• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Polonyalı pilot, 70 yaşındaki uçağıyla Türkiye'de ilk kez gösteri yapacak
Yaşam
Yayınlanma: 19 Eylül 2025 - 12:22

Polonyalı pilot, 70 yaşındaki uçağıyla Türkiye'de ilk kez gösteri yapacak

Engin ÖZMEN-Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR Sivrihisar Havacılık Merkezi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Sivrihisar Hava Gösterileri'nin (SHG Airwhow) hazırlıkları tamamlandı

Yaşam
19 Eylül 2025 - 12:22
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Polonyalı pilot, 70 yaşındaki uçağıyla Türkiye'de ilk kez gösteri yapacak
ESKİŞEHİR Sivrihisar Havacılık Merkezi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Sivrihisar Hava Gösterileri'nin (SHG Airwhow) hazırlıkları tamamlandı. Avrupa'nın uçabilir durumdaki tek jet uçağı olan MIC-15 ile Türkiye'deki ilk gösterisini yapacak olan Polonyalı pilot Bartosz Maciejczyk, "Uçak 70 yaşında. Bu, çok açılı kanada sahip ilk seri üretim savaş jetiydi. Bu hafta sonu hava gösterisinde uçmak benim için büyük bir onur" dedi.

Eskişehir'de 20-21 Eylül tarihlerinde Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Sivrihisar Airshow hazırlıkları tamamlandı. Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden gelip gösterilere katılacak pilotlar, uçaklarıyla son prova uçuşlarını gerçekleştirdi. Airshow 2025 Direktörü Senan Öztürk, bu gösterilerde birçok ilke imza atılacağını söyledi. Yurt dışından 7 pilotun da katılacağı gösterilerde İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Eurofighter Typhoon Jet Takımı'nın ilk kez Türkiye'de uçacağını belirten Öztürk, gösterilerde SOLOTÜRK ve Türkiye'nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener'in de olacağının altını çizdi.

Öztürk, açıklamasında, "Sivrihisar Hava Gösterileri SHG 2025 bu sene 10'uncu yılını kutluyor. Yurt dışından 7 yabancı pilotumuz katılıyor. Hollanda, Almanya, İngiltere ve Polonya'dan pilotlarımız geliyorlar ve Türkiye'de bir ilk olarak SHG 2025'te İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri, Euorfighter Typhoon Jet Takımı uçacak. Avrupa'nın uçabilir durumdaki tek MIC-15'i Sivrihisar Havacılık Merkezi'ne inişini gerçekleştirdi. Türkiye'nin ilk sertifikalı uçağı Vecihi-14 replikası, Vietnam gazisi UH-1 helikopteri ve Türkiye'nin uçar durumdaki en yaşlı çift kanatlı uçakları Boeing-Stearman'ları da SHG 2025'te olacak. Şanlı hava kuvvetlerimizden SOLOTÜRK ve Türkiye'nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener SHG 2025'te gökyüzünde olacak. Hazırlıklarımız tamamlandı, çok heyecanlıyız" diye konuştu.

'BURADA GÖSTERİ YAPMAK HAYALİMDİ'

Sovyetler Birliği yapımı ve Avrupa'nın tek uçabilir durumda savaş uçağı MIG-15 ile Polonya'dan Türkiye'ye gelen pilot Bartosz Maciejczyk, SHG Airshow'da gösteri yapmasının kendisi için onur olduğunu dile getirdi. Kendi uçağıyla hava gösterisi yapma hayalini gerçekleştireceğini kaydeden Maciejczyk, "Polonya'dan MIG-15 ile geldim. Bu eşsiz bir uçak. Onunla uçtuğunuzda bambaşka bir dünyada oluyorsunuz. Uçak 70 yaşında. Bu, çok açılı kanada sahip ilk seri üretim savaş jetiydi. Bu hafta sonu hava gösterisinde uçmak benim için büyük bir onur ve mutluluk. Günlük hayatımda hava yolu pilotuyum, hafta sonları ise ekibimizle birlikte Avrupa'nın çeşitli yerlerinde hava gösterilerinde uçuyoruz. Bu hafta sonu Türkiye'de, 'SHG Hava Gösterisi'nde bulunmak benim için ayrı bir ayrıcalık ve onur. Uçak oldukça hızlı. Maksimum hızı saatte 1100 kilometre. 15 bin metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor. Gerçekten inanılmaz bir performans. Umarım önümüzdeki günlerde Sivrihisar'da siz de izleme şansı bulursunuz" dedi.

Bu yılki hava gösterilerinde, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (Royal Air Force-RAF) bağlı Typhoon Jet Gösteri Takımı da 25 kişilik ekibiyle Türkiye'de ilk kez gösteri yapacak.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yenilenebilir enerji payını yüzde 60'ın üzerine çıkardık
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yenilenebilir enerji payını yüzde 60'ın üzerine çıkardık
Çankırı'da çatıya çıkan kişiyi, AK Parti İl Başkanı Erdoğan ikna etti
Çankırı'da çatıya çıkan kişiyi, AK Parti İl Başkanı Erdoğan ikna etti
Lösemili çocuklar 'Umut Treni' ile yola çıktı
Lösemili çocuklar 'Umut Treni' ile yola çıktı
Bakan Tunç: Nöbetçi noterlik uygulamasıyla 3 milyon 960 bin 246 işlem gerçekleştirildi
Bakan Tunç: Nöbetçi noterlik uygulamasıyla 3 milyon 960 bin 246 işlem gerçekleştirildi
Son Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yenilenebilir enerji payını yüzde 60'ın üzerine çıkardık
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yenilenebilir enerji payını yüzde...
Çankırı'da çatıya çıkan kişiyi, AK Parti İl Başkanı Erdoğan ikna etti
Çankırı'da çatıya çıkan kişiyi, AK Parti İl Başkanı Erdoğan...
Otomobil elektrik direğine çarptı; 2 yaralı
Otomobil elektrik direğine çarptı; 2 yaralı
Ankara'da kuyumculara sahte altın satan 3 kişi yakalandı
Ankara'da kuyumculara sahte altın satan 3 kişi yakalandı
Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu'nda 2-B Sınıfları Bayram Coşkusu Yaşadı
Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu'nda 2-B Sınıfları Bayram Coşkusu...
Ankara Valisi Şahin, gazilerle Anıtkabir'i ziyaret etti
Ankara Valisi Şahin, gazilerle Anıtkabir'i ziyaret etti

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim