• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Hablemitoğlu suikastı davasında 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi
Asayiş
Yayınlanma: 23 Temmuz 2025 - 11:57

Hablemitoğlu suikastı davasında 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi

Eda KOÇ/ANKARA, (DHA)- ANKARA Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç

Asayiş
23 Temmuz 2025 - 11:57
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hablemitoğlu suikastı davasında 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi
ANKARA Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanıklar Enver Altaylı, Aydın Köstem, Levent Göktaş, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ve Nuri Gökhan Bozkır'a 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun Ankara'da 18 Aralık 2002'de evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında, Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi eyleminde adi bir cinayet sebebinin bulunmadığını, cinayeti doğuran sebeplerin maktulün hayatı, çalışmaları, düşünceleri ve siyasi görüşlerinin bir kesim tarafından rahatsız edici olarak bulunması olduğunu, oluşan bu rahatsızlık sonucunda işlenen adam öldürme eyleminin siyasi bir cinayet olarak görülmesi gerektiğini ifade etti. Savcı, işlenmiş siyasi bir cinayetin soruşturulması, delillerin toplanması, olay tarihine gidilerek yeni delil tespiti yapılması ya da tespit edilen delillerin tekrardan toplanmasının zor olduğunu belirterek, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasının bu zorluk altında tamamlandığını aktardı.

'ŞÜPHELİLERDEN DELİLLERE DEĞİL, DELİLLERDEN ŞÜPHELİLERE ULAŞILDI'

Dosyadaki ilk işlemlerin, olay yerine dair incelemeler, müşteki ve bazı tanık ifadelerinin alınması ile gelen ihbarların inceleme konusu yapılması olduğunu kaydeden savcı, soruşturma dosyasını aydınlatan işlemlerin ise ilk yapılan soruşturma işlemlerine ilave olarak 2016 yılından sonra alınan ifadeler ve tüm Türkiye telefon sinyal kayıtlarının dosyaya kazandırılması sonucu tespit edilen şüpheli şahıslara ilişkin olarak yapılan HTS analizleri olduğunu ifade etti. Tespit edilen şüphelilerin, haklarındaki somut delillerle birlikte 11 Kasım 2022 tarihli iddianamede konu edildiği, yargılaması yapılan bir kısım sanıklar ve avukatlarının yaptıkları savunmalarda belirttikleri gibi soruşturma dosyasında şüphelilerden delillere değil, delillerden şüphelilere ulaşıldığını aktardı.

'FETÖ, HABLEMİTOĞLU'NU SUSTURMAK AMACIYLA PLAN YAPTI'

Savcı mütalaasında, Necip Hablemitoğlu'nun yürüttüğü çalışmalar nedeniyle FETÖ'nün ve kendisi gibi MİT müsteşarlığına aday olması nedeniyle sanık Levent Göktaş'ın hedefi haline geldiğini kaydetti. Bu doğrultuda, FETÖ'nün Türkiye imamı konumundaki sanık Mustafa Özcan'ın, Hablemitoğlu'nu susturmak amacıyla sanık Enver Altaylı ile birlikte plan yaptığı, ardından sanık Aydın Köstem aracılığıyla Levent Göktaş'la irtibat kurularak cinayet kararı alındığı kaydedildi. Mütalaada, Enver Altaylı ve Aydın Köstem'in Levent Göktaş'ı azmettirdiği, Göktaş'ın ise Hablemitoğlu'nun öldürülmesi eylemini hem görev gereği kendisine bağlı olan hem de örgütsel bağlılık içinde illegal olarak hareket eden sanıklar Nuri Gökhan Bozkır, Fikret Emek ve Tarkan Mumcuoğlu aracılığıyla gerçekleştirdiği öne sürüldü. Somut olayda, Hablemitoğlu'nun iddiaya göre 'tetikçi' Tarkan Mumcuoğlu tarafından, ele geçirilemeyen ateşli silahla öldürüldüğü belirtildi.

Mütalaada sanıklar Enver Altaylı, Aydın Köstem, Levent Göktaş, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ve Nuri Gökhan Bozkır'a 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Sanıklardan Mehmet Narin'in ise 'Örgüt üyeliği' suçundan cezalandırılması istendi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karadağ'da Kaybolan 3 Kişi AFAD Ekiplerince Kurtarıldı
Karadağ'da Kaybolan 3 Kişi AFAD Ekiplerince Kurtarıldı
Karaman'da Traktör Güvenliği İçin Reflektör Dağıtımı Yapıldı
Karaman'da Traktör Güvenliği İçin Reflektör Dağıtımı Yapıldı
Karaman'da Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Karaman'da Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
Karaman'da Trafik Denetimleri: Hız Sınırlarına Uyarı ve Radar Uygulamaları
Karaman'da Trafik Denetimleri: Hız Sınırlarına Uyarı ve Radar Uygulamaları
Son Haberler
Sarıveliler'de 28. Dumlugöze Kardelen Soğanı Hasat Şenliği Coşkusu
Sarıveliler'de 28. Dumlugöze Kardelen Soğanı Hasat Şenliği Coşkusu
Karaman Gençlik Merkezi Yaz Kulübü Öğrencileriyle Şehri Keşfetti
Karaman Gençlik Merkezi Yaz Kulübü Öğrencileriyle Şehri Keşfetti
Karaman'da 26 Temmuz Pazar Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Yağışlı
Karaman'da 26 Temmuz Pazar Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Yağışlı
BİM'de 25-31 Temmuz Haftası İndirimleri Başladı: Domestos Çamaşır Suyu 209 TL
BİM'de 25-31 Temmuz Haftası İndirimleri Başladı: Domestos Çamaşır...
BİM Mobil Uygulamasına Özel Elektrikli Bisiklet Kampanyası
BİM Mobil Uygulamasına Özel Elektrikli Bisiklet Kampanyası
Bağışçıların yakınlarına organ naklinde öncelik tanınacak
Bağışçıların yakınlarına organ naklinde öncelik tanınacak

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim