• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İYİ Parti, Atatürk'ün vefatının 87'nci yıl dönümü dolayısıyla mevlit okuttu
Yaşam
Yayınlanma: 10 Kasım 2025 - 18:06

İYİ Parti, Atatürk'ün vefatının 87'nci yıl dönümü dolayısıyla mevlit okuttu

Mikail KARAMAN-Batuhan DURNAOĞLU/ANKARA, (DHA)- İYİ Parti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 87'nci yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde mevlit okuttu

Yaşam
10 Kasım 2025 - 18:06
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İYİ Parti, Atatürk'ün vefatının 87'nci yıl dönümü dolayısıyla mevlit okuttu
İYİ Parti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 87'nci yıl dönümü dolayısıyla Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde mevlit okuttu. Programa İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da katıldı.

İYİ Parti, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 87'nci yıl dönümü dolayısıyla ikindi vakti Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde mevlit okuttu. Mevlid-i Şerif'e İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti milletvekilleri, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Programda, Atatürk, silah arkadaşları ile tüm şehitler için dualar okundu, ardından vatandaşlara lokma tatlısı dağıtıldı.

Cami çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Dervişoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyleyerek, "Bence 20'nci yüzyılın en büyük lideri, büyük asker, büyük komutan, büyük devlet ve siyaset adamı; dünyadaki birçok insanın ortak kabulüyle son bin yılın dahisi. Onun kaybının yıl dönümünde yüz binlerin Ankara'ya aktığına şahit oluyoruz. Sabahtan itibaren herkesin yüreğinde onun yokluğunun acısı ve zihninde geleceğe dair beslediği umutlar var. 7'den 70'e herkes bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü şükranla, minnetle, rahmetle bağrına bastı" dedi.

'BURADA SİYASİ BİR AMAÇ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş'ın, Atatürk'ün vefatının yıl dönümünde bütün camilerde mevlit ve Kur'an-ı Kerim okunması yönünde talimat verdiğini söyleyen Dervişoğlu, "Bazı kayda değer olmayan meczuplar da onun bu düşüncesiyle ilgili karşı duruşlarını ifade etmişler. Bunlar toplumun içinde çok küçük azınlıklar. Dolayısıyla biz her 10 Kasım'da zaten Ata'mızı rahmetle, minnetle anıyoruz ama Kocaeli Valisinin karşılaştığı muameleden rahatsız olarak, Türkiye'nin her yerinde Ata'mızın ruhuna Kur'an ve mevlit okutulması için teşkilatlarımızı bilgilendirdik. Burada bir siyasi amaç da söz konusu değildir. Önemli olan; bir büyük adamın, bu memleketin en büyük evlatlarından birinin yad edilmesi ve rahmetle anılmasıydı" ifadelerini kullandı.

'ATATÜRK'E VERİLEN DEĞER CAMİLERİMİZDE DE İFADE EDİLMELİ'

Yapılan programın siyasallaşmaması için Mustafa Kemal Atatürk için yapılacak programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet ettiklerini kaydeden Dervişoğlu, "O elbette ki hem konumu itibarıyla hem durumu itibarıyla bu davete icabet etmedi ama Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saldırılara karşı bugün bir açıklamada bulunup tepkisini gösterdi ve Cumhuriyet'in kurucusuna sahip çıkılması gerektiğini altını çizerek işaret etti. Bu açıklama bizim açımızdan son derece kıymetlidir. Ayrıca biliyorsunuz Cumhuriyet bayramlarında hatta bu 10 Kasım'ın arefesinde cuma hutbelerinde de Mustafa Kemal'in isminin zikredilip, bahsedilmemesi gibi bir garabetle karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanının bu tavrının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ciddiye alınıp önemsenmesi gerektiğini ve böyle günlerde cuma hutbelerinde Mustafa Kemal Atatürk'e verilen değerin camilerimizde de ifade edilmesini hassaten ifade ediyoruz" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
DSİ 1389 personel alımı yapacak
DSİ 1389 personel alımı yapacak
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Son Haberler
AFAD Karaman'dan Öğretmenlere ve Öğrencilere Yarıyıl Tatili Mesajı
AFAD Karaman'dan Öğretmenlere ve Öğrencilere Yarıyıl Tatili Mesajı
Ermenek Kaymakamı Çam, ZGS Atatürk İlkokulu'nda Karne Sevinci Yaşadı
Ermenek Kaymakamı Çam, ZGS Atatürk İlkokulu'nda Karne Sevinci Yaşadı
MGM Karaman Hava Durumu'ndan 16 Ocak Cuma Günlük Tahmin Raporu
MGM Karaman Hava Durumu'ndan 16 Ocak Cuma Günlük Tahmin Raporu
Karaman'da Okul Personeline Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Verildi
Karaman'da Okul Personeline Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Verildi
Karaman Milli Eğitim Müdürü Çalışkan'dan Yarıyıl Sonu Mesajı
Karaman Milli Eğitim Müdürü Çalışkan'dan Yarıyıl Sonu Mesajı
BİM'den Yeni Ürünler: 11-13 Kasım Tarihleri Arası Özel Fırsatlar
BİM'den Yeni Ürünler: 11-13 Kasım Tarihleri Arası Özel Fırsatlar

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim