• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Blog
  3. Gıda ve Su!
Blog
Yayınlanma: 19 Haziran 2017 - 15:35

Gıda ve Su!

Körfez Ülkeleri arasındaki sorunlar ancak D-8 ile çözülebilir

Blog
19 Haziran 2017 - 15:35
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Körfez Ülkeleri arasındaki sorunlar ancak D-8 ile çözülebilir.

Bilindiği üzere gelişmekte olan 8 ülkenin birlikteliği ve Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yoğun mesai harcayarak öncülük ettiği D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün kuruluşunun 20. Yılını 15 Haziran günü kurulduğu yerde, Çırağan Sarayında kutladık. D-8, 1.1 milyar toplam nüfus, 693 Milyar$ ihracat hacmi, küresel ticaretin %4’ü ve 3.7 Trilyon $’lık ekonomik gücü ile Dünya üzerindeki barışı, diyaloğu, adaleti, İşbirliğini, eşitliği, insan hakları ve demokrasiyi sağlayabilecek bir potansiyele sahiptir. D-8’e üye ülkeler arasındaki ticaret hacmi 120 milyar$ seviyesindedir. Ancak ne var ki bu güç aktif bir şekilde kullanılamamaktadır. Kuruluşunun üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen D-8’in önemi hala kavranamamış, Türkiye’nin geçen yıl alması gereken dönem başkanlığı hala alınmamış ve ülkemizin de arasında bulunduğu bazı üye devletler yıllık üyelik aidatını ödememektedir. IMF gibi bir çok uluslararası kuruluşa üyelik aidatları geciktirilmeden ödenirken, D-8’in üyelik aidatının ödenmemesi ülkemizin dış politikadaki vizyonunu ortaya koymaktadır. Halbuki D-8’e gereken önemin %10’u verilmiş olsa bugün Küresel emperyalizm, Siyonizm İslam coğrafyasında bu kadar rahat hareket edemez; katliamlar, soykırımlar yapamazdı. Bugün Irak’ın bölünmesi, Kuzey Irak’ta pervasızca referandumun konuşulması, Suriye’de ki iç savaş ve soykırım, Filistin topraklarının terörist İsrail tarafından işgal edilmesi ve son olarak Körfez ülkeleri arasında ki sorun Müslümanların birliğinin her an engellenmesinden ve Müslüman Ülkelerin basiretsiz yöneticilerinin çeşitli sebeplerle bu tuzağa alet olmasından kaynaklanmaktadır.”

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz için “ABD başkanın Suudi Arabistan’da kılıç dansı yapmasından sonra sürpriz bir şekilde bazı Arap ülkeleri, Katar’a ambargo uygulamış, diplomatik ilişkileri kesmişti. Bu sürpriz krizde her ne kadar ABD isteğini(12 Milyar$’lık silah satışı) kısmen alsa da, Türkiye ve İran, Katar’a destek vererek sorunun daha da büyümesini engellemiştir. Bu krizdeki tutumundan dolayı Libya’da, Irak’ta, Suriye’de yapılan hataları yapmadığından dolayı hükümeti tebrik ediyoruz ancak hükümetimizi de uyarmayı bir borç biliyoruz. Bu kriz esnasında Suriye’yi unutmayın Kuzey Suriye’de PYD müttefikimiz ABD tarafından iyiden iyiye palazlandırıldı, askerimizin boşalttığı yerlere PYD unsurları yerleştirilmeye başlandı. Bununla birlikte DEAޞ aldığı talimat üzerine ya PYD’nin önünden çekiliyor ya da onlara katılıyor. Siyonizm, Küresel Emperyalizm Kuzey Irak’ta olduğu gibi Kuzey Suriye’de de bir kukla devletçik istiyor. Katar krizi, onların bu uğurda yaptıklarını gölgeliyor.

Ambargonun açıklandığı gün Katar, Türkiye ve İran’dan ilk olarak ne istedi? Gıda ve Su. 2016 yılı verilerine göre Kişi başına düşen milli geliri yaklaşık 130.000$’la Dünya’nın 1. sırasında olan Katar’ın Krizin başladığı günlerde ilk talebi gıda ve su. Bu bize paranın yenmediği, olası bir krizde karın doyurmadığı gerçeğini haykırıyor, Saadet Partisi’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerde Tarımı stratejik alan olarak kabul etmekteki haklılığını ortaya koyuyor. Tarıma yapılacak yatırımların amacı kar değil, kendi kendine yeterlilik bir manada güvenlik tedbiri olmalıdır. İnsan evladının karnını doyurabilmek için her şeyi göze alır. Hükümetimizin derhal Tarım politikasını gözden geçirmesi gerekmektedir. Öyle ki 15 yıldır uygulanan tarım politikaları bizi kendi kendine yeten ülke konumundan çıkarmış, ülkemizde yetişen hububatı ihraç ederken ithal eder duruma sokmuş, et fiyatlarında ise Dünya’nın en pahalı 1. Ülkesi yapmıştır. Tarımda derhal etkili projeler üreterek en azından kendi kendine yeter konuma gelmeliyiz. Tarihte şehirler, kaleler kuşatılırken amaç, o şehre o kaleye gıda akışını kesmek ve en az zayiatla, zahmetsizce teslim almaktır. Bilinmelidir ki Orta Doğu’daki gelişmeler sıranın Türkiye’ye geldiğini göstermektedir. Hiç olmazsa Gıda savunmamızın güçlü olması gerekir. Çember daralmaktadır ve bu çemberi yarmanın yolu buğday ithal etmek değildir.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Joel and Victoria Osteen Didn’t Aim To Become Pastor
Joel and Victoria Osteen Didn’t Aim To Become Pastor
Something Better – Joel Osteen Daily Devotion
Something Better – Joel Osteen Daily Devotion
He doesn't promise you and then waits to see what you're going to do.
He doesn't promise you and then waits to see what you're going to do.
"Ogeliyo" İle Karamanlılar Bir Tıkla Alışveriş Yapıyor
Son Haberler
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, Anadolu-2025 Özel Kuvvet Tatbikatı'na katıldı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, Anadolu-2025 Özel Kuvvet Tatbikatı'na...
TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM Genel Kurulu toplandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Meşhedani...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ile görüştü
Kayseri'de kamu işçilerinden tabutlu eylem
Kayseri'de kamu işçilerinden tabutlu eylem
Emniyetten Konya - Karaman uyarısı
Emniyetten Konya - Karaman uyarısı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim