• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Otomobilinin bagajında uyuşturucu ile yakalanan avukata, 30 yıla kadar hapis istemi
Asayiş
Yayınlanma: 10 Ocak 2025 - 11:06

Otomobilinin bagajında uyuşturucu ile yakalanan avukata, 30 yıla kadar hapis istemi

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)- KONYA'da otomobilin bagajında 30 bin uyuşturucu hapla yakalanıp tutuklanan avukat Abdülkadir İnci (46) ve yanındaki arkadaşı İlknur Çiçek (34) hakkında 15 yıldan 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı

Asayiş
10 Ocak 2025 - 11:06
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Otomobilinin bagajında uyuşturucu ile yakalanan avukata, 30 yıla kadar hapis istemi
KONYA'da otomobilin bagajında 30 bin uyuşturucu hapla yakalanıp tutuklanan avukat Abdülkadir İnci (46) ve yanındaki arkadaşı İlknur Çiçek (34) hakkında 15 yıldan 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İnci, iddianamedeki ifadesinde uyuşturucuyu İstanbul'da O.D.'den aldığını belirterek, "Kuytu bir yerde kutu içerisinde vermişti. Hatta kutuyu aracın bagajına kendisi koydu. Hapların parasını da O.D.'ye 360 bin TL olarak anlaşmıştık'' dedi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 9 Ağustos 2024'te İstanbul'dan Konya'ya uyuşturucu taşınan otomobili durdurdu. Aramada otomobilin bagajında koliler içinde yaklaşık 30 bin uyuşturucu hap ele geçirdi. Otomobildeki Konya Barosu'na kayıtlı avukat Abdülkadir İnci ile arkadaşı İlknur Çiçek gözaltına alındı. İncelemelerde uyuşturucu hapların piyasa değerinin 1 milyon 500 bin TL'nin üzerinde olduğu belirlendi. Abdülkadir İnci ve İlknur Çiçek, bir gün sonra sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

360 BİN TL OLARAK ANLAŞTIK

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. İddianamede Abdülkadir İnci'nin ifadesine de yer verildi. Önce uyuşturucuyu aldığı kişiyi ilk kez tanıdığını ve satıcıya parayı, nakit olarak ödediğini söyleyen İnci, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirterek, "Daha önceki ifadelerinde belirttiğim O.D. isimli kişiyle sosyal medya üzerinden tanıştığımızı hatırlıyorum. Kendi hesabımdan O.D.'nin hatırlamadığım hesabıyla iletişim kurduk. İletişimimiz tamamen sosyal medya üzerinden oldu. İstanbul'a uyuşturucu hapları almaya gittiğimde sürekli hareket halindeydik. Genel itibarıyla Avrupa yakasında bulunan muhitlerde dolaştık. Kuytu bir yerde kutu içerisinde vermişti. Hatta kutuyu aracın bagajına kendisi koydu. Hapların parasını da O.D.'ye 360 bin TL olarak anlaşmıştık. Parayı 60 bin TL olacak şekilde 6 parça halinde gönderdim. O.D. isimli kişiyle birlikte bulunduğumuza ilişkin HTS kayıtlarımın incelenmesini talep ederim. Vermiş olduğum bilgiler doğrultusunda etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum" dedi.

'KENDİSİ GÜVENİLİR BİR İNSANDIR'

İlknur Çiçek ise iddianamedeki ifadesinde, "Gece yarısını geçtikten sonra Abdülkadir yanıma gelerek beni aldı ve İstanbul'a ismini bilmediğim bir müvekkilinin yanına gideceğini söylese de ben sarhoş olduğum için ayılmamı bekledi. Ben İstanbul'u pek bilmem, ancak Osmangazi olarak duyduğum yerde beni bıraktı. Gelmesi uzun sürünce kendisini aradığımda işlerinin olduğu söyleyerek bana oyalanmamı söyledi. Daha sonra Abdülkadir gelerek beni aldı. Yanında daha önce 2 kez gördüğüm için sadece ismini bildiğim bir kişi vardı. Üçümüz birlikte yemek yedik ve ardından araç ile O.D.'yi yakın bir yere bıraktık ve Abdülkadir ile birlikte Konya'ya gelmek üzere yola çıktık. Konya girişinde aracımızı durdurdular, Abdükadir kendisinin avukat olduğunu söyleyerek kimliğini gösterdi. Görevli arkadaşlar konuyla alakalı bilgi verdikten sonra bizi şu an ifade verdiğimiz yere getirdiler. Araçtan hap maddesi ele geçirildiğini aramadan sonra öğrendim. Ele geçirilen haplar bana ait değildir. Yolculuk boyunca aracın bagajını hiç açmadım. Koliyi kim, ne zaman koydu bilmiyorum. Abdülkadir'in evinde ele geçirilen haplar önceki tarihlerde yakalanan bir müvekkiline aittir. Hangi müvekkiline ait olduğunu bilmiyorum. Öncesinde bu haplar kendi evindeydi, ancak benim evime geldiğinde bana getirmişti. Ben bu hapların evde olduğunu biliyordum, hatta kullandığım için arada poşetten aldığımı söylediğimde bana kızıyordu. Benden ele geçirilen 2 adet hap bana aittir. Kendisi daha önce silahla vurulduğu için hap kullanıyordu. Ele geçirilen haplarla kesinlikle benim alakam yoktur. Bana ait değildir. Kime ait olduğunu bilmiyorum, ancak Abdülkadir'in olmadığını tahmin ediyorum. Çünkü kendisi güvenilir bir insandır. Daha önceki gittiğimizde ve bu gittiğimizde herhangi bir uygulamada durdurmadılar. Hakkımdaki iddiaları ve uyuşturucu madde ticareti yapma suçlamasını kabul etmiyorum" dedi.

Savcı, İnci ve Çicek için 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 15 yıldan az olmamak üzere 30'ar yıla kadar hapis cezası talep etti.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman'da Trafik Denetimleri: Hız Sınırlarına Uyarı ve Radar Uygulamaları
Karaman'da Trafik Denetimleri: Hız Sınırlarına Uyarı ve Radar Uygulamaları
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret
Vali Çiçek, Jandarma Merkez İlçe Komutanlığını Ziyaret Etti
Vali Çiçek, Jandarma Merkez İlçe Komutanlığını Ziyaret Etti
Karaman'da Bayram Güvenliği İçin Kapsamlı Tedbirler Alındı
Karaman'da Bayram Güvenliği İçin Kapsamlı Tedbirler Alındı
Son Haberler
Piri Reis İlkokulu Halk Oyunları Ekibi Bölge Finallerinde Birinci Oldu
Piri Reis İlkokulu Halk Oyunları Ekibi Bölge Finallerinde Birinci Oldu
A101'de Yeni Çikolata Lezzeti: Balin Lord Bitter Fondant Raflarda
A101'de Yeni Çikolata Lezzeti: Balin Lord Bitter Fondant Raflarda
Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu'dan Resim Öğretmeni Mehmet Satırlı'ya Ziyaret Teşekkürü
Ermenek Belediye Başkanı Mustafa Bozcu'dan Resim Öğretmeni Mehmet...
Ermenek'te Kurban Bayramı'nda Şehit Kabirleri Ziyaret Edildi
Ermenek'te Kurban Bayramı'nda Şehit Kabirleri Ziyaret Edildi
Karaman'da 25 Mayıs Pazartesi Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor
Karaman'da 25 Mayıs Pazartesi Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor
TÜİK: Sanayi üretimi kasımda arttı
TÜİK: Sanayi üretimi kasımda arttı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim