• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Konya'nın 2 bin 208 kişilik gönüllü itfaiyeci ordusu
Asayiş
Yayınlanma: 24 Temmuz 2025 - 11:54

Konya'nın 2 bin 208 kişilik gönüllü itfaiyeci ordusu

Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA)- KONYA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Gönüllü İtfaiyecilik Projesi, kırsal mahallelerde çıkan yangınlara ilk müdahalenin hızlı ve etkili bir şekilde yapılmasını sağlıyor

Asayiş
24 Temmuz 2025 - 11:54
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya'nın 2 bin 208 kişilik gönüllü itfaiyeci ordusu
KONYA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Gönüllü İtfaiyecilik Projesi, kırsal mahallelerde çıkan yangınlara ilk müdahalenin hızlı ve etkili bir şekilde yapılmasını sağlıyor. 31 ilçeye bağlı 615 kırsal mahallede toplam 2 bin 208 gönüllüye verilen su tankerleriyle, yangınların büyümeden söndürülmesi sağlanıyor. Adaköy Mahalle Muhtarı Talip Özmen, "Gönüllü itfaiyecilik bize çok büyük olanak sağladı. Yangınlarda itfaiye gelmeden önce ateşin önünü kesen bizleriz. 24 saat dolu tankerimizle bekliyoruz. Herhangi bir ihbarla hemen harekete geçiyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında hayata geçirilen Gönüllü İtfaiyecilik Projesi ile çıkan yangınlara hızlı müdahale olanağı sağlanıyor. Proje kapsamında, bugüne kadar 31 ilçeye bağlı 615 kırsal mahallede toplam 2 bin 208 gönüllüye yangına ilk müdahale ve yangın tankeri kullanımı konularında eğitim verildi. Yangın anında hızlı müdahaleyi mümkün kılmak amacıyla traktörlere entegre edilebilen 3 ton kapasiteli 615 yangın söndürme su tankeri de mahallelere teslim edildi. Eğitim alan gönüllü itfaiyeciler, teslim edilen tankerler ile bugüne kadar 7 bin 390 yangına müdahale etti.

'İTFAİYE GELMEDEN ATEŞİN ÖNÜNÜ KESEN GÖNÜLLÜLERİZ'

Beyşehir ilçesi Adaköy Mahalle Muhtarı Talip Özmen, gönüllü itfaiyecilikle bölgedeki yangınlara ilk müdahaleyi yaptıklarını belirterek, "Gönüllü itfaiyecilik bize çok büyük olanak sağladı. Yangınlarda itfaiye gelmeden önce ateşin önünü kesen bizleriz. 24 saat dolu tankerimizle bekliyoruz. Herhangi bir ihbarla hemen harekete geçiyoruz" dedi.

Esence Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Bayır da yaklaşık 2 yıldır gönüllü itfaiyecilik yaptığını dile getirerek, "Mahallemizde çıkan bir yangına itfaiye ekibi yetişene kadar anlık müdahale ediyoruz. Konya Büyükşehir Belediyemizin verdiği tanker ile can ve mal kaybının önüne geçilmesi adına ilk müdahaleyi yapıyoruz" diye konuştu.

'GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK TOPLUMSAL DAYANIŞMA RUHUNU CANLANDIRIYOR'

Kırsaldaki yangınlara gönüllülerin müdahalesinin oldukça önemli olduğunu belirten Konya İtfaiye Daire Başkanlığı Sivil Savunma Amiri Hüseyin Ceylan, "Konya modeli gönüllü itfaiyecilik projemiz 2014 yılında başladı. Kırsalda çıkan yangınlara ilk müdahale kapasitesini geliştirmek amacıyla yürütülmektedir. Bu sayede 31 ilçemize 615 tanker dağıtımının yanı sıra 2 bin 208 gönüllü yetiştirildi. Merkezden uzak mahallelerimizde ilk müdahale ve etkin müdahale olanağı sağlanmıştır. Gönüllülerimiz 8 günlük bir eğitimden geçiyorlar. Yangına ilk müdahale ve afet acil durum yönetimi, koordinasyon ve takım çalışması gibi eğitimler veriliyor. Karşılaştığımız en çok yangın türleri anız ve buna bağlı olarak orman yangınları. Sonrasında ahır ve mesken yangınları görülüyor. Gönüllülerimiz bu noktada bizim elimiz kolumuz oluyor. Gönüllü itfaiyecilik toplumsal dayanışma ruhunu canlandıran, sadece yangınlara müdahale değil, aynı zamanda bilinçlendirme hareketidir" diye konuştu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret
Vali Çiçek, Jandarma Merkez İlçe Komutanlığını Ziyaret Etti
Vali Çiçek, Jandarma Merkez İlçe Komutanlığını Ziyaret Etti
Karaman'da Bayram Güvenliği İçin Kapsamlı Tedbirler Alındı
Karaman'da Bayram Güvenliği İçin Kapsamlı Tedbirler Alındı
Karaman Valisi Çiçek, Ramazan Bayramı Tedbirleri Toplantısına Katıldı
Karaman Valisi Çiçek, Ramazan Bayramı Tedbirleri Toplantısına Katıldı
Son Haberler
Ermenek Huzurevi Sakinleri Doğayla Buluştu: Piknik Keyfi
Ermenek Huzurevi Sakinleri Doğayla Buluştu: Piknik Keyfi
BİM'den Özel İndirimli Ürünler: 15-18 Mayıs Fırsatları
BİM'den Özel İndirimli Ürünler: 15-18 Mayıs Fırsatları
Karaman'da 749. Türk Dil Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Karaman'da 749. Türk Dil Bayramı Coşkuyla Kutlandı
BİM'den Kadınlara Özel Deodorantlarda Büyük İndirim Kampanyası
BİM'den Kadınlara Özel Deodorantlarda Büyük İndirim Kampanyası
BİM'den Maskara Kampanyası: Golden Rose Ürünleri İndirimde
BİM'den Maskara Kampanyası: Golden Rose Ürünleri İndirimde
Şehit dozer operatörü, doğaya olan sevgisi nedeniyle ormancı olmuş
Şehit dozer operatörü, doğaya olan sevgisi nedeniyle ormancı olmuş

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim