• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demir yolu hattı yarın hizmete açılıyor
Yaşam
Yayınlanma: 14 Eylül 2025 - 12:27

Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demir yolu hattı yarın hizmete açılıyor

ANKARA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demir yolu hattını 15 Eylül 2025 tarihinde hizmete açıyoruz

Yaşam
14 Eylül 2025 - 12:27
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demir yolu hattı yarın hizmete açılıyor
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demir yolu hattını 15 Eylül 2025 tarihinde hizmete açıyoruz. Hattın yeniden açılması, bölge lojistiği için kritik bir dönüm noktasıdır" dedi.

Bakan Uraloğlu, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yapılan demir yolu çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Uraloğlu, 'Asrın Felaketi' olarak da nitelendirilen depremin 11 ilden geçen toplam 1275 kilometrelik demir yolu hattında hasara neden olduğunu belirterek, depremin hemen ardından demir yolu bakım ekiplerinin sahada çalışmalara başladığını hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) uzman ekiplerinin hızlı refleksinin deprem bölgesindeki arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına büyük katkı sağladığını ifade eden Uraloğlu, "Depremin hemen sonrasında bakım ekiplerince ilk kontroller yapılmış, kısıtlı işletmeciliğe geçilebilmesi için hatlarımızın uygunluk durumları tespit edilmiştir. Yapılan bakım onarım çalışmaları neticesinde toplam 1232 kilometrelik hat acil kullanım ve deprem yardım trenleri için işletmeciliğe açılmıştır" dedi.

'YATIRIM MİKTARI 23,8 MİLYAR LİRA OLDU'

Depremin 11 ilden geçen demir yollarına verdiği hasarın telafisi için 2023 ve 2024 yılında bölgedeki demir yollarına 18,8 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "2025 yılındaki 5 milyar liralık yatırımla birlikte depremde hasar gören demir yolu hatlarımızın altyapı, üstyapı ile sanat yapılarının onarım, iyileştirme ve güçlendirme işleri için yapılan yatırım miktarı 23,8 milyar lira oldu" ifadelerini kullandı.

Depremden hasar gören Fevzipaşa-Islahiye, Köprüağzı-Maraş etaplarının altyapı ve üstyapılarının yenilenerek tren trafiğine açıldığını kaydeden Uraloğlu, 235 kilometrelik Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağ demir yolu hattında da çalışmaların iki etap halinde devam ettiğini hatırlattı. Bakan Uraloğlu, "Altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı demir yolu hattını 15 Eylül 2025 tarihinde hizmete açıyoruz. Hattın yeniden açılması, bölge lojistiği için kritik bir dönüm noktasıdır. Hat kapalıyken, yük taşımacılığının mecburi olarak uzun ve maliyetli olan Malatya-Sivas-Kayseri-İskenderun güzergahına kayması, zaman ve enerji kaybına neden oluyordu. Yenilenen hat sayesinde taşımacılıkta önemli ölçüde süre ve maliyet avantajı elde edilecek. Akdeniz limanlarına doğrudan ve verimli erişimin yeniden sağlanmasıyla, bölgenin dış ticaret potansiyeli güçlenecek ve ekonomik rekabetçiliği artacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
DSİ 1389 personel alımı yapacak
DSİ 1389 personel alımı yapacak
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Son Haberler
Karaman'da Üniversite Öğrencilerine Tarım ve Hayvancılık Destekleri Anlatıldı
Karaman'da Üniversite Öğrencilerine Tarım ve Hayvancılık Destekleri...
A101'den 30 Nisan'da Yeni 'Aldın Aldın' Ürünleri Raflarda
A101'den 30 Nisan'da Yeni 'Aldın Aldın' Ürünleri Raflarda
BİM'den Yeni Ürün Kampanyası: Timberland Sırt Çantaları 29 Nisan'da Raflarda
BİM'den Yeni Ürün Kampanyası: Timberland Sırt Çantaları 29 Nisan'da...
A101'de 10 TL Üzeri Alışverişe Özel Kahve Kampanyası Başladı
A101'de 10 TL Üzeri Alışverişe Özel Kahve Kampanyası Başladı
Karaman'da 5 Günlük Hava Durumu: Sağanak Yağış Bekleniyor
Karaman'da 5 Günlük Hava Durumu: Sağanak Yağış Bekleniyor
Türkiye, 'Yerli Nükleer Reaktör Geliştirme Çağrısı' başlattı
Türkiye, 'Yerli Nükleer Reaktör Geliştirme Çağrısı' başlattı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim