• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özel: Öğretmen maaşı, milletvekili maaşını yakalayana kadar milletvekili zam alamayacak
Siyaset
Yayınlanma: 24 Kasım 2024 - 18:48

Özel: Öğretmen maaşı, milletvekili maaşını yakalayana kadar milletvekili zam alamayacak

Aybala MELEK- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP iktidarında, öğretmen maaşlarının iyileştirileceği sözünü vererek, "Buradan bütün Türkiye'ye söz veriyoruz

Siyaset
24 Kasım 2024 - 18:48
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Özel: Öğretmen maaşı, milletvekili maaşını yakalayana kadar milletvekili zam alamayacak
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP iktidarında, öğretmen maaşlarının iyileştirileceği sözünü vererek, "Buradan bütün Türkiye'ye söz veriyoruz. Öğretmen maaşı, milletvekili maaşını yakalayana kadar hiçbir milletvekili zam alamayacak. Milletvekillerimiz maaşlarına zam yapmak istiyorlarsa, öğretmen maaşlarına zam yapacaklar" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle parti genel merkezinde düzenlenen 'Öğretmenler Günü Buluşması'nda konuştu. Programa, Özel'in emekli öğretmen olan annesi Şükran ve babası Talat Özel ile ilkokul ve lise öğretmenleri de katıldı.

Programda konuşan Özgür Özel, Türkiye'de nitelikli eğitime ulaşmanın sınıfsal bir soruna dönüştüğünü ifade ederek, "Çoğu sınıfın öğretmeni yok ama sınıfların artık çocukları var ve aldıkları eğitim var. Eğer annenin babanın ekonomik gücü, ailenin ekonomik gücü çocuğu özel okula yollamaya yetiyorsa orada başka bir eğitim alınıyor. Yetmiyorsa orada dünya kadar sorunla ki içinde sağlık sorunları da dahil olmak üzere uğraşmak zorunda kalınıyor. Devlet okullarındaki eğitimin kalitesine maalesef kimse güvenmiyor. Özel okul ücretleri ise artık karşılanamaz durumda ve artık genç, küçücük öğrencilerin ailenin ekonomik durumu kötüleştiği için bundan 2 yıl önce gidebildiği, gönderebildikleri okullara, çocuklarını gönderebilecek gücü kaybettikleri için hep birlikte küçücük çocukların yaşadıkları yeni travmalarla uğraşmak zorundayız" diye konuştu.

'HİÇBİR GENCİN EĞİTİM AMAÇLI SORUNU OLMAYACAK'

CHP olarak, sadece sorunları değil çözümleri de konuşacaklarını dile getiren Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi buradadır. İktidarımızda hiçbir şey bugün olduğu gibi olmayacaktır. Eğitim hakkı bu kadar pahalı, iyi eğitime erişmek sadece zengin ailelerin çocuklarının kavuştuğu bir imkan olmaktan çıkarılacak. Partimizin iktidarında liseyi bitirmiş her genç, en üst düzeyde bir yabancı dil bilecek ve teknoloji kullanımında üst düzey bir yetkinliğe sahip olacak. Hiçbir gencin eğitim amaçlı ya da tatil amaçlı vize sorunu olmayacak. Bugünkü gibi teknolojiye erişim bu kadar zor, bu kadar pahalı ve birileri için ayrıcalıklı bir durum olmaktan çıkarılacak. Öğretmenler bu ülkede mesleklerinin onuruna yakışır maaşlarla çalışacak ve hak ettikleri değere mutlaka kavuşacaklar" dedi.

'HİÇBİR MİLLETVEKİLİ ZAM ALAMAYACAK'

Özel, CHP iktidarında, öğretmen maaşlarının iyileştirileceği sözünü vererek, "Buradan bütün Türkiye'ye söz veriyoruz. Öğretmen maaşı, milletvekili maaşını yakalayana kadar hiçbir milletvekili zam alamayacak. Milletvekillerimiz maaşlarına zam yapmak istiyorlarsa, öğretmen maaşlarına zam yapacaklar. Yedi yaşında dişini fırçalamayı öğreten, burnun aktığında evladının burnunu siler gibi senin burnunu silen öğretmen, senden fazla maaş alamıyorsa bu düzelene kadar CHP iktidarında arkadaşlarımız sabit maaşla bekleyecekler. Öğretmenler iktidarımız geldiğinde bunu hatırlatsın diye ve öğretmenler o maaşa kavuşsun diye tarihin önüne bir söz olarak kaydediyoruz" ifadelerini kullandı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Soyfidan’dan siyasi tartışmalara ilişkin açıklama
Soyfidan’dan siyasi tartışmalara ilişkin açıklama
BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan’dan birlik ve terör mesajı
BBP Karaman İl Başkanı Soyfidan’dan birlik ve terör mesajı
CHP Karaman İl Başkanlığı'ndan Sarıveliler'e Çıkarma
CHP Karaman İl Başkanlığı'ndan Sarıveliler'e Çıkarma
Vali Hayrettin Çiçek'ten İYİ Parti ve Anahtar Parti'ye İade-i Ziyaret
Vali Hayrettin Çiçek'ten İYİ Parti ve Anahtar Parti'ye İade-i Ziyaret
Son Haberler
Karaman'da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'ne Yoğun İlgi
Karaman'da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'ne Yoğun İlgi
Karaman'da Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
Karaman'da Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
Karaman Valisi Hayrettin Çiçek Kalesi'nde İnceleme Yaptı
Karaman Valisi Hayrettin Çiçek Kalesi'nde İnceleme Yaptı
Karaman'da Afet Yönetimi ve Profesyonel Gönüllülük Çalışmaları
Karaman'da Afet Yönetimi ve Profesyonel Gönüllülük Çalışmaları
Karaman Gençlik Merkezi'nden KMÜ Öğrencilerine Genç Ofis Tanıtımı
Karaman Gençlik Merkezi'nden KMÜ Öğrencilerine Genç Ofis Tanıtımı
MHP'li Yalçın: Türkiye, kendi göbeğini kesmek durumundadır
MHP'li Yalçın: Türkiye, kendi göbeğini kesmek durumundadır

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim