'ye İade-i Ziyaret
Vali Hayrettin Çiçek'ten İYİ Parti ve Anahtar Parti'ye İade-i Ziyaret
Karaman Valisi Çiçek ve Heyeti, İçişleri Bakanı Çiftçi'yi Ziyaret Etti
Karaman Valisi Çiçek ve Heyeti, İçişleri Bakanı Çiftçi'yi Ziyaret Etti
CHP Karaman İl Başkanlığı'ndan
CHP Karaman İl Başkanlığı'ndan "Hukuksuz Operasyona" Tepki
Zafer Partisi Karaman İl Başkanı Metin İçel ve Heyeti CHP Karaman'ı Ziyaret Etti
Zafer Partisi Karaman İl Başkanı Metin İçel ve Heyeti CHP Karaman'ı Ziyaret Etti
Son Haberler
Sarıveliler'de 28. Dumlugöze Kardelen Soğanı Hasat Şenliği Coşkusu
Sarıveliler'de 28. Dumlugöze Kardelen Soğanı Hasat Şenliği Coşkusu
Karaman Gençlik Merkezi Yaz Kulübü Öğrencileriyle Şehri Keşfetti
Karaman Gençlik Merkezi Yaz Kulübü Öğrencileriyle Şehri Keşfetti
Karaman'da 26 Temmuz Pazar Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Yağışlı
Karaman'da 26 Temmuz Pazar Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Yağışlı
BİM'de 25-31 Temmuz Haftası İndirimleri Başladı: Domestos Çamaşır Suyu 209 TL
BİM'de 25-31 Temmuz Haftası İndirimleri Başladı: Domestos Çamaşır...
BİM Mobil Uygulamasına Özel Elektrikli Bisiklet Kampanyası
BİM Mobil Uygulamasına Özel Elektrikli Bisiklet Kampanyası
Dervişoğlu: Alparslan Türkeş'in mezarı fuzuli işgale uğrayacak bir yer değildir
Dervişoğlu: Alparslan Türkeş'in mezarı fuzuli işgale uğrayacak bir yer değildir

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim