• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Sağlıkta fikirler, teknoloji transfer ofisleri ile ürüne dönüşecek
Siyaset
Yayınlanma: 21 Şubat 2025 - 12:33

Sağlıkta fikirler, teknoloji transfer ofisleri ile ürüne dönüşecek

Ali Ekber METE/ANKARA, (DHA)- TBMM Bazı Özel Sağlık Kuruluşlarında Yaşanan Bebek Ölümlerini Araştırma Komisyonu'nda sunum yapan Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof

Siyaset
21 Şubat 2025 - 12:33
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sağlıkta fikirler, teknoloji transfer ofisleri ile ürüne dönüşecek
Reklam
TBMM Bazı Özel Sağlık Kuruluşlarında Yaşanan Bebek Ölümlerini Araştırma Komisyonu'nda sunum yapan Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, sağlık çalışanlarının fikir ve önerilerinin ürüne dönüşmesi için büyük hastanelerde teknoloji transfer ofisleri kurduklarını söyledi.

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, AK Parti Adıyaman Milletvekili İshak Şan başkanlığında toplanan TBMM Bazı Özel Sağlık Kuruluşlarında Yaşanan Bebek Ölümlerini Araştırma Komisyonu'nda sunum yaptı. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, sağlık alanında uluslararası firmalarla rekabet edebilen şirketler oluşturmak istediklerini belirterek, "Ben Bilkent Şehir Hastanesinde çalışıyorum, günde neredeyse 100 bine yakın bir hasta turnesi var. Orada bulunmak büyük bir tecrübe; çünkü yüksek ihtisas hastanesi ve 70 yıllık bir hastane tecrübemiz var. O zaman burada çalışan hocalarımızın, sağlık çalışanlarının, fikir ve önerilerinin ürüne dönüşmesi noktasında temas noktası kurmayı hedefliyoruz. TÜSEB'in teknoloji transfer ofisleri var. Bilkent Şehir Hastanesi, Etlik Şehir Hastanesi, Çam Sakura Hastanesi, İzmir, Adana ve Eskişehir'deki şehir hastanelerinde teknoloji transfer ofisleri kurduk. Amacımız herhangi bir sağlık çalışanımızın bir fikri olduğu anda bizim teknoloji transfer ofisimize gelmesini, biz tabii geldiği andan itibaren onu koruma altına alıyoruz. Her türlü hukuki desteği karşılık beklemeden biz sağlayacağız. Onun fikirlerinin geliştirilmesinde, fikri sınai haklarının korunmasında, girişimcilik inovasyon bölümü bizim için önemli. Ayrıca bizim 5 masamız olacak, her bir masa ayrı, departman ayrı. Bu bölümlerde çalışan arkadaşlarımız eğitim almış ve profesyonel kişilerden oluşuyor" ifadelerini kullandı.

'SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI'NDAN DESTEK ALIYORUZ'

Teknoloji transfer ofislerine sağlık çalışanları dışında kişilerin de başvurabileceğini vurgulayan Kervan, Proje Araştırma Birimi'nde 5 bin kişinin çalıştığını söyledi. Kervan, "Bu ekiplere, proje yazma kabiliyeti olmayan üreticilere de proje yazabilmesi için onlara destek olacağız. Özellikle de uluslararası projeleri de yazarken onlara destek olmayı hedefliyoruz. Bir de bize gelemeyecek olanlar var. Bunun için bir yazılım yaptık. Buralara başvuran, fikri olan kişilere, fikrin ürüne dönüşme aşamalarında profesyonel destek vereceğiz ve bu yazılımı kişilere açacağız. Üreten sağlık modelimizde 5 basamaklı bir model planlıyoruz; teknoloji transfer ofislerimiz, hastanelerimiz, üniversitelerimiz, özellikle mühendislik dalındaki üniversitelerle sağlık alanı meç etmemiz gerekiyor. Bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan oldukça büyük bir destek de alıyoruz. TÜBİTAK'la sıkı çalışıyoruz. Burada oluşan fikirlerin teknokentlerde start-up'lara dönüşmesi için desteklerde bulunacağız. Arkasından sanayicimizin bu fikirlerle buluşmasını hedefliyoruz. Biz onları hep meç edeceğiz ve kamu-özel tüm bir arada olarak ürünün ortaya çıkmasında tüm gücümüzü bir arada kullanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

'GÜÇLÜ BİR SAĞLIK SANAYİSİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ'

Prof. Dr. Kervan, amaçlarının güçlü bir sağlık sanayisini oluşturmak olduğunu söyleyerek, "Biz neye ihtiyacımız olduğunu bilirsek, ona yönelik üretim yapar isek o zaman hem paramız boşa gitmeyecek hem zamanımız boşa gitmeyecek. Şu anda ihtiyacımız olan 100 ilaç, en çok para harcadığımız 100 ilaç, en çok ihtiyacımız olan 100 cihaz ve en çok para harcadığımız 100 cihazı analiz ettik. Bu analizlerimiz belli. Örneğin, koroner stentler ile ilgili bunu üretebilecek fabrikalar da var ülkemizde, onlara hem altyapı hem de profesyonellik yönünden destek vermeye de hazırız. Cihazlarımızı belirledik, hangi tıbbi cihazlarımız var orta ve uzun dönemde yapabileceğimiz? Tabii ki bu üretimi hedefler aşamasında preklinik çalışmalar çok kıymetli" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Akarca'yı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Akarca'yı kabul etti
Kurtulmuş: Srebrenitsa'yı unutturmadık, Gazze'yi de unutturmayacağız
Kurtulmuş: Srebrenitsa'yı unutturmadık, Gazze'yi de unutturmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü
Son Haberler
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çıngır: Profesyonel koruyucu aile sistemine geçilecek
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çıngır: Profesyonel koruyucu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı
Nasreddin Hoca, doğduğu topraklarda festivalle anıldı
Nasreddin Hoca, doğduğu topraklarda festivalle anıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı arasında iş birliği protokolü
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı arasında iş birliği...
Kayseri'de 3 katlı binada çıkan yangın söndürüldü
Kayseri'de 3 katlı binada çıkan yangın söndürüldü
Sivas Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, basın mensuplarıyla buluştu
Sivas Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, basın mensuplarıyla buluştu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim