• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Hulusi Akar: Terör belasından asil milletimizi kurtaracağız
Siyaset
Yayınlanma: 07 Kasım 2025 - 14:12

Hulusi Akar: Terör belasından asil milletimizi kurtaracağız

Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA, (DHA)-TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, "Kardeşlik, dostluk, dayanışma komisyonu çalışıyor

Siyaset
07 Kasım 2025 - 14:12
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hulusi Akar: Terör belasından asil milletimizi kurtaracağız
TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, "Kardeşlik, dostluk, dayanışma komisyonu çalışıyor. İnşallah bunun sonucunda 40 yıldan beri başımıza musallat olan bu terör belasından asil milletimizi, 86 milyon kardeşimizi, arkadaşımızı, vatandaşımızı bu beladan kurtaracağız" dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Konya Teknik Üniversitesi'nde 'Türkiye'de ve Bölgemizde Güvenlik Meseleleri' adlı konferans verdi. Terörsüz Türkiye konusuna değinen Akar, "Terörsüz Türkiye konusu, 1 Ekim 2024 tarihinde Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin el sıkmasıyla bir süreç, bir çalışma başladı. Ve bu çalışma çerçevesinde işte bugünlere gelindi, devlet iradesini ortaya koydu. Ne dedi devlet iradesi? örgütü feshet, silahını bırak. Ve bu konuda gerekli çalışmalar yapıldı ve bu istikamette çalışmalar sürüyor. Kardeşlik, dostluk, dayanışma komisyonu çalışıyor. Gece gündüz çalışıyor. İnşallah bunun sonucunda 40 yıldan beri başımıza musallat olan bu terör belasından asil milletimizi, 86 milyon kardeşimizi, arkadaşımızı, vatandaşımızı bu beladan kurtaracağız" dedi.

'TÜRKİYE YÜZYILI'NA İNŞALLAH TERÖRSÜZ GİRECEĞİZ'

Akar, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar var. Bunlardan birinde diyor ki; 'PKK'nın fesih açıklaması, terör örgütünün Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Avrupa'dakiler dahil tüm uzantıları kapsayan bir karardır.' Çünkü bazen burada kafa karışıklığı var. PKK başka, YPG başka, Avrupa başka, hayır. Onun bir kuruluş şeması var; PKK'nın hepsini içeriyor. Burada kim varsa onların hepsini kapsadığını Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi ve dolayısıyla 'Türkiye Yüzyılı'na inşallah terörsüz gireceğiz arkadaşlar" diye konuştu.

'İÇ CEPHE ÇOK ÖNEMLİ'

Süreçte 86 milyonun birliği ve beraberliğine vurgu yapan Akar, "Bu anlattığımız belirsizliklerle dolu. Her an değişen, her an gelişen risk, tehdit ve tehlikelerin olduğu dünyada iç cephe çok önemli. 86 milyonun birliği beraberliği çok önemli. Kürt'ü ile Arap'ı ile Alevi'siyle Sünni'siyle kim varsa ayrım yapmaksızın tek yürek, tek yumruk olmak bizim için toptan da tüfekten de daha önemli. Dolayısıyla bu birliği beraberliği sağlamak için yapılması gereken ne varsa kendimiz için de etrafımızdaki arkadaşlarımızla birlik ve beraberliğimizi sağlayacağız ve inşallah bu terör belasından kurtulacağız" dedi.

'KİMSE MACERAYA KAPILMASIN'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşanan son gelişmelere de değinen Akar, şunları dedi: "Kıbrıs konusunda biz son derece insaniyiz. Biz 1960'ta 'evet' dedik de onlar, 1963'te zulme başladılar. Bu 1970'lere kadar devam etti. 'Yeter artık' dedik. Orada bir darbe yaptılar. Biz Yunanlı, Rumları da kurtardık. Kıbrıslı kardeşlerimizi de. 1974 Barış Harekatı'nın amacı, maksadı buydu. Burada biz Kıbrıs Türklerinin hakkını ve kendi haklarımızı bugüne kadar çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Allah'a çok şükür bu konuda azimliyiz, kararlıyız ve asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasını aldığımız ilhamla Allah'ın izniyle de bundan muktediriz. Bunu herkes aklına soksun, kimse maceraya kapılmasın."
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CHP'den Zeydan Karalar Ziyareti: Göreve İade Beklentisi
CHP'den Zeydan Karalar Ziyareti: Göreve İade Beklentisi
CHP Karaman'dan
CHP Karaman'dan "Adalet" Vurgusu: "Kale Siyaseti Bitmiştir"
CHP Karaman'dan 'Millet İradesine Sahip Çıkıyoruz' Mitingi Çağrısı
CHP Karaman'dan 'Millet İradesine Sahip Çıkıyoruz' Mitingi Çağrısı
CHP'de Karaman Mitingi Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
CHP'de Karaman Mitingi Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Son Haberler
BİM'de Ülker Ece Çikolata Kampanyası: 350 Gr Sadece 259 TL
BİM'de Ülker Ece Çikolata Kampanyası: 350 Gr Sadece 259 TL
A101'den Bayram Ziyaretleri İçin Pratik Tatlı Çözümü: Gofrik Mini
A101'den Bayram Ziyaretleri İçin Pratik Tatlı Çözümü: Gofrik Mini
BİM'de Seçili Ürünlerde 14-21 Mart Haftası İndirimleri Başlıyor
BİM'de Seçili Ürünlerde 14-21 Mart Haftası İndirimleri Başlıyor
A101'de 14-17 Mart'ta Poşetli Bütün Piliç Kampanyası
A101'de 14-17 Mart'ta Poşetli Bütün Piliç Kampanyası
A101'de 14-20 Mart Haftasının Yıldız Ürünleri Kampanyası Başlıyor
A101'de 14-20 Mart Haftasının Yıldız Ürünleri Kampanyası Başlıyor
KMÜ Öğrencilerine Vize Haftası Ruh Halleri Müzik Soruldu
KMÜ Öğrencilerine Vize Haftası Ruh Halleri Müzik Soruldu

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim