• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel: Türkiye, barışın korunması için sorumluluk almalı
Siyaset
Yayınlanma: 30 Eylül 2025 - 14:36

Özgür Özel: Türkiye, barışın korunması için sorumluluk almalı

ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Gazze için hazırladığı barış planına ilişkin, "Türkiye, barışın korunması için sorumluluk almalıdır

Siyaset
30 Eylül 2025 - 14:36
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Özgür Özel: Türkiye, barışın korunması için sorumluluk almalı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Gazze için hazırladığı barış planına ilişkin, "Türkiye, barışın korunması için sorumluluk almalıdır. Biz ana muhalefet partisi olarak bunu destekleriz. Filistin'de oluşturulacak bir barış gücünün parçası olmak da buna dahildir" dedi.

Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak Filistin sorununu, tarihsel bir tutarlılık ve vicdani bir kararlılıkla her zaman sahiplendik. Gazze'deki insanlık dramına en sert tepkiyi gösterdik. Filistin'de her gün çocuklar ve kadınların da içinde olduğu yaklaşık 100 kişi hayatını kaybediyor. Tüm endişelerimizi muhafaza ederek Gazze'de ateşkesin sağlanmasından, günahsız Filistinlilerin İsrail kırımından kurtulma ümidinden memnuniyet duyuyoruz. Açıklanan planda bizim en başından beri hassasiyet gösterdiğimiz bazı hususların yer aldığını görüyoruz. Gazze'nin İsrail tarafından ilhak edilmeyecek ve İsrail ordusunun geri çekilecek olmasını destekliyoruz. İnsani yardıma izin verilecek olmasını, Filistinlilerin tehcire zorlanmayacak olmasını ve göçmek zorunda bırakılan Filistinlilere geri dönme imkanı sağlanmasını destekliyoruz" dedi.

'HAMAS'IN KABULÜ ÖNEMLİ'

Rehinelerin serbest bırakılmasını da olumlu bulduklarını kaydeden Özgür Özel, "Türkiye, barışın korunması için sorumluluk almalıdır. Biz ana muhalefet partisi olarak bunu destekleriz. Filistin'de oluşturulacak bir barış gücünün parçası olmak da buna dahildir. Hem Hamas'ın hem de Netanyahu kabinesindeki bazı şahin isimlerin plana direnme, süreci zora sokmaya çalışma ihtimali var. Planın hayata geçmesi için Hamas'ın kabulü önemli. Yoksa, çatışmalar tekrar başlayabilir. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Tüm bunlarla birlikte, Filistin sorununun çözümü için iki noktanın dikkate alınması gerektiğinin altını çizmeliyiz. Filistin'in geleceğini ilgilendiren her türlü çözüm sürecinde Filistinlilerin yer alması gerekir. Ve bu sürecin, 'İki devletli çözüm' talebine engel olmaması gerekir. Nihai çözümün ancak iki devletli bir yapıyla gerçekleşeceğini tekrar ediyor, bu konudaki Birleşmiş Milletler kararını hatırlatıyoruz. ABD-İngiltere'nin, Filistinlilere sormadan hazırladığı, BM'nin görevini insani yardımların ulaştırılmasına indirgeyen, Gazze'nin başına Irak işgalini desteklemiş Tony Blair'i getirmeyi hedefleyen bu plana ilişkin yaklaşımımızı Aliya İzzetbegoviç'in şu sözleriyle özetleyebilirim: 'Bu adil bir barış değil ama kötü bir barış, süren bir savaştan daha iyidir."
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Soyfidan’dan Muhsin Yazıcıoğlu’na Vefa Mesajı
Soyfidan’dan Muhsin Yazıcıoğlu’na Vefa Mesajı
CHP'den Zeydan Karalar Ziyareti: Göreve İade Beklentisi
CHP'den Zeydan Karalar Ziyareti: Göreve İade Beklentisi
CHP Karaman'dan
CHP Karaman'dan "Adalet" Vurgusu: "Kale Siyaseti Bitmiştir"
CHP Karaman'dan 'Millet İradesine Sahip Çıkıyoruz' Mitingi Çağrısı
CHP Karaman'dan 'Millet İradesine Sahip Çıkıyoruz' Mitingi Çağrısı
Son Haberler
Karaman'da 5 Günlük Hava Durumu: Sağanak Yağış ve Gök Gürültüsü Bekleniyor
Karaman'da 5 Günlük Hava Durumu: Sağanak Yağış ve Gök Gürültüsü...
İsmail Altunsaray, Hollanda Karamanlılar Federasyonu'nun 30. Yıl Kutlamalarında Sahne Alacak
İsmail Altunsaray, Hollanda Karamanlılar Federasyonu'nun 30. Yıl Kutlamalarında...
Karaman Muhtarlarından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ziyaret
Karaman Muhtarlarından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Ziyaret
Yeşilay Karaman, Geleneksel Okçuluk Turnuvasında Yer Aldı
Yeşilay Karaman, Geleneksel Okçuluk Turnuvasında Yer Aldı
KMÜ'de Yenidoğan Cildi Değerlendirme Eğitimi Sanal Gerçeklikle Sunuldu
KMÜ'de Yenidoğan Cildi Değerlendirme Eğitimi Sanal Gerçeklikle Sunuldu
Büyükşehir'den eğitime 7 bin 500 TL'lik destek
Büyükşehir'den eğitime 7 bin 500 TL'lik destek

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim