• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İYİ Partili Kavuncu: Bu süreçte yapılan yanlışlara ortak olmamak adına komisyona katılmayacağız
Siyaset
Yayınlanma: 17 Temmuz 2025 - 16:12

İYİ Partili Kavuncu: Bu süreçte yapılan yanlışlara ortak olmamak adına komisyona katılmayacağız

Aliekber METE/ANKARA, (DHA)- İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu 'Terörsüz Türkiye' süreci kapsamında Meclis'te kurulması planlanan komisyona ilişkin, "TBMM'de bu kadar komisyon varken ve bunların görev alanları veya yapabilecekleri ortadayken süreç ile ilgili bir başka komisyonun anlamı bizler için net değildir, anlaşılmamıştır

Siyaset
17 Temmuz 2025 - 16:12
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İYİ Partili Kavuncu: Bu süreçte yapılan yanlışlara ortak olmamak adına komisyona katılmayacağız
İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu 'Terörsüz Türkiye' süreci kapsamında Meclis'te kurulması planlanan komisyona ilişkin, "TBMM'de bu kadar komisyon varken ve bunların görev alanları veya yapabilecekleri ortadayken süreç ile ilgili bir başka komisyonun anlamı bizler için net değildir, anlaşılmamıştır. Dolayısıyla biz bu süreçte yapılan hata ve yanlışlara ortak olmamak adına bu komisyona katılmayacağız" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Kavuncu, 'Terörsüz Türkiye' süreciyle ilgili, "Süreçle alakalı en büyük çekincemiz geçmişteki benzeri süreçlerden daha büyük riskler taşımasıdır. Bununla ilgili bizim duruşumuz nettir; gelecek nesillere istikrarlı ve her anlamda güçlü bir ülke bırakmak zorundayız. Bunun en temel mecburiyeti de milli birliğimizi muhafaza eden milli kimliğimizi korumaktır. Bu temelde de anayasada belirtildiği gibi Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletini gelecek nesillere en sağlıklı şekilde aktarmaktır. Milli kimliğimizi korumak, birliğimizi korumaktır. Çocuklarımızı, ailelerimizi, geleceğimizi korumaktır. O nedenle geçmişte atalarımızın yaptığı gibi uğruna can vermeye değecek kadar kıymetlidir. Türk bayrağı bu birliği temsil eder. Türk devleti bu birliğin teminatıdır. Türk milleti özü ve asil nüvesidir, asıl nüvesidir. O nedenle bizler için bu kavramların hepsi kutsaldır. Bunlardan biri yıpranırsa egemenliğimiz, hürriyetimiz tahrif olur. Bunlardan birinin değişmesi veya yok edilmesi ancak ülkenin işgal edilmesiyle mümkündür. Bir ülke işgal edilmeden bu kutsallarımız yok edilme ile karşı karşıyaysa ya ihanet ya da sürekli aldatılmaya müsait yönetme kapasitesini yitirmiş iktidarın acziyeti ile karşı karşıyayız demektir. Terörsüz Türkiye adı altında yürütülen süreç PKK terör örgütünün bu ülkeye verdiği zarardan çok daha fazlasını verebilme riski taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

'MİLLETİMİZİN HUZURU İÇİN HİÇBİR SORUMLULUKTAN KAÇMAYIZ'

Kavuncu, söz konusu süreçte TBMM çatısı altında kurulması planlanan komisyona ilişkin de "TBMM'de 30'un üzerinde komisyon varken bu komisyonun fonksiyonu ne olacak, neyi konuşacak, hangi konuları gündeme alacak, nasıl karar verecek, adı ne olacak? Bütün bunları bilmediğimiz bir ortamda süreç başlamış ve tam sürat ilerlerken, 'Gelin siz de bu sürece ortak olun.' Biz bu ülkenin geleceği için, milletimizin huzuru ve mutluluğu için hiçbir sorumluluktan kaçmayız. Ancak kontrol edemeyeceğimiz ve tamamen iktidarın iradesi tarafından tahkim edilmiş. TBMM'de bu kadar komisyon varken ve bunların görev alanları veya yapabilecekleri ortadayken süreç ile ilgili bir başka komisyonun anlamı bizler için net değildir, anlaşılmamıştır. Dolayısıyla biz bu süreçte yapılan hata ve yanlışlara ortak olmamak adına bu komisyona katılmayacağız" diye konuştu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP Karaman'da Emeklilerle Buluştu, DMD Hastası Toprak Doğan'a Destek Kermesini Ziyaret Etti
CHP Karaman'da Emeklilerle Buluştu, DMD Hastası Toprak Doğan'a Destek Kermesini Ziyaret Etti
CHP Karaman İl Başkanlığı Ayrancı'da Vatandaşlarla Buluştu
CHP Karaman İl Başkanlığı Ayrancı'da Vatandaşlarla Buluştu
CHP Karaman İl Başkanlığı Parti Okulu Eğitimine Katıldı
CHP Karaman İl Başkanlığı Parti Okulu Eğitimine Katıldı
Soyfidan’dan Muhsin Yazıcıoğlu’na Vefa Mesajı
Soyfidan’dan Muhsin Yazıcıoğlu’na Vefa Mesajı
Son Haberler
Karaman'da Esentepe İlkokulu'nda Örnek Kütüphane Açıldı
Karaman'da Esentepe İlkokulu'nda Örnek Kütüphane Açıldı
BİM'de Zeytinyağına Özel İndirim: İkinci Ürüne %25 İndirim Fırsatı
BİM'de Zeytinyağına Özel İndirim: İkinci Ürüne %25 İndirim Fırsatı
Karaman'da GençTek Etkinliği: Bilim, Teknoloji ve Tarih Buluştu
Karaman'da GençTek Etkinliği: Bilim, Teknoloji ve Tarih Buluştu
Karaman'da Trafik Denetimleri: Hız Sınırlarına Uyarı ve Radar Uygulamaları
Karaman'da Trafik Denetimleri: Hız Sınırlarına Uyarı ve Radar Uygulamaları
Karaman'da Orman Yangınları İçin Kurumlar Arası Koordinasyon Eğitimi Verildi
Karaman'da Orman Yangınları İçin Kurumlar Arası Koordinasyon Eğitimi...
Eskişehir'de kaybolan kadın için arama ekibi kuruldu
Eskişehir'de kaybolan kadın için arama ekibi kuruldu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim