• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. MEB: HEMBA'dan yaklaşık 3 milyon kişi yararlandı
Eğitim
Yayınlanma: 30 Haziran 2025 - 15:08

MEB: HEMBA'dan yaklaşık 3 milyon kişi yararlandı

ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 yılında hayata geçirilen uzaktan eğitim kurslarının verildiği Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı'ndan (HEMBA) bugüne kadar yaklaşık 3 milyon kişinin faydalandığını duyurdu

Eğitim
30 Haziran 2025 - 15:08
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
MEB: HEMBA'dan yaklaşık 3 milyon kişi yararlandı
Reklam
MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 yılında hayata geçirilen uzaktan eğitim kurslarının verildiği Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı'ndan (HEMBA) bugüne kadar yaklaşık 3 milyon kişinin faydalandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; uzaktan eğitim teknolojileri yoluyla eğitimin sınırlarını en aza indirgemek ve bireylerin uzaktan eğitim yoluyla hayat boyu öğrenme imkanlarına erişimlerini sağlamak için HEMBA kullanıma sunuldu. Bu kapsamda 'Kişisel Gelişim', 'Bilişim Teknolojileri', 'Mesleki Gelişim', 'El Sanatları Teknolojisi', 'Güzel Sanatlar ve Spor', 'Çevre ve İklim' ile 'Tarım ve Hayvancılık' olmak üzere 7 kurs alanının yer aldığı HEMBA'da birbirinden farklı 123 program bulunuyor. Gelişen teknoloji, ilgi ve ihtiyaç duyulan alanlara göre 89 kursun revize edilerek güncellendiği HEMBA'da, ilgili eğitime katılarak sınavı başarıyla tamamlayan kişilere e-Devlet üzerinden 'katılım belgesi' veriliyor. HEMBA'yı bugüne kadar 2 milyon 881 bin 676 kişi kullandı, eğitimini başarıyla tamamlayan 852 bin 123 kişi sertifika sahibi oldu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN KURS, BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ OLDU

Kurulduğu günden bu yana HEMBA'da zengin içeriğe sahip birçok kurs programları bulunuyor. En çok tercih edilen kurs, bilgi ve siber güvenlik kavramlarının açıklanması, bilgisayar ve erişim güvenliğinin sağlanması, karşılaşılabilecek tehditlere karşı korunma ve internet ile ağ güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığı Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) programı oldu. Bu programın ardından en çok tercih edilen kurslar sırasıyla şu şekilde: "İşimiz Temiz Projesi Yiyecek İçecek Sektöründeki Mikro İşletmeler İçin Hijyen Eğitimi, İngilizce A1 Seviyesi Kurs Programı, Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı, Diksiyon Eğitimi Kurs Programı, Emlak Danışmanlığı, Aşçı Çırağı, İşimiz Temiz Projesi Konaklama Sektöründeki Mikro İşletmeler İçin Hijyen Eğitimi, İngilizce A2 Seviyesi Kurs Programı ile Arıcılık." HEMBA'da 'Afet ve Acil Durum Farkındalık Eğitimi', 'Temel Robotik ve Kodlama', 'Kuraklıkla Mücadele' ve 'Yapay Zeka Uygulamaları' gibi kurslar da bulunuyor.

YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR DA PLATFORMDAN YARARLANABİLİYOR

Öte yandan bakanlık, 28 Nisan'da yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ana dil, tarih ve kültürel miras bilgilerini güçlendirmeyi ve Türk kültürüne ilgi duyan bireylerin nitelikli eğitim içeriklerine erişiminin kolaylaştırılmasını hedefleyen Yurtdışı Halk Eğitim Merkezleri Bilişim Ağı'nı (YHEMBA) da erişime açtı. YHEMBA'da 95 kurs seçeneği sunuluyor ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılara 'katılım belgesi', platform üzerinden veriliyor. Bu platforma, 'y.hemba.gov.tr' internet adresinden erişilebiliyor.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Niğde Kavram Eğitim Kurumu öğrencisi Tuğba, LGS Türkiye birincileri arasında
Niğde Kavram Eğitim Kurumu öğrencisi Tuğba, LGS Türkiye birincileri arasında
LGS sınav sonuçları açıklandı; 719 öğrenci tam puan aldı
LGS sınav sonuçları açıklandı; 719 öğrenci tam puan aldı
ODTÜ'de öğrencilere ücretsiz su
ODTÜ'de öğrencilere ücretsiz su
YÖK'ün Akademik Tez Programı'na 119 üniversiteden 421 başvuru
YÖK'ün Akademik Tez Programı'na 119 üniversiteden 421 başvuru
Son Haberler
Konya'da silahlı saldırı: 2 öldü
Konya'da silahlı saldırı: 2 öldü
8 gündür kayıp olarak aranıyordu, barajda ölü bulundu
8 gündür kayıp olarak aranıyordu, barajda ölü bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı tüm ilçeleriyle hizmete kavuşturuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı tüm ilçeleriyle hizmete kavuşturuyoruz
Sardes Antik Kenti ve Bin Tepeler Lidya Tümülüsler, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde
Sardes Antik Kenti ve Bin Tepeler Lidya Tümülüsler, UNESCO Dünya Miras...
Başkan Büyükkılıç'tan 5 ilçe belediye başkanıyla 'yatırım' değerlendirmesi
Başkan Büyükkılıç'tan 5 ilçe belediye başkanıyla 'yatırım'...
AK Parti'li Ala: Cumhurbaşkanımız, FETÖ'nün bertaraf edilmesi için büyük bir irade sergilemiştir
AK Parti'li Ala: Cumhurbaşkanımız, FETÖ'nün bertaraf edilmesi için büyük bir irade sergilemiştir

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim