• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Niğde Belediyesi'nden ihtiyaç sahiplerine kapsamlı yardımlar
Gündem
Yayınlanma: 08 Nisan 2025 - 14:38

Niğde Belediyesi'nden ihtiyaç sahiplerine kapsamlı yardımlar

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla yıl boyunca binlerce vatandaşa gıda, giyim, yakacak, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda destek sağlandı

Gündem
08 Nisan 2025 - 14:38
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Niğde Belediyesi'nden ihtiyaç sahiplerine kapsamlı yardımlar
Reklam
NİĞDE Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla yıl boyunca binlerce vatandaşa gıda, giyim, yakacak, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda destek sağlandı.

Belediye ekipleri tarafından 2024 yılında 25 bin aileye kuru gıda yardımı yapılırken, 6 bin 500 aileye temizlik malzemesi ve 4 bin 500 aileye bebek bezi desteği ulaştırıldı. Günlük olarak 55 aileye sıcak yemek sunulurken, 30 aileye ev eşyası yardımı ve günlük 350 aileye toplamda bin 400 ekmek desteği verildi. Kış aylarında vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak üzere 600 aileye odun, 60 aileye soba, 350 aileye ise kömür yardımı yapıldı. Bin 300 kişiye giyecek yardımı ulaştırılırken, 20 aileye de manuel ve akülü tekerlekli sandalye desteği sağlandı. Engelsiz Taksi hizmetinden ise yıl boyunca 552 engelli vatandaş faydalandı. Eğitime verdiği önemle de dikkat çeken Niğde Belediyesi, bin 750 öğrenciye kırtasiye, 550 öğrenciye okul forması desteği sağladı. Ayrıca Yaşlı Destek Projesi (YADES) kapsamında 843 yaşlıya; ev temizliği, kişisel bakım, hastane nakli, sıcak yemek, psikolojik destek ve çeşitli yardımlar ulaştırıldı.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 2024 yılı boyunca gerçekleştirilen sosyal yardımlara ilişkin yaptığı açıklamada, sosyal belediyeciliği yalnızca bir hizmet modeli değil, bir vicdan meselesi olarak gördüklerini vurguladı. Başkan Özdemir, "Belediye olarak temel önceliğimiz; ihtiyaç sahibi hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmamak, herkesin temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir sosyal dengeyi sağlamaktır. 2024 yılı içerisinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla yürütülen çalışmalarla, gıdadan giyime, yakacaktan eğitim malzemelerine kadar her alanda on binlerce vatandaşımıza dokunduk. Bu çalışmalar sadece istatistik değil; her biri bir hayat, bir umut, bir tebessüm demektir" ifadelerini kullandı.

Eğitime yönelik desteklerin altını çizen Başkan Özdemir, "Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Çünkü biliyoruz ki güçlü bir Niğde, iyi eğitim almış, özgüveni yüksek bireylerle mümkün olacaktır. Bu doğrultuda hem eğitim yardımlarımızı sürdürüyor hem de 4 yeni kütüphane açarak gençlerimize daha iyi eğitim koşulları sunuyoruz" dedi.

Vatandaşların desteğiyle bu hizmetlerin daha da büyüyeceğini belirten Başkan Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hiç kimse kendini yalnız hissetmesin istiyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Niğde Belediyesi olarak bu ailenin her ferdine sahip çıkmak, onların yaşamını kolaylaştırmak, hayatlarına değer katmak için çalışmaya devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışımızı kararlılıkla sürdüreceğiz."
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kırşehir'de römork kapağı hırsızlığı yapmaya çalışan şüpheli, suçüstü yakalandı
Kırşehir'de römork kapağı hırsızlığı yapmaya çalışan şüpheli, suçüstü yakalandı
Nevşehir'de kamyonet devrildi: 2 yaralı
Nevşehir'de kamyonet devrildi: 2 yaralı
Kayseri'de 8 yıl 4 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı
Kayseri'de 8 yıl 4 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı
Kayseri'de 10 yıl hapisle aranan hükümlü yakalandı
Kayseri'de 10 yıl hapisle aranan hükümlü yakalandı
Son Haberler
Bakan Uraloğlu, 5 ülkeden mevkidaşlarıyla görüştü
Bakan Uraloğlu, 5 ülkeden mevkidaşlarıyla görüştü
Sivas'ta otomobil ile motosiklet çarpıştı; polis memuru yaralandı
Sivas'ta otomobil ile motosiklet çarpıştı; polis memuru yaralandı
Kırşehir'de römork kapağı hırsızlığı yapmaya çalışan şüpheli, suçüstü yakalandı
Kırşehir'de römork kapağı hırsızlığı yapmaya çalışan...
Öğretim görevlisinden Gazze için kefenli protesto
Öğretim görevlisinden Gazze için kefenli protesto
Balkondan atlayan Gözde, eski eşinin üzerine düşmüş
Balkondan atlayan Gözde, eski eşinin üzerine düşmüş
CHP'li Başarır: Cunta artık postalla yapılmıyor
CHP'li Başarır: Cunta artık postalla yapılmıyor

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim