• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür Sanat
  3. Konya'da 4'üncü Lavanta Günleri başladı
Kültür Sanat
Yayınlanma: 06 Temmuz 2025 - 11:18

Konya'da 4'üncü Lavanta Günleri başladı

KONYA,(DHA)- KONYA'da 4'üncü Lavanta Günleri kapılarını ziyaretçilere açtı

Kültür Sanat
06 Temmuz 2025 - 11:18
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Konya'da 4'üncü Lavanta Günleri başladı
KONYA'da 4'üncü Lavanta Günleri kapılarını ziyaretçilere açtı. Karatay Karaaslan Mahallesi'nde 340 bin metrekare alanda kurulan lavanta bahçesinde, mor renkli lavanta coşkusu yaşanmaya başladı.

Karatay Belediyesi, bir zamanlar tarım yapılmayan, tamamen atıl olan arazide kurulan lavanta bahçelerinde 7'den 70'e her yaş grubuna hitap edecek Lavanta Günleri düzenleyerek Konya'nın turizmine canlılık getiren yeni bir cazibe merkezini oluşturdu. Lavanta Festivali'nde bir yandan mor renklerin eşsiz güzelliği resmedilirken, bir yandan da genç müzisyenler kemanları, gitarları ya da sazı ile müziğin notalarını lavanta bahçelerinde bir araya getirdi. Karatay Belediyesi'nin düzenlediği Lavanta Günleri'nde lavantadan yapılan dondurmalar külah külah dağıtıldı, lavantalı lokumlar ücretsiz ikram edildi. Lavanta yağından elde edilen kozmetik ürünler stantlarda sergilenip kolonyalar ziyaretçilere dağıtıldı. Çocuklar için oyun alanları ve canlı performansların yer aldığı atölyeler kuruldu. Lavanta cümbüşünde binlerce balon dağıtıldı, pamuk şekerler ikram edildi, yüz boyamalar yapılırken palyaçolar ve akrobabi ekipleri de şovlar düzenleyip eğlendirdi.

'DAMAT VE GELİN DE DÜĞÜN ÖNCESİ LAVANTA BAHÇESİNE GELİYOR'

Bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Lavanta Günleri, yoğun katılım ve rengârenk etkinliklerle festival havasında devam ediyor. Yeni evlenen çiftler, şehir dışından gelen yerli-yabancı turistler ve Konya'nın dört bir yanından gelen vatandaşlar Lavanta bahçelerine akın ederek hem fotoğraf hem de video kayıtları aldı. Yeni evlenecek Melike Sevim Yaşar ve Emre Akduman çifti kına töreni öncesinde Karatay'daki Lavanta Festivali'ne lavantaların eşsiz güzellikleri arasında bu anı kayıt etmeyi ihmal etmedi. Çocuklar için özel hazırlanan programda Kral Şakir, Niloya ve Kukuli karakterleri sahne aldı. Çocuk tiyatroları, bubble show, akrobasi gösterileri ve eğlenceli yarışmalar unutulmaz anlar yaşatırken, etkinlik boyunca sahnelenen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserleri de müzikseverlerle buluşuyor.

'ATIL BİR ARAZİDE ŞİMDİ VATANDAŞLARIN COŞKUSU MEVCUT'

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Burası artık bizim için çok özel bir alan haline geldi. Türkiye'nin en büyük lavanta bahçesini Konya'mıza kazandırdık. Daha önce moloz dökülen, atıl durumdaki bu bölgeyi temizledik, toprağı yeniden işledik ve Konya'nın iklimine en uygun bitkilerden biri olan lavanta ile buluşturduk. Böylece bu alanı çorak bir araziden rengarenk, huzur veren bir bahçeye dönüştürdük. Bu da sabrın ve emeğin gerçek hikayesidir" dedi.

Lavanta Bahçesi'nin hemen yanına Türkiye'nin dört bir yanından 190 farklı gül çeşidini bir araya getirdikleri Gül Parkı'nı da kazandırdıklarını belirten Kılca, "Burada ortaya çıkan manzara yalnızca Konya'dan değil, ülkemizin ve dünyanın birçok yerinden misafirleri kendine çekiyor" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ermenek'te Gezen Sinema Etkinliği: Konser ve Açık Hava Sineması Daveti
Ermenek'te Gezen Sinema Etkinliği: Konser ve Açık Hava Sineması Daveti
Ayrancı'da Gezici Sinema Tırı Sahne Alacak
Ayrancı'da Gezici Sinema Tırı Sahne Alacak
Karaman'da Sahne Alan 'Sahibini Arayan Mektuplar' Projesi Büyük İlgi Gördü
Karaman'da Sahne Alan 'Sahibini Arayan Mektuplar' Projesi Büyük İlgi Gördü
Necip Fazıl Kısakürek Lisesi'nden 'Hayalperest' Oyunu Büyük Beğeni Topladı
Necip Fazıl Kısakürek Lisesi'nden 'Hayalperest' Oyunu Büyük Beğeni Topladı
Son Haberler
Karaman'da Bilimsel Araştırma ve Veri Analizi Eğitimi Tamamlandı
Karaman'da Bilimsel Araştırma ve Veri Analizi Eğitimi Tamamlandı
Başyayla'da Engelli Bireylerden Sosyal Etkinlik
Başyayla'da Engelli Bireylerden Sosyal Etkinlik
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Biyoteknoloji ve Malzeme Teknolojileri Çağrıları Açıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Biyoteknoloji ve Malzeme Teknolojileri...
KTSO'da TOBB Akreditasyon Geliştirme Ziyareti Başarıyla Tamamlandı
KTSO'da TOBB Akreditasyon Geliştirme Ziyareti Başarıyla Tamamlandı
Karaman'da 15 Haziran Pazartesi Hava Durumu: Parçalı Bulutlu
Karaman'da 15 Haziran Pazartesi Hava Durumu: Parçalı Bulutlu
Lavanta bahçesiyle köy, turizm merkezi haline geldi
Lavanta bahçesiyle köy, turizm merkezi haline geldi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim