• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Gerginlik devam ediyor
Asayiş
Yayınlanma: 22 Ağustos 2017 - 13:06

Gerginlik devam ediyor

Tacizci olduğu iddiası ile 1 Suriyelinin öldürülmesi sonrasında, gerginlik sürüyor

Asayiş
22 Ağustos 2017 - 13:06
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Tacizci olduğu iddiası ile 1 Suriyelinin öldürülmesi sonrasında, gerginlik sürüyor.

Suriye uyruklu 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kavga, Suriyeli bir şahısın tacizde bulunduğu iddiasıyla başlamıştı.

Gece yarısından sonra Karapınar'da Fatih Mahallesinde yaşayan Mehmet Ertunç, daha önce kız kardeşine tacizde bulunduğunu iddia ettiği, aynı sokakta yaşayan Suriyeli 8 çocuk babası Mustafa El Muhammed (35) ve 5 çocuk babası Hüseyin El Muhammed ile karşılaşınca aralarında tartışma başlamıştı.

Çıkan tartışmanın büyümesi ile eve gidip tüfeğini alan Mehmet Ertunç (20) Suriyeli iki kişiye ateş açmış, açılan ateşle yaralanan Suriye uyruklu şahıslar Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılmış, burada yapılan müdahaleler sonrası Mustafa El Muhammed hayatını kaybederken, Hüseyin El Muhammed de Konya'ya sevk edilmişti.

Olay sonrası Mehmet Ertunç ile birlikte olaya karıştıkları iddia edilen Davut Güner, Mustafa Güdal (34) ve Hasan Özenli (24) gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemede Mustafa Güdal serbest kalırken, diğer 3 şahış tutuklanmıştı.

Yaşandığı öne sürülen taciz olayı nedeniyle, sosyal medya üzerinden organize olan yüzlerce kişi Anıt Meydanına gelerek Suriyelileri istemediklerini dile getiren protesto eylemlerinde bulundular. Yürüyüş yapan topluluk, polisin uyarısı nedeniyle İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Kalabalık içinden bir bölümü, Suriyelilerin kaldığı, daha önce yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltılan sağlık ocağı binasına giderek eylem yapmak istedi. Konya ve Ereğli'den takviye edilen çevik kuvvet ekiplerinin bölgeye sevk edildiği gelişmede öfkeli kalabalık TOMA kullanılarak tazyikli su ile dağıtılmaya çalışıldı. Ancak kalabalık bu sefer de kendilerini dağıtmak isteyen polise tepki gösterdi.

Suriyelilerin ilçe dışına çıkarılacağı sözünü veren Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca'nın gayretleri ile kalabalığın bir kısmı ikna edilerek dağılmaları sağlansa da bir kısım öfkeli vatandaş Suriyelilere ait evlerin camlarını kırıp, bazı evleri ateşe vermek istedi.

Polisin olası tehlikeyi görerek, Suriyeli sığınmacıları bu bölgeden uzaklaştırmış olmaları, olaylar sırasında istenmeyen durumların olmasını önledi.

Karapınar'da halkın öfkesi hala dindirilemediği için, gerginlik devam ederken, polisin takviye güçlerle güvenlik tedbirlerini artırdığı bildirildi.
# Anıt Meydanı# çevik kuvvet# Davut Güner# Ereğli# fatih mahallesi# Hasan Özenli# Hüseyin El Muhammed# İstiklal Marşı# Karapınar# Karapınar Devlet Hastanesi# konya# Mehmet Ertunç# Mustafa El Muhammed# Mustafa Güdal# Mustafa Karaca# polis# Suriye uyruklu# Suriyeli# taciz# TOMA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çankırı'da orman yangını
Çankırı'da orman yangını
Konya'da orman yangını, kısa sürede söndürüldü
Konya'da orman yangını, kısa sürede söndürüldü
Erciyes'te mahsur kalan 2 dağcı kurtarıldı
Erciyes'te mahsur kalan 2 dağcı kurtarıldı
Çankırı'da orman yangını
Çankırı'da orman yangını
Son Haberler
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Çankırı'da orman yangını
Çankırı'da orman yangını
Konya'da orman yangını, kısa sürede söndürüldü
Konya'da orman yangını, kısa sürede söndürüldü
Aksaray'a şehit ateşi düştü
Aksaray'a şehit ateşi düştü
Kurtarmak için 5 saat çalıştılar
Kurtarmak için 5 saat çalıştılar

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim