• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Lösemiyi yendi, LGS'de yüzde 2,95'lik dilime girdi
Yaşam
Yayınlanma: 19 Temmuz 2025 - 11:52

Lösemiyi yendi, LGS'de yüzde 2,95'lik dilime girdi

Gizem CENGİL-Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da 3 yaşında yakalandığı lösemiyi kemoterapi tedavisiyle yenen Enes Bulut (14), ilkokul ve ortaokulu başarıyla tamamladıktan sonra Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında da 456,6782 puan alarak, yüzde 2,95'lik dilimde yer aldı

Yaşam
19 Temmuz 2025 - 11:52
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Lösemiyi yendi, LGS'de yüzde 2,95'lik dilime girdi
ANKARA'da 3 yaşında yakalandığı lösemiyi kemoterapi tedavisiyle yenen Enes Bulut (14), ilkokul ve ortaokulu başarıyla tamamladıktan sonra Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında da 456,6782 puan alarak, yüzde 2,95'lik dilimde yer aldı.

Enes Bulut'a, 3 yaşında lösemi tanısı konuldu. Bulut, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) bünyesindeki LÖSANTE Hastanesi'nde tedaviye alındı. Enes Bulut, 4 yıl süren kemoterapi tedavisiyle hastalığı yendi. Sağlığına kavuşan Enes, kontrolleri devam ederken ilkokul ve ortaokulu LSV Eğitim Kurumları'nda başarıyla tamamladı. Enes, LGS'de de büyük başarı elde etti ve 456,6782 puan alarak, yüzde 2,95'lik dilimde yer aldı.

'ÇOK MUTLUYUM'

Enes Bulut, doktorların ve ailesinin desteği ile lösemiyi atlattığını, ancak kontrollerinin hala sürdüğünü söyledi. LGS'de elde ettiği başarıda öğretmenlerinin ve doktorlarının da emeği olduğunu belirten Enes, "Yüzde 2,95'lik dilime girdim. Çok mutluyum. 8 yıl boyunca LSV Eğitim Kurumları'nda eğitim aldım. Belli bir süre yazılım ve kodlama alanında eğitim aldım. Kendimi yazılım alanında geliştirmeye çalışıyorum. Tıp okumak istiyorum. Onun dışında yazılım kodlamaya da ilgi duyduğum için o konuda da kendimi geliştirmek istiyorum" dedi.

'YANLIŞLARIMA ODAKLANDIM'

Yazılım alanında kendini geliştirdiğini ifade eden Enes Bulut, "Oyun tasarlamak çok istiyorum. Bunun için çok çabaladım. Fakat yalnız yapılacak işler değil. Tek başıma tasarladığım oyunlar popüler ve çok satan oyunlar gibi olmuyor. Uzun bir süre eğitim aldım robotik kodlama ve yazılım konusunda. Kendi başıma bir oyun yapmayı denedim. İleri seviye değil ama vazgeçmedim. Geliştirmeye çalışıyorum. Bazı videolardan öğrenmeye çalışıyorum. Kendi başıma, kendi evimde geliştirmeye çalışıyorum. Gelecek yıl sınava girecekler için denemelere girmelerini öneririm. Ben her hafta denemeye giriyordum ve yaptığım yanlışlar beni daha çok alakadar ediyordu. Yaptığım doğrulardan çok yanlışlarıma bakıyordum ve hangi konuda eksiksem o konuda kendime ceza veriyordum. Mesela bir soru yanlış yaptıysam o konuda 100 soru çözüyordum" dedi.

'UMUDUMUZU KAYBETMEDİK'

Anne Nagehan Bulut (36) ise 3 çocuğundan ikisinin LÖSEV'de eğitim gördüğünü söyleyerek, "Büyük oğlum da buradan mezun oldu ve Fen Lisesi'nde okuyor şimdi. Enes, bu yıl ortaokuldan mezun oldu. Hastane sürecimiz ve tedavi sürecimiz sıkıntılı geçti. Sonrasında LÖSEV destekleriyle bizi bırakmadı. Hem hastane tedavi anlamında bizi bırakmadılar, sonrasında da çocuklarımızın eğitimi konusunda bize destek oldular. Daha çok bizim için öncelik sağlıktı. Sonra eğitim geldi, başarı geldi. Bu süreci yaşayanların kesinlikle umutlarını kaybetmemelerini isterim. O süreçte biraz zorluklar çekiyoruz hepimiz. Zor bir süreçten geçiyoruz; ama dediğim gibi umudumuzu kaybetmeyerek çocuklarımıza destek olarak, daha çok moral vererek, sonrasında Allah'ın izniyle başarı geliyor, sağlıklı olduğu sürece" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
DSİ 1389 personel alımı yapacak
DSİ 1389 personel alımı yapacak
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Son Haberler
KMÜ'den Mezun Olan Teknik Bilimler Öğrencileri Yeni Hayatlarına Uğurlandı
KMÜ'den Mezun Olan Teknik Bilimler Öğrencileri Yeni Hayatlarına Uğurlandı
Karaman Valisi Hayrettin Çiçek Köy Ziyaretleri Gerçekleştirdi
Karaman Valisi Hayrettin Çiçek Köy Ziyaretleri Gerçekleştirdi
Karaman Gıda Makineleri Kümesi'nde İhtiyaç Analizi Başladı
Karaman Gıda Makineleri Kümesi'nde İhtiyaç Analizi Başladı
Vali Hayrettin Çiçek, Karaman POMEM'de Polis Adaylarıyla Buluştu
Vali Hayrettin Çiçek, Karaman POMEM'de Polis Adaylarıyla Buluştu
Karaman'da 'Mavi Kuş'un Rotası' Projesiyle Gönül Köprüleri Kuruluyor
Karaman'da 'Mavi Kuş'un Rotası' Projesiyle Gönül Köprüleri Kuruluyor
Roma İmparatoru Marcus Aurelius'un bronz heykeli, 65 yıl sonra Türkiye'de
Roma İmparatoru Marcus Aurelius'un bronz heykeli, 65 yıl sonra Türkiye'de

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim