• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Karaman
  3. KMÜ Diş Hekimliği Fakültesi büyüyor
Karaman
22 Ekim 2022 - 14:37

KMÜ Diş Hekimliği Fakültesi büyüyor

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi 'Entegre 2 Kliniği’ açılış töreni düzenlendi.

Karaman
22 Ekim 2022 - 14:37
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KMÜ Diş Hekimliği Fakültesi büyüyor
Törene Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, KMÜ Rektör V. Prof. Dr. Hüseyin Karaman, il ve üniversite protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Program, Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ayhan Başçiftçi'nin açış konuşması ile başladı.

"Ağız ve diş sağlığı ile ilgili bütün hizmetleri veriyoruz"

Dekan Prof. Dr. Başçiftci, fakültenin fiziki alt yapısından bahsederek, "Fakültemiz 2021 yılı temmuz ayından itibaren 13 bin 500 insanımıza, 40 binin üzerinde ağız ve diş sağlığı hizmeti vermiştir. 2021 yılında 17 ünit ile başladığımız diş sağlığı hizmeti faaliyetine şu anda açılışını yaptığımız 28 ünitlik bir klinik ilave ederek kapasitemizi arttırmaya devam ediyoruz. Kliniklerimizde şu anda ağız ve diş sağlığı ile ilgili bütün hizmetler verilmektedir. Yeni açılan kliniğimizin üniversitemize, Karamanımıza, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"Karamanlı hemşehrilerimize verdiğimiz hizmetin alanını genişletiyoruz"

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise, Bartın'da yaşanan maden faciasında vefat eden madencilere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı. 

Rektör Hüseyin Karaman konuşmasının devamında şunları söyledi: 

"Yeni binası, genç ve dinamik akademik altyapısı ile yalnızca üniversitemize ve öğrencilerimize hizmet vermekle yetinmeyen fakültemiz, Karamanımızın sağlık alanındaki ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmek amacıyla her geçen gün kendini geliştirmekte ve yeniliklere açık bir anlayışla günümüz standartlarına uyum sağlamaya gayret göstermektedir. Bugün açılışını yapacağımız Entegre 2 Kliniğimiz de bu yapılanmanın bir ürünüdür. Fakültemiz bünyesinde 28 üniti daha hizmete alıyoruz. Böylece öğrencilerimizin uygulama yapma imkânlarını arttırmanın yanı sıra Karamanlı hemşehrilerimize sağlık alanında vermiş olduğumuz hizmetin alanını da genişletmiş oluyoruz. Açılışını yaptığımız entegre kliniğin üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

"Diş Hekimliği Fakültemiz şehrimize sağlık alanında önemli katkılar sağlayacak"

Vali Tuncay Akkoyun ise konuşmasında şunları söyledi: "Şehrimize sağlık hizmetleri açısından çok önemli katkılar sağlayacak ve 200’e yakın öğrencinin eğitim gördüğü mevcut fakültemizin kalitesi kliniğimizin açılışı ile daha da artacak. Coğrafyamızın her yeri, ecdadımızın ilim, irfan ve hikmete verdiği ehemmiyetin bir göstergesi olarak medreselerle günümüz tabiriyle üniversiteler ile doludur. “Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” diyen Kanuni Sultan Süleyman’ın torunları olan sizlerin gayretleri, çabası ve becerisi ile ülkemizin, sağlık alanındaki hedeflerine ulaşacağına yürekten inanıyorum." 

Program, protokol üyeleri tarafından Entegre 2 Kliniği'nin açılışının yapılması ve fakülte bünyesinde hizmet veren kliniklerin gezilmesiyle sona erdi.

Programın ardından protokol üyeleri, geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen üniversite camiinde incelemelerde bulunarak cami çıkışında öğrencilerle sohbet etti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
1 Nisan'da elektrik kesintisi yapılacak
1 Nisan'da elektrik kesintisi yapılacak
Asansör kazaları olmasın!
Asansör kazaları olmasın!
Gazetecilerden Rektör Hüseyin Karaman'a ziyaret
Gazetecilerden Rektör Hüseyin Karaman'a ziyaret
Altınöz Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti
Altınöz Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti
Son Haberler
1 Nisan'da elektrik kesintisi yapılacak
1 Nisan'da elektrik kesintisi yapılacak
KMÜ SCIMAGO 2023 sıralamasında büyük bir başarı elde etti
KMÜ SCIMAGO 2023 sıralamasında büyük bir başarı elde etti
Hentbol İl Birincileri belirlendi
Hentbol İl Birincileri belirlendi
Mustafa Köpüklü Karaman Ticaret Odasını Ziyaret etti
Mustafa Köpüklü Karaman Ticaret Odasını Ziyaret etti
KMÜ’lü akademisyenden tarihe ışık
KMÜ’lü akademisyenden tarihe ışık
GSB Karaman Yurtlarında kurslar başladı
GSB Karaman Yurtlarında kurslar başladı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Bilim - Teknoloji
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Kültür Sanat
  • Medya
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim

DMCA.com Protection Status