• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. MHP'li Yalçın: Türkiye, kendi göbeğini kesmek durumundadır
Siyaset
Yayınlanma: 24 Kasım 2024 - 18:06

MHP'li Yalçın: Türkiye, kendi göbeğini kesmek durumundadır

Samet ÖKSÜZ/ANKARA, (DHA)- MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Yeni yüzyılda değişen şartlar ülkemizi kendi yağıyla kavrulmaya zorlamaktadır

Siyaset
24 Kasım 2024 - 18:06
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MHP'li Yalçın: Türkiye, kendi göbeğini kesmek durumundadır
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Yeni yüzyılda değişen şartlar ülkemizi kendi yağıyla kavrulmaya zorlamaktadır. Türkiye ekonomiden güvenliğe, bölgesel adımlardan uluslararası ilişkilere kadar hemen her alanda kendi göbeğini kesmek durumundadır" dedi.

MHP'nin 'Bir ve Birlikte Hilal'e Doğru Türkiye Toplantısı', Ankara, Eskişehir ve Kırıkkale teşkilatlarının katılımıyla Ankara'daki bir otelde yapıldı. Burada konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhuriyet'in 2'nci yüzyılına girerken Türkiye'nin '21'inci yüzyılda lider ülke' hedefleri yolunda emin ve dev adımlarla ilerlediğini belirterek, "Bölgesel ve küresel ölçekte meydana gelen son gelişmeler; dahili ve harici dinamikleri değiştirmiş, taşları yerinden oynatmıştır. Global oyunda denklemler değişmekte, ezberler bozulmaktadır. Böylece daha kaotik bir dünyaya kapılar aralanırken, insanlık, yeni amillerin doğuşunu ve yeni aktörlerin sahneye çıkışını beklemeye koyulmuştur. Büyük ve girift bir oyuna hazırlanan taraflar, tekrar karılmış kartlarla masaya oturmaktadır. Türkiye ise yeniden şekillenen dünyada gelişip büyürken, kendi kuvvetli kozlarını tesis etmektedir. Bununla birlikte Türkiye, yükseldiği zirvelerde yalnızlaşmaktadır. Yeni yüzyılda değişen şartlar, ülkemizi kendi yağıyla kavrulmaya zorlamaktadır. Türkiye, ekonomiden güvenliğe, bölgesel adımlardan uluslararası ilişkilere kadar hemen her alanda kendi göbeğini kesmek durumundadır. Türkiye; yeni kaotik küresel ve bölgesel düzene uyum sağlamaktan çok, ona yön vermek ihtiyacında, hatta zaruretindedir. Bu doğrultuda, geleceğimizi ipotek ve vesayetten uzak tutacak, egemenlik haklarımızı koruyacak bir yol haritası belirlenmesi; iç ve dış politikada isabetli ve sağlıklı adımlar atılması büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

'BAHÇELİ'NİN DAVETİ, DEM'E EMPERYALİZMİN TAŞERONU OLMAKTAN VAZGEÇME ÇAĞRISIDIR'

Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ilişkin açıklamalarının, terörizme verilmiş bir taviz olmadığını söyleyerek, "Sayın Bahçeli'nin daveti; parlamento çatısı altında sözde siyaset yapan bir partiye, DEM'e, emperyalizmin taşeronu olmaktan vazgeçme çağrısıdır. Safını ve yerini netleştirme, dostunu düşmanını belli etme uyarısıdır. ABD'nin mayın eşeği PKK ile bağlarını tamamen koparıp Türkiye partisi olma tavsiyesidir. Sayın Genel Başkanımız tarafından ısrarla, sabırla iyi niyet ve ferasetle dillendirilen çağrı; birlik, beraberlik ve bin yıllık kardeşliğin korunmasını hedeflemektedir. Bu çağrının temel gayesi, terörü ülkemizin gündeminden sonsuza kadar kaldırmaktır. Şehit cenazelerine, anaların ağıtlarına son vermektir. Bu davete ne cevap verilirse verilsin, devletimizin terörle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi noktasındaki azim ve kararlılığı asla değişmeyecektir. Teröristlerle asla müzakere edilmeyecek, bilakis terörle mücadele amansız surette sürdürülecektir. Bahis konusu davet, kamuoyundan da büyük destek almıştır. Mesaj, aziz milletimizce alınmıştır. Muhatabına da mehil verilmiştir. Sayın Genel Başkanımızın duruşu, MHP'nin tutumu; ucuz ve hamasi yaklaşımlarla, oy avcılığıyla, tribünlere oynamakla basite indirgenecek bir mesele değildir. Bu iş, sanıldığından çok daha ciddi ve mühimdir. Herkes adımını ona göre atmalı, ayağını denk almalıdır. Bu işin şakası yoktur. Mesele siyasetler üstü, politikalar ötesi yaklaşımla değerlendirmelidir" dedi.

'SİYASET GÖLGE OYUNU DEĞİLDİR'

Türkiye'nin terörle mücadeleye 40 yılda milyarlarca dolar harcadığını belirterek, "Terörle mücadelenin bitmesi ve ekonomi üzerindeki ağır yükünün ortadan kalkması demek; yatırımların, istihdamın artması demektir. Ekonominin düzelmesi demektir. İşsizlere iş, aşsızlara aş demektir. Emekli ve çalışan maaşlarının artması demektir. Türk parasının alım gücünün artması demektir. Aynı zamanda kardeşlik siyasetinin, kardeşlik hukukunun güçlendirilmesi demektir. İç barışın, yurt çapında huzur ve sükunun takviyesi demektir. Bu arada, MHP kardeşlik hukukunu, birlik ve beraberliğin dinamiklerini güçlendirme çabasındayken; milliyetçi ve vatansever geçinip suya yazı yazanları, karnından konuşanları da ikaz ediyoruz. Siyaset bir gölge oyunu değildir, orta oyunu veya vantrilok gösterisi hiç değildir. Siyaset ciddi bir iştir, taklitçiliği kaldırmaz. Taklitler daima aslını aratır" diye konuştu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vali Hayrettin Çiçek'ten İYİ Parti ve Anahtar Parti'ye İade-i Ziyaret
Vali Hayrettin Çiçek'ten İYİ Parti ve Anahtar Parti'ye İade-i Ziyaret
Karaman Valisi Çiçek ve Heyeti, İçişleri Bakanı Çiftçi'yi Ziyaret Etti
Karaman Valisi Çiçek ve Heyeti, İçişleri Bakanı Çiftçi'yi Ziyaret Etti
CHP Karaman İl Başkanlığı'ndan
CHP Karaman İl Başkanlığı'ndan "Hukuksuz Operasyona" Tepki
Zafer Partisi Karaman İl Başkanı Metin İçel ve Heyeti CHP Karaman'ı Ziyaret Etti
Zafer Partisi Karaman İl Başkanı Metin İçel ve Heyeti CHP Karaman'ı Ziyaret Etti
Son Haberler
BİM Mobil Uygulamasına Özel Elektrikli Bisiklet Kampanyası
BİM Mobil Uygulamasına Özel Elektrikli Bisiklet Kampanyası
BİM'den Kızılay Maden Suyu Kampanyası: 28 Temmuz'da Raflarda
BİM'den Kızılay Maden Suyu Kampanyası: 28 Temmuz'da Raflarda
Vali Çiçek, 2. Gurbetten Sılaya Kılbasan Festivali'nin Açılışına Katıldı
Vali Çiçek, 2. Gurbetten Sılaya Kılbasan Festivali'nin Açılışına...
Karaman'da Hava Durumu: 25 Temmuz Cumartesi Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Karaman'da Hava Durumu: 25 Temmuz Cumartesi Gök Gürültülü Sağanak...
BİM'den Makarna Severlere Özel İndirim: 25-31 Temmuz Fırsatları
BİM'den Makarna Severlere Özel İndirim: 25-31 Temmuz Fırsatları
Yozgat'ta eğitime 1 gün ara verildi
Yozgat'ta eğitime 1 gün ara verildi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim