• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. KMÜ'DE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN UYUMU ARAŞTIRILDI
Eğitim
Yayınlanma: 13 Ocak 2017 - 14:34

KMÜ'DE YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN UYUMU ARAŞTIRILDI

KMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu tarafından desteklenen ’Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Öğrenim Gören Uluslararası Öğrencilerin Kente ve Üniversiteye Uyumu’ başlıklı projede uyum süre

Eğitim
13 Ocak 2017 - 14:34
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
KMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu tarafından desteklenen ’Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde Öğrenim Gören Uluslararası Öğrencilerin Kente ve Üniversiteye Uyumu’ başlıklı projede uyum süreci tehditler ve fırsatlar bağlamında değerlendirildi.

“KMÜ’nün genç kadrosu ve Karaman’ın sakin bir şehir olması tercih sebebi”

Projede, küreselleşme sürecine bağlı olarak uluslararası öğrenci hareketliliğinin de artış gösterdiğine dikkat çekilerek Karaman’da öğrenim hayatlarını devam ettiren uluslararası öğrencilerin durumu araştırmaya tabi tutuldu. Araştırmalar neticesinde bu öğrencilerin hem üniversiteye hem de şehre uyumlarının yerli öğrencilere nazaran daha karmaşık bir süreç içerisinde gerçekleştiği gözlemlendi.

Proje kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde öğrenim gören 65 yabancı uyruklu öğrenciyle görüşüldü. Elde edilen verilere göre şehirde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin büyük bir kısmının Karaman’ı küçük ve sakin bir şehir olduğu için tercih ettiği, bunun yanı sıra üniversitenin akademik kadrosunun genç ve dinamik öğretim elemanlarından oluşmasının da öğrencilerin tercihlerini etkileyen önemli bir faktör olduğu tespit edildi.

Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Yiğit Anıl Güzelipek, sürece uluslararası öğrencilerin penceresinden bakmaya çalıştıklarını belirterek Karaman ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin öğrenciler açısından tehdit, dezavantaj, fırsat ve avantajlarının değerlendirildiği projede önemli bulgular elde ettiklerini söyledi.

“En büyük beklenti havaalanı yapılması ve sosyal olanakların gelişmesi”

Yrd. Doç. Dr. Güzelipek, proje bünyesinde yapılan ankete katılan öğrencilerin çok büyük bir kısmının mezun olduktan sonra da lisansüstü eğitim alma maksadıyla Karaman’da kalmayı istediklerini ve bu tercihte Karaman’ın şehir içi ulaşımının kolay olmasının ve Konya, Mersin, Antalya gibi büyük şehirlere yakın olmasının etkili olduğunu belirtti.

Araştırmalar sonucunda yabancı uyruklu öğrencilerin en büyük beklentilerinin Karaman’a bir havaalanı yapılması olduğuna vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Güzelipek, öğrencilerin şehrin sosyal olanaklarının gelişmesi konusunda da beklentilerinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Yiğit Anıl Güzelipek, proje ile ilgili değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Sonuç olarak öğrencilere verilen burs imkanlarının arttırılması, barınma ihtiyaçlarına yönelik mevcut kontenjanların geliştirilmesi ve ilgili kurumlarla iletişime geçilmesi hem uluslararası öğrencilerin Karaman’ı ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini daha çok tercih etmelerini sağlayacaktır hem de bu bağlamda şehrin ve üniversitenin marka değeri yükselecektir."

Yrd. Doç. Dr. Güzelipek, son olarak çalışmanın üniversiteye ve şehre katkıda bulunacağını düşündüklerini ifade ederek projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen üniversite yönetimine ve personeline, ayrıca yabancı uyruklu öğrencilere teşekkür etti.
# bilimsel araştırma projeleri komisyonu# Karaman# karamanoğlu mehmetbey üniversitesi# kmü# sefa usta# uluslararası öğrenciler# yiğit anıl güzelipek# yusuf sayın
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Niğde Kavram Eğitim Kurumu öğrencisi Tuğba, LGS Türkiye birincileri arasında
Niğde Kavram Eğitim Kurumu öğrencisi Tuğba, LGS Türkiye birincileri arasında
LGS sınav sonuçları açıklandı; 719 öğrenci tam puan aldı
LGS sınav sonuçları açıklandı; 719 öğrenci tam puan aldı
ODTÜ'de öğrencilere ücretsiz su
ODTÜ'de öğrencilere ücretsiz su
YÖK'ün Akademik Tez Programı'na 119 üniversiteden 421 başvuru
YÖK'ün Akademik Tez Programı'na 119 üniversiteden 421 başvuru
Son Haberler
Zabıta ekiplerinden market denetimi
Zabıta ekiplerinden market denetimi
Bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü öldü
Bariyerlere çarpan motosiklet sürücüsü öldü
İnşattaki foseptik çukurunda üzerine toprak kayan işçi yaralandı
İnşattaki foseptik çukurunda üzerine toprak kayan işçi yaralandı
Emine Erdoğan: AK Parti, yürüyüşünü istişareyle şekillendiren bir dava şuuru taşımaktadır
Emine Erdoğan: AK Parti, yürüyüşünü istişareyle şekillendiren...
Ankara'da fayans deposu yandı
Ankara'da fayans deposu yandı
SPOR YAPANLARIN İŞ DOYUMU VE KAYGI DÜZEYİ ARAŞTIRMASI
SPOR YAPANLARIN İŞ DOYUMU VE KAYGI DÜZEYİ ARAŞTIRMASI

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim