• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Mansur Yavaş: Halkın sorunlarına eğilmemiz gerekiyor
Siyaset
Yayınlanma: 24 Şubat 2025 - 13:48

Mansur Yavaş: Halkın sorunlarına eğilmemiz gerekiyor

Samet ÖKSÜZ/ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, partisinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılacak olan ön seçimle ilgili, "Benim itiraz ettiğim ön seçim değil

Siyaset
24 Şubat 2025 - 13:48
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mansur Yavaş: Halkın sorunlarına eğilmemiz gerekiyor
ANKARA Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, partisinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılacak olan ön seçimle ilgili, "Benim itiraz ettiğim ön seçim değil. Henüz tarihi belli olmadığı için, partinin enerjisini buna veya vatandaşın gündeminin sadece parti içine yoğunlaşmaması gerektiğine inanarak erken demiştim. Bizim bir an evvel seçim tarihi belli oluncaya kadar belediye başkanları olarak halkın sorunlarına eğilmemiz gerekiyor" dedi.

Mansur Yavaş, ABB'de düzenlenen 'Sağlıkla Geleceğe Yürüyen Şehirler Paneli'ne katıldı. Program öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında lisans diplomasının sahte olduğu yönündeki ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan raporlar sonucunda başlatılan soruşturmaya ilişkin, "Ekrem Bey'le iki gündür sabahları konuşuyorum. Gelişmeleri birlikte takip ediyoruz. Sanıyorum önümüzdeki günlerde ifadesini de verecek. Artık alıştık; her sabah bir soruşturma ile uyanıyoruz, ülkemiz o hale geldi. CHP'deki milletvekillerinin, belediye başkanlarının dayanışma duygusunu kimse hafife almasın. Sonuna kadar bu tür haksız ve hukuksuz uygulamalara birlikte karşı duracağız" dedi.

'HALKIN İRADESİNİN ÖNÜNDE HİÇ KİMSE DURAMAZ'

Yavaş, kendisi hakkında herhangi bir soruşturma açılma ihtimali olup olmadığının sorulması üzerine de "Daha önce böyle bir teşebbüs oldu, genel başkanımız açıkladı. Birtakım gayretler oldu, bundan bilgimiz var ama bugüne kadar henüz bir şey yok. Olmayacak anlamını da taşımıyor maalesef. Türkiye'de siyaset bel altı. Rakipleri sindirmek, bu tarz oyunlarla devreden çıkarmak istiyorlar ama halkın iradesinin önünde hiç kimse duramaz" diye konuştu.

'HALA YÜZDE 38 KARARSIZ VAR'

Yavaş, partisinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yapılacak olan ön seçimle ilgili de "Benim itiraz ettiğim ön seçim değil. Henüz tarihi belli olmadığı için, partinin enerjisini buna veya vatandaşın gündeminin sadece parti içine yoğunlaşmaması gerektiğine inanarak erken demiştim. Bugün yayımlanan ankette hala yüzde 38 kararsız var. Bu neyi gösteriyor; iktidara oy veren seçmenlerin birçoğunun partiden uzaklaştığını ancak muhalefette de yeterince enerji görmediği için kararsız kaldığını düşünüyorum. Bizim bir an evvel seçim tarihi belli oluncaya kadar belediye başkanları olarak halkın sorunlarına eğilmemiz gerekiyor. Dar gelirli vatandaşlar ve muhatap duruma düşürülen asgari ücretle ilgili bir paket açıklamıştık. Üçüncü kez eczanelere veresiye yazdırarak, ilaç almak zorunda kalan dar gelirlilerin Eczacılar Odası'yla rakamlarını topladık. Bunları bir hayırsevere üçüncü kez ödetiyoruz. Parasızlık nedeniyle sağlığından vazgeçmemesi için, bunların da bu tür katkı paylarını ödeyeceğimizi beyan ettik. Bizim bu açıklamamızdan sonra 5 liradan 45 liraya çıkan katkı paylarını dün 20 liraya indirdiler. Demek ki uygulamalarımız iktidarı etkiliyor. Bu çalışmalara devam edeceğiz ki kararsız insanlar da bir iktidar değişikliğinde ne ile karşılaşacaklarını, nasıl bir kendilerinden yana bir hükümet geleceğini anlasınlar istiyoruz" açıklamasında bulundu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP Karaman İl Başkanlığı Parti Okulu Eğitimine Katıldı
CHP Karaman İl Başkanlığı Parti Okulu Eğitimine Katıldı
Soyfidan’dan Muhsin Yazıcıoğlu’na Vefa Mesajı
Soyfidan’dan Muhsin Yazıcıoğlu’na Vefa Mesajı
CHP'den Zeydan Karalar Ziyareti: Göreve İade Beklentisi
CHP'den Zeydan Karalar Ziyareti: Göreve İade Beklentisi
CHP Karaman'dan
CHP Karaman'dan "Adalet" Vurgusu: "Kale Siyaseti Bitmiştir"
Son Haberler
Karaman'da Meralar Denetlendi: Dokuzyol Köyü'nde Teknik İnceleme
Karaman'da Meralar Denetlendi: Dokuzyol Köyü'nde Teknik İnceleme
BİM'den 24 Nisan Cuma Güncel Ürünler: Cam Ayaklı Meyvelik Kampanyası
BİM'den 24 Nisan Cuma Güncel Ürünler: Cam Ayaklı Meyvelik Kampanyası
Karaman ve Konya Valileri, MEVKA Toplantısında Bölgesel Kalkınmayı Görüştü
Karaman ve Konya Valileri, MEVKA Toplantısında Bölgesel Kalkınmayı...
BİM 1 Mayıs'tan İtibaren Mağazalarında Yeni Aktüel Ürünleri Sunuyor
BİM 1 Mayıs'tan İtibaren Mağazalarında Yeni Aktüel Ürünleri Sunuyor
A101'de 'Aldın Aldın' Fırsatları 30 Nisan'da Başlıyor
A101'de 'Aldın Aldın' Fırsatları 30 Nisan'da Başlıyor
Ali Erbaş: Deprem bölgesinde 135 bin vatandaşımıza iftar sofrası kurulacak
Ali Erbaş: Deprem bölgesinde 135 bin vatandaşımıza iftar sofrası kurulacak

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim