• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. KTB Başkanı Bağlamış: Et fiyatları yüzde 20 düştü
Gündem
Yayınlanma: 16 Temmuz 2025 - 13:50

KTB Başkanı Bağlamış: Et fiyatları yüzde 20 düştü

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, "Et fiyatları şap hastalığından dolayı yaklaşık yüzde 20 civarında düşmüş durumda

Gündem
16 Temmuz 2025 - 13:50
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KTB Başkanı Bağlamış: Et fiyatları yüzde 20 düştü
KAYSERİ Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, "Et fiyatları şap hastalığından dolayı yaklaşık yüzde 20 civarında düşmüş durumda. Diğer illerde yoğun kesim var. Bu da fiyatları olumsuz etkiliyor. Burada üreticimiz mağdur. Zaman zaman vatandaşlarımız, bazen de üreticilerimiz bu noktada serzenişlerde bulunuyor" dedi.

KTB Başkanı Recep Bağlamış kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin konuşan Recep Bağlamış, "Şap hastalığı insana geçmeyen bir hastalık. Hayvanlar arasında geçiş sağlayan, özellikle de hayvan da aşırı derecede et kaybına neden olan bir hastalık türü. Üreticilerimiz bu hastalık dolayısı ile sevkiyat yapamamakta et alamamakta, üretim için mal satın alamamakta. Bu yüzden acil olarak şehrimize aşı gelmesini beklemekteyiz. Şehrimizde şap hastalığı ile alakalı olumsuz bir durum yok. Her hangi ölen bir hayvanımız yok. Sadece tedbir amacıyla önlemler alındı. Ama, üreticimiz mağdur oldu. Yaklaşık 20 gündür mağdur oldular. Şehrimizde ortalama 500 bin büyükbaş hayvan var. Bunun 100 bini kadarına vurulduğu zaman bu problem önlenir diye düşünüyorum" dedi.

'PASTIRMA ÜRETİMİNİN YÜZDE 65'İNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Kayseri pastırmasının coğrafi işaret alabilmesi için yapılan çalışmalar hakkında sorulan soruya ise Bağlamış, "Kayseri Ticaret Odamız 2017 yılında AB'ye coğrafi işaret alabilmemiz için Kayseri pastırmasının coğrafi işaret alabilmesi için başvuruda bulundu. Bu süreç 2 yıl aradan sonra onaylanabiliyor. Bu süreç içinde bazı ülkeler Kayseri pastırması ile ilgili itirazlarda bulunuyor. Böyle olunca da Kayseri pastırması AB'den tescil edilemiyor. Diğer illerin başvurularını pek önemsemedikleri için onların başvurdukları pastırmaları AB başvurularını onaylıyor. Kayseri pastırması Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde de anlatıldığı gibi Kayseri ile özdeşleşmiş bir ürün. Şehrimizin bir marka değeri Kayseri olarak ülkemizin pastırma üretiminin yüzde 65'ini gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Kayseri pastırmasının diğer illerle rekabete girmesini doğru bulmuyorum. Biz her zaman verilen üretimi sunuyoruz" cevabını verdi.

'YOĞUN KESİM VAR'

Et fiyatları hakkında değerlendirmelerde de bulunan Başkan Bağlamış, "Et fiyatları şap hastalığından dolayı yaklaşık yüzde 20 civarında düşmüş durumda. Diğer illerde yoğun kesim var. Bu da fiyatları olumsuz etkiliyor. Burada üreticimiz mağdur. Zaman zaman vatandaşlarımız, bazen de üreticilerimiz bu noktada serzenişlerde bulunuyor. Bu arz talep dengesi ile alakalı bir durum. Talebin yoğun zamanlarda fiyat yüzde 20-25 daha fazla oluyor. Arz talep dengesinin düştüğü zamanlarda ise üreticilerimizin beklentisinin yüzde 20- ile 30 arasında altında olabiliyor. Üreticimiz şu an da zarar ediyor ama yaklaşık 1.5 yıldır da para kazanıyordu. Dönem dönem geçişler olabilir. Zarar edilebilir" ifadelerini kullandı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Hollanda'da DMD Hastası Toprak İçin Yardım Kahvaltısı Düzenlendi
Hollanda'da DMD Hastası Toprak İçin Yardım Kahvaltısı Düzenlendi
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Kurban Bayramı'nda Görev Yapan Personelle Bayramlaştı
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Kurban Bayramı'nda Görev Yapan Personelle Bayramlaştı
Karaman'da Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor: Dikkatli Olun!
Karaman'da Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor: Dikkatli Olun!
A101'de 23-29 Mayıs Haftası Çikolata Kampanyası Başlıyor
A101'de 23-29 Mayıs Haftası Çikolata Kampanyası Başlıyor
Son Haberler
Hollanda'da DMD Hastası Toprak İçin Yardım Kahvaltısı Düzenlendi
Hollanda'da DMD Hastası Toprak İçin Yardım Kahvaltısı Düzenlendi
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Kurban Bayramı'nda Görev Yapan Personelle Bayramlaştı
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan, Kurban Bayramı'nda Görev Yapan...
Necip Fazıl Kısakürek Lisesi'nden 'Hayalperest' Oyunu Büyük Beğeni Topladı
Necip Fazıl Kısakürek Lisesi'nden 'Hayalperest' Oyunu Büyük Beğeni...
BİM'den Maskara Çeşitlerinde Kaçırılmayacak İndirim: %25 İndirim Fırsatı
BİM'den Maskara Çeşitlerinde Kaçırılmayacak İndirim: %25 İndirim...
BİM'den Yeni Ürünler: 25 Mayıs'ta Mağazalarda Yer Alacak
BİM'den Yeni Ürünler: 25 Mayıs'ta Mağazalarda Yer Alacak
Cevdet Yılmaz: Terörü ülkemizin gündeminden çıkarmaya çalışıyoruz
Cevdet Yılmaz: Terörü ülkemizin gündeminden çıkarmaya çalışıyoruz

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim