• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Kod adı 2023 başvuruları başladı
Spor
Yayınlanma: 25 Nisan 2017 - 16:33

Kod adı 2023 başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin 81 şehrindeki gençlik merkezlerinde geleceğin bilişim uzmanlarını yetiştirmek için “Kod Adı 2023” Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor

Spor
25 Nisan 2017 - 16:33
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin 81 şehrindeki gençlik merkezlerinde geleceğin bilişim uzmanlarını yetiştirmek için “Kod Adı 2023” Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Gençlere, algoritma, programlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik alanlarında eğitimler verilecek olan proje sonunda, eğitimi başarıyla tamamlayan 100 genç, yaz döneminde özel eğitim kampına alınacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 hedefleri doğrultusunda dev bir projeyi hayata geçirmeyi hedeflediğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü ޞabettin Gezen,” Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından Türkiye'nin 81 ilinde bulunan gençlik merkezlerinde uygulanacak olan “Kod Adı 2023” projesi hayata geçirilecek. Konya’da düzenlenen ve Karaman gençlik merkezi liderlerimizin de katıldığı eğitmen eğitimleri sonunda 8 Mayıs - 24 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye’de yaklaşık 2 bin öğrenci Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’nde eğitim almaya başlayacak. İlimizde de gençlik merkezimiz bünyesinde ilk olarak Ortaokul öğrencilerini kapsayan ’Kod Adı 23’ projesinin başvuruları başlamış olup, tüm öğrencilerimizi gençlik merkezlerimize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.



“KOD ADI 23” NEDİR?

2023 Hedefleri doğrultusunda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin 81 şehrindeki gençlik merkezleri bilişim sorumlularına verilecek eğitmen eğitimi ve seminerlerin ardından tüm Türkiye’de uygulanması planlanan bilişim eğitimlerini ve seminerleri kapsamaktadır.

Gençlik liderleri ve eğitmen adaylarına Konya Meram’daki Uluslararası Gençlik Akademisi’nde 18-29 Nisan tarihleri arasında uzmanlar tarafından eğitmen eğitimi gerçekleştirilecektir. Gençlik liderlerinin eğitilmesinden sonra 8 Mayıs - 24 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye’de yaklaşık 2.000 öğrenci Gençlik Merkezlerinde eğitim almaya başlayacaktır.

Eğitmen eğitimlerinde algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri verilecektir. Ayrıca milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine seminer programları gerçekleştirilecektir.

Gençlik liderleri tarafından gerçekleştirilecek ilk grup eğitimlerin tamamlanmasının ardından tüm Türkiye’de seçilen en başarılı 100 öğrenciye bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecektir. 3 Hafta sürecek kamp programı ardından başarılı öğrencilere sertifika verilecektir. Ayrıca TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu öğrenciler tavsiye edilecektir.

Kod Adı 2023 projesi ilk etapta 81 gençlik merkezinde başlatılacaktır. Zaman içerisinde yaygınlaştırılarak tüm gençlik merkezlerinde uygulanması planlanmaktadır. Her eğitim döneminde yaklaşık 2.000 öğrenciye eğitim verilmesi hedeflenen projede yılda ortalama 20.000 öğrencinin eğitilmesi beklenmektedir.
# BİLSEM# dijital bilgi# gençlik ve spor bakanlığı# Kod Adı 2023# konya# meram# milli yazılımlar# mobil uygulama# robotik eğitim# seminer# siber saldırı# sosyal medya yönetimi# tübitak# Uluslararası Gençlik Akademisi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kazımkarabekir Ortaokulu Öğrencisi Ecrin Arısoy Taekwondo'da Derece Aldı
Kazımkarabekir Ortaokulu Öğrencisi Ecrin Arısoy Taekwondo'da Derece Aldı
Ermenek'te Ortaokullar Arası Futsal Turnuvası Finali Oynandı
Ermenek'te Ortaokullar Arası Futsal Turnuvası Finali Oynandı
Karaman FK'dan Sincan Bld. Ankaraspor Maçı İlk 11 Açıklaması
Karaman FK'dan Sincan Bld. Ankaraspor Maçı İlk 11 Açıklaması
Yeşilay Karaman, Geleneksel Okçuluk Turnuvasında Yer Aldı
Yeşilay Karaman, Geleneksel Okçuluk Turnuvasında Yer Aldı
Son Haberler
BİM'de 19-22 Haziran İndirimleri: Muzlu Kremalı Bisküvi ve Ülker Rondo Fırsatları
BİM'de 19-22 Haziran İndirimleri: Muzlu Kremalı Bisküvi ve Ülker...
BİM'den 19-26 Haziran İndirimleri: Seçili Ürünler Mağazalarda
BİM'den 19-26 Haziran İndirimleri: Seçili Ürünler Mağazalarda
Ayrancı Kaymakamı Bünyamin İlkay'dan Veda Mesajı:
Ayrancı Kaymakamı Bünyamin İlkay'dan Veda Mesajı: "Gönül Bağımız...
Karaman'da Bilim Fuarları Festivali 3 Bin Ziyaretçiyle Tamamlandı
Karaman'da Bilim Fuarları Festivali 3 Bin Ziyaretçiyle Tamamlandı
A101'de 18 Haziran'da
A101'de 18 Haziran'da "Aldın Aldın" Kampanyası Başlıyor: Dermason...
Genç kız alıkonulup dayak atıldı
Genç kız alıkonulup dayak atıldı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim