• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Lise öğrencileri, geleceğin şehirlerini tasarladı
Eğitim
Yayınlanma: 27 Şubat 2025 - 10:45

Lise öğrencileri, geleceğin şehirlerini tasarladı

ANKARA, (DHA)- RÖNESANS Eğitim Vakfı, Sincan Kaymakamlığı, Sincan Belediyesi, Sincan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Ankara AKS iş birliğiyle, Ankara'dan toplam 1000 lise öğrencisi, 'Sıfır Atık: Geleceğini İnovasyonla Şekillendir' atölyesinde bir araya geldi

Eğitim
27 Şubat 2025 - 10:45
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Lise öğrencileri, geleceğin şehirlerini tasarladı
Reklam
RÖNESANS Eğitim Vakfı, Sincan Kaymakamlığı, Sincan Belediyesi, Sincan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Ankara AKS iş birliğiyle, Ankara'dan toplam 1000 lise öğrencisi, 'Sıfır Atık: Geleceğini İnovasyonla Şekillendir' atölyesinde bir araya geldi.

Fatih Fuar ve Kongre Merkezi'nde 3 gün süren atölyelerde her gün farklı öğrenciler, oluşturdukları takımlarla kent haritaları üzerinde çalışarak ulaşım, yeşil alanlar, sosyal donatılar, kültür sanat ve spor etkinlikleri ile sürdürülebilir yaşam alanları gibi konulara yönelik, mimari ve sosyolojik bakış açısıyla çözüm odaklı fikirler üretti. Gençlerin çevre bilincini artırarak kent planlaması ve sürdürülebilir kalkınma süreçlerine dahil olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen bu çalışmada, öğrencilerin Kendilerine verilen unvanlarla, geri dönüştürülebilir malzemelerle, kent modellemeleri yaparak daha yaşanabilir şehirler tasarlamaları amaçlandı. Sıfır atık politikaları ve tasarım odaklı düşünce ile geleceğin şehirlerine katkı sunan projeleri üreten öğrenciler, atölye gününün sonunda fikirlerini paylaşarak çözüm önerilerini sunarak, bu çözümleri kurumlarla paylaşarak değerlendirmeye alındı.

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ ANLATTI

Erman Ilıcak Fen Lisesi 9'uncu sınır öğrencisi Berat Tura Toprak, "Projemizde Sincan ilçesindeki verimsiz alanları değerlendirmeyi amaçladık. Bu alanlarda güneş panelleri kullanmayı düşündük. Sincan çöplüğündeki kullanılmayan çöpleri de atık projesine katarak, daha sürdürebilir bir geleceği amaçlıyoruz. Verimsiz topraklara daha çok ağaç dikerek, daha sürdürülebilir bir gelecek kazanmak istiyoruz" dedi.

Çağrıbey Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Bersu Aktaş, "Biz buraya birçok amaç ve hedefle geldik. Burada birçok kardeş okulun bir arada olması ve öğrencilerin bir arada böyle bir etkinlik yapması gerçekten etkileyici bir durum. Aynı zamanda herkesin doğaya katkıda bulunacak projelerin içerisinde yer aldığını da görebiliyoruz" diye konuştu.

Çağrıbey Anadolu Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Rana Seyrek, "Okulumuzdan toplamda 20 kişi geldik ve iki grup olarak bu etkinlikte yer aldık. Biz ekibimizle yağmur sularını dönüştürerek, enerji üretmeyi hedefliyoruz. Bu suları Harikalar Diyarında enerji üreterek, oradaki aletlerin çalışmasını sağlamayı planlıyoruz. Biz öncelikle bir tane mekanizma ürettik. Bu mekanizma yapay zeka ile çalışıyor. Yağmur yağdığı zaman oradaki bölümler açılıyor ve oradaki su oraya düşüyor. Ayrıca projemizde güneş enerjisiyle çalışan sokak lambası da tasarladık. Sokak lambası da güneş enerjisiyle ürettiği enerjiyi taşıyor. Bu iki enerji de kendi üretmiş olduğumuz değirmeden toplanıyor. Burada toplanan enerji kinetik enerjiye dönüşüyor. Bu sayede sokak lambaları, çevresindeki lambaları ve Harikalar Diyarındaki oyuncakların çalışması sağlanıyor. Projemizde lambalarımızın düzgün olmasını sağladık. Lambalar 'V' şeklinde alta doğru bakıyor, bu sayede gelen ışığın kirli olmamasını sağlıyoruz. Böylelikle daha verimli olmasını amaçladık" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den yayın serisi
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'den yayın serisi
Bakan Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz
Bakan Tekin: Çocuklarımızın yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz
Bakan Tekin: Milli Eğitim Akademisi Giriş Sınavı başvuruları başladı
Bakan Tekin: Milli Eğitim Akademisi Giriş Sınavı başvuruları başladı
MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınava hak kazanan adayları açıkladı
MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınava hak kazanan adayları açıkladı
Son Haberler
Evine gelen eski nişanlısının elinde bıçak gören kadın, balkondan atladı
Evine gelen eski nişanlısının elinde bıçak gören kadın, balkondan...
Pompalı tüfekle kız arkadaşını ve kendini yaraladı
Pompalı tüfekle kız arkadaşını ve kendini yaraladı
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ossowski: AB ve Türkiye yan yana duruyor
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Ossowski:...
CHP'li Emir: Sırrı Süreyya Önder, suikast girişimi ile ilgili şikayetçi olmayacağını söylemişti
CHP'li Emir: Sırrı Süreyya Önder, suikast girişimi ile ilgili...
DMM'den 'bölücü terör örgütünün isminin çıkarıldığı' iddialarına açıklama
DMM'den 'bölücü terör örgütünün isminin çıkarıldığı'...
Erciyes Kayak Merkezi'nde eksi 10 derecede sıcak havuza giriyorlar
Erciyes Kayak Merkezi'nde eksi 10 derecede sıcak havuza giriyorlar

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim