• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı'ndan 'kurban' uyarısı
Yaşam
Yayınlanma: 23 Mayıs 2025 - 10:48

Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı'ndan 'kurban' uyarısı

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, kurbanlık hayvanın fiziksel özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Büyükbaş alıyorsanız fiziki özelliklerinin iyi olması lazım

Yaşam
23 Mayıs 2025 - 10:48
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı'ndan 'kurban' uyarısı
KAYSERİ Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, kurbanlık hayvanın fiziksel özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Büyükbaş alıyorsanız fiziki özelliklerinin iyi olması lazım. Kör, topal, boynuzu kesik olmaması lazım. Bu tarz kurbanlıklar kurban olmaz. 2 yaşını doldurması lazım" dedi.

Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Aras, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı'nın amacının dini vecibeyi yerine getirmek olduğunu söyleyen Başkan Aras, kurbanlık hayvanın fiziksel özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Aras, "Büyükbaş alıyorsanız fiziki özelliklerinin iyi olması lazım. Kör, topal, boynuzu kesik olmaması lazım. Bu tarz kurbanlıklar kurban olmaz. 2 yaşını doldurması lazım. En önemli noktalardan biri de bu. Belki vatandaşlarımız bunu bilmeyebilir ama veterinerden ya da başka bilen bir kişiden bu konuda destek alabilir. Burada kurban kesmenin amacı vasfına uygun olması lazım. Canlı kilogram kesim parçalama oranı 300-310 bin TL civarında. Hisse fiyatı da 20-35 bin lira arasında olmaktadır. Daha az hisse daha az fiyat almak demektir. Hisseler insanların bütçelerine göredir" dedi.

'BİLMEDİĞİNİZ YERLERDEN KURBAN ALMAYIN'

Aras, "Kurbanın sosyolojik boyutu da var. Burada amaç, ihtiyaç sahiplerine kurbanı dağıtmak. İnsanlar artık bağış yaparak kurbanda kolaya kaçıyor. Amaç burada et değil. Önemli olan kurbana dokunabilmek. Önemli olan kurbanı bütün vasıfları ile yerine getirebilmek. Kurbanı tatil olarak görmemek lazım. Artık insanlar 5 bin liraya yurt dışında kurban bağışı yapıp, geri kalan para ile tatil yapıyor. Bu da bizim gelenek ve göreneklerimizin unutulmasına neden oluyor. İnsanlar artık yurt dışında bağış yapıp, evine de 3-5 kilo et alıp, 'bu dini vecibeden kurtuldum' diyor. Burada amaç, dini sorumluluktan kurtulmak değil; bunu yaygınlaştırmak ve daha doğru şekilde yapmak. Hangi hayvanın nasıl kesildiğini ve nasıl dağıtıldığını bilmemiz lazım. Dernekler, vakıflar ya da marketler, 1 günde 2 bin hayvanı paketler halinde nasıl dağıtıyor? O kurban eti benim verdiğim paranın kurbanı mı? Harmanla şeklinde dağıtılıyor. Bazen de 2-3 gün önce kesim yapılıyor. Aslında kurban etini değil, başka eti gönderiyorlar. Burada vatandaşlarımızın da yetkililerin de dikkat etmesi gerekiyor. Lütfen kendiniz görerek kurbanınızı alın. Bilmediğiniz yerlerden kurban almayın" diye konuştu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman'da Huzurevi Sakinlerinden Turkuaz Gölü'nde Unutulmaz Tekne Turu
Karaman'da Huzurevi Sakinlerinden Turkuaz Gölü'nde Unutulmaz Tekne Turu
Karaman'da Huzurevi Sakinleri Düzenlenen Yemekte Buluştu
Karaman'da Huzurevi Sakinleri Düzenlenen Yemekte Buluştu
Karaman'da Aileler İmaret Camii'nde Sabah Namazında Buluştu
Karaman'da Aileler İmaret Camii'nde Sabah Namazında Buluştu
Karaman Gençliği Muratdağı Gençlik Kampı'nda Buluştu
Karaman Gençliği Muratdağı Gençlik Kampı'nda Buluştu
Son Haberler
Kazımkarabekir'de Dil Bayramı Coşkusu: Başkan Durmuş Demir'den Anlamlı Mesaj
Kazımkarabekir'de Dil Bayramı Coşkusu: Başkan Durmuş Demir'den Anlamlı...
BİM'den Yeni Aktüel Ürünler: 29 Eylül'de Mağazalarda
BİM'den Yeni Aktüel Ürünler: 29 Eylül'de Mağazalarda
Karaman'da Bilim Şenliği İçin İmzalar Atıldı: Keşfetmenin Neşeli Yolculuğu-3 Başlıyor
Karaman'da Bilim Şenliği İçin İmzalar Atıldı: Keşfetmenin Neşeli...
Karaman Lale Ortaokulu'nda EthnoSTEM Temelli Bilim Eğitimi Başlıyor
Karaman Lale Ortaokulu'nda EthnoSTEM Temelli Bilim Eğitimi Başlıyor
TÜBİTAK 2027 Yılı Lise ve Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışmaları Çağrıları Yayınlandı
TÜBİTAK 2027 Yılı Lise ve Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışmaları...
Kenenin ısırdığı Oğuzhan, 9 günlük yaşam savaşını kaybetti
Kenenin ısırdığı Oğuzhan, 9 günlük yaşam savaşını kaybetti

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim