• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Sol gözü ampute edilen kedi, sahiplenilmeyi bekliyor
Yaşam
Yayınlanma: 05 Nisan 2025 - 10:07

Sol gözü ampute edilen kedi, sahiplenilmeyi bekliyor

Furkan KAVUKLU-Mehmet Tayyar BİLİM/KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ'de göz küresi dışarı çıkmış kedinin sol gözü, ameliyat edilerek ampute edildi

Yaşam
05 Nisan 2025 - 10:07
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sol gözü ampute edilen kedi, sahiplenilmeyi bekliyor
Reklam
KAYSERİ'de göz küresi dışarı çıkmış kedinin sol gözü, ameliyat edilerek ampute edildi. Veteriner hekim Ali Kocataş, "Gözün yapısı bozulduğu için o bölgeden uzaklaştırmamız gerekiyordu. Biz de operasyon esnasında gözü uzaklaştırdık. Sonrasında göz kapaklarını birbirine diktik. Bundan sonra bir ağrı hissetmeyecek ve hayatına tek gözle devam edecek. Birinin sahiplenmesini bekleyene kadar kliniğimizde tutabiliriz" dedi.

Bünyan ilçesinde göz küresi dışarı çıkmış halde sokak kedisi bulan kişi, durumu Kayseri Hayvanları Koruma Derneği'ne (KAYHAKDER) bildirdi. Dernek ve belediye yetkililerin de iş birliğiyle sokak kedisi, özel bir veteriner kliniğine getirildi. Kedinin kan tahlillerinin normal çıkmasının ardından yaklaşık 45 dakikalık operasyon sonucu sol gözü ampute edildi.

'GÖZÜNDEKİ KAN AKIŞI VE KORNEASI BOZULMUŞ'

Veteriner hekim Ali Kocataş, "Dün öğle saatlerinde KAYHAKDER tarafından sol gözünde kayıp meydana gelmiş bir kedi getirildi. Genel muayenesini yaptık ama gözündeki kan akışı ve korneası bozulmuş durumda. O yüzden gözüne herhangi bir müdahale yapamıyoruz. Gözünü ampute ederek, o bölgeden uzaklaştırmamız gerekiyor. Kedinin kan tahlillerini aldık ve genel durumunu stabil hale getirdik. Kedinin genel durumunu gözlemledik ve kan tahlilleri sonucunda durumunun iyi olduğuna karar verdik" diye konuştu.

'ARTIK YARDIMA MUHTAÇ BİR KEDİ'

Kedinin ameliyat sürecine başlamadan gözündeki enfeksiyonun temizlendiğini aktaran Kocataş, "Ondan sonra da başarılı bir şekilde ameliyatı gerçekleştirildi. Gözün yapısı bozulduğu için o bölgeden uzaklaştırmamız gerekiyordu. Biz de operasyon esnasında gözü uzaklaştırdık. Sonrasında göz kapaklarını birbirine diktik. Bundan sonra bir ağrı hissetmeyecek ve hayatına tek gözle devam edecek. Bu yüzden de artık yardıma muhtaç bir kedi. Birinin sahiplenmesini bekleyene kadar kliniğimizde tutabiliriz. Bu durumlar genelde basit bir göz enfeksiyonundan meydana geliyor. Göz enfeksiyonu basit bir antibiyotik ile halledilebilir. Ama bunları sokakta görmüyoruz ya da gördüğümüz zaman veterinere götürmüyoruz. Kedi, göz kaşıntısı sonrasında göz küresini kendi tırnaklarıyla bile çıkarabiliyor" diye konuştu.

'GELEN DESTEKLER YETERLİ DEĞİL'

KAYHAKDER Başkanı Nilgün Uzel ise "Gelen ihbarla hemen Bünyan Belediyesi'ne bilgi verdik. Kendileri alıp getirdi ve burada tedaviye aldık. Bu tür durumlarda vatandaşlar, bizi ve belediyeyi arayabilir. Belediyelerimiz de artık bu konularda duyarlı ve işe vakıflar. Birçok sokak hayvanına yetişmeye çalışıyoruz ama hepsine yetişmemiz mümkün değil. Bize gelen desteklerin daha fazla olmasını ve daha çok hayvana ulaşmayı istiyoruz. Bize günde 10-15 tane hayvan ihbarı geliyor. Maalesef hepsine yetişemiyoruz. Çünkü gelen destekler yeterli değil. Onun için gerçekten desteğe ihtiyacımız var" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Fidan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile görüştü
Bakan Fidan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya, inşallah ebediyen özgür kalacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya, inşallah ebediyen özgür kalacak
Bakan Tunç: Madde bağımlısı hükümlü hastalara özel merkezler oluşturulacak
Bakan Tunç: Madde bağımlısı hükümlü hastalara özel merkezler oluşturulacak
Yılın ilk 6 ayında hava yolu ile 108,8 milyon yolcu seyahat etti
Yılın ilk 6 ayında hava yolu ile 108,8 milyon yolcu seyahat etti
Son Haberler
Konya'da otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Konya'da otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Çankırı'daki orman yangını, kısmen kontrol altında
Çankırı'daki orman yangını, kısmen kontrol altında
LGS sınav sonuçları açıklandı; 719 öğrenci tam puan aldı
LGS sınav sonuçları açıklandı; 719 öğrenci tam puan aldı
Gençlik ve spor altyapısında yeni dönem: AB destekli yeni tesisler yapılacak
Gençlik ve spor altyapısında yeni dönem: AB destekli yeni tesisler...
Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 15 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 15 yaralı
İstanbul Havalimanı'nda 455 kilo kokain ele geçirildi
İstanbul Havalimanı'nda 455 kilo kokain ele geçirildi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim