• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Öldürülen Melisa ve Umutcan kardeşlerin isimleri spor parkına verildi
Yaşam
Yayınlanma: 18 Ekim 2025 - 16:24

Öldürülen Melisa ve Umutcan kardeşlerin isimleri spor parkına verildi

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta yaşadıkları evde Hüseyin Sönmez (35) tarafından öldürülen milli kayak sporcusu Melisa (16) ve ağabeyi Umutcan Şimşek'in (22) isimleri, belediye tarafından yapılan spor parkına verildi

Yaşam
18 Ekim 2025 - 16:24
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Öldürülen Melisa ve Umutcan kardeşlerin isimleri spor parkına verildi
SİVAS'ta yaşadıkları evde Hüseyin Sönmez (35) tarafından öldürülen milli kayak sporcusu Melisa (16) ve ağabeyi Umutcan Şimşek'in (22) isimleri, belediye tarafından yapılan spor parkına verildi.

Kılavuz Mahallesi 58'inci Sokak'taki İdil Apartmanı D Blok 12'nci kattaki evlerinde Ankara'dan gelen Hüseyin Sönmez tarafından 6 Mayıs'ta öldürülen Melisa ve Umutcan Şimşek kardeşlerin adları, Sivas Belediyesi tarafından Şeyhşamil Mahallesi Şehit Hamit Kandur Caddesi'nde yapılan spor parkına verildi. Parkın açılışına Sivas Belediyesi Başkanı Adem Uzun, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Polat, Melisa ve Umutcan'ın annesi Ayşegül Şimşek ile Melisa ve Umutcan Şimşek'in arkadaşları katıldı.

Sivas Belediye Başkan Adem Uzun, açılışta yaptığı konuşmada, şehir ve ülke olarak çok büyük acı yaşadıklarını belirterek, "Şehrimizde karşılaşmadığımız bir olay yaşadık. Bir cani tarafından iki pırlanta gibi gencimizin maalesef hayatlarına son verildi. Geçen gün gerçekleşen duruşmaya ben de katıldım. Adalete inancımız tamdı. Gerçekten adalet yerini buldu, Türk Ceza Kanunu'na göre en üstten cezasını indirim almamak üzere aldı. Ben annemize sabırlar diliyorum. Melisa kardeşimiz bir sporcuydu. Biz özellikle Şeyhşamil'deki bu parkımıza Melisa ve Umutcan kardeşlerimizin ismini verdik. Çünkü burada futbol ve basketbol sahası var. Burada aynı zamanda spor yapılabilecek alan ve yürüyüş alanı var. Burası bir spor parkı özelliği taşıyor. Melisa kardeşimize de en güzel bu park yakışırdı. Biz de hem onun ismini hem de Umutcan ismini spor alanında yaşatmış olacağız. Rabb'im bir daha bu tip acılar annelerimize, babalarımıza, şehrimize ve ülkemize yaşatmasın. Ayşegül Hanım, zor bir sınavdan geçiyor, güçlü olmak gerekiyor. Bizde de acısı taze bir şekilde duruyor" diye konuştu.

Ayşegül Şimşek ise çocuklarının isminin parka verilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan Uzun, Ayşegül Şimşek ve diğer katılımcılarla birlikte dua edip, parkın açılışını yaptı. Melisa ve Umutcan'ın isimlerinin yaşatılacağı spor parkında futbol ve basket sahası, yürüyüş yolu ve spor alanları bulunuyor.

SANIĞA 2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Melisa ve Umutcan Şimşek kardeşleri öldürmek suçundan Sivas 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Hüseyin Sönmez, 13 Ekim'de sonuçlanan davada, 'Çocuğa karşı tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek nitelikle kasten adam öldürme', 'Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca sanığa, 'Gece vakti zincirleme şekilde kişinin ölmesinden yararlanmak suretiyle ve bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık', 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, mala zarar verme' ve '6136 sayılı yasaya muhalefet' suçlarından toplamda 17 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş, mahkeme sanığa herhangi bir indirim uygulamamıştı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
DSİ 1389 personel alımı yapacak
DSİ 1389 personel alımı yapacak
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Son Haberler
Karaman'da Güvenilir Olmayan 2,4 Ton Ürüne El Konuldu
Karaman'da Güvenilir Olmayan 2,4 Ton Ürüne El Konuldu
Karaman Kalesi Yeniden Ziyarete Açılıyor: İncelemeler Tamamlandı
Karaman Kalesi Yeniden Ziyarete Açılıyor: İncelemeler Tamamlandı
Karaman'da Hazret-i Mevlana Anma Töreni Hatuniye Medresesi'nde Düzenlendi
Karaman'da Hazret-i Mevlana Anma Töreni Hatuniye Medresesi'nde Düzenlendi
Karaman FK, Şanlıurfaspor Deplasmanında Sahaya Çıktı
Karaman FK, Şanlıurfaspor Deplasmanında Sahaya Çıktı
Karaman'da Mevlana'nın 752. Vuslat Yıldönümü Anma Programları Başladı
Karaman'da Mevlana'nın 752. Vuslat Yıldönümü Anma Programları Başladı
Mogan Gölü'nde yelken etkinliği
Mogan Gölü'nde yelken etkinliği

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim