• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Fatih Erbakan: Suriye'nin toprak bütünlüğü ve üniter yapısı mutlaka korunmalıdır
Siyaset
Yayınlanma: 09 Aralık 2024 - 17:33

Fatih Erbakan: Suriye'nin toprak bütünlüğü ve üniter yapısı mutlaka korunmalıdır

ANKARA, (DHA)- YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Suriye'de olası bir hükümet krizinin ve otorite boşluğunun bölgede büyük bir kaosa zemin hazırlayacağını söyleyerek, "Suriye'nin toprak bütünlüğü ve üniter yapısı mutlaka korunmalıdır" dedi

Siyaset
09 Aralık 2024 - 17:33
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fatih Erbakan: Suriye'nin toprak bütünlüğü ve üniter yapısı mutlaka korunmalıdır
YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Suriye'de olası bir hükümet krizinin ve otorite boşluğunun bölgede büyük bir kaosa zemin hazırlayacağını söyleyerek, "Suriye'nin toprak bütünlüğü ve üniter yapısı mutlaka korunmalıdır" dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Suriye'de Beşar Esad rejiminin sona ermesinin ardından bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Erbakan, "Bilindiği üzere Suriye'de dün itibariyle halkına yıllar boyu büyük acılar yaşatan Beşar Esad'ın 24 yıllık iktidarı ve 53 yıllık Esad rejimi dönemi sona erdi. Evet, rejim sona erdi ama şimdi bu rejimin yerine ne gelecek konusu büyük önem arz ediyor. ABD ve İsrail kuklası bir yönetim mi olacak yoksa gerçekten Suriye halkının ve bölgedeki Müslüman ülkelerin çıkarlarını koruyacak bir yönetim mi olacak?" diye konuştu. Erbakan, Riyad'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'nde İsrail Başbakanı Netanyahu'nun tehditlerini hatırlatarak, "'Arap liderlerine söylüyorum, eğer iktidarlarınızı korumak istiyorsanız, yapabileceğiniz tek şey var; o da sesinizi kesmek' şeklinde ve açıkça tehdit niteliğinde sert ifadeler kullanması, yine Netanyahu'nun, Esad'ın Lübnan'a silah sevkiyatında rol oynadığını ifade ederek 'Esad ateşle oynuyor' şeklinde tehditte bulunması gibi gelişmeleri de mutlaka göz önünde bulundurmak gereklidir. Bu sözler, İsrail'in Suriye'deki otorite boşluğunu kendi lehine kullanma çabalarının bir parçasıdır" dedi.

Erbakan, Suriye'de bundan sonra kurulacak yönetimin adalet ve kapsayıcılık ilkelerine dayalı olması gerektiğini kaydederek "Suriye'de olası hükümet krizi ve otorite boşluğu büyük bir kaosa zemin hazırlayacak ve bu durum da İsrail'in Siyonist yayılmacı emellerine fayda sağlayacaktır. Suriye'de bu saatten sonra Suriye'nin bölünmesi için çalışacak olan tüm dış aktörlere karşı engelleyici rol oynayabilecek, tüm etnik kökenden Suriye vatandaşına eşit mesafede durabilen, adaleti önceleyen, her etnik ve mezhepsel kökenden Suriye vatandaşının yer aldığı, böylelikle de ayrımcılığa yol açmayacak, başta Türkiye ve İran olmak üzere bölgedeki Müslüman ülkelerle dost ve kardeşane ilişkiler kuracak, Siyonizmin planlarına karşı bilinçli, kapsayıcı ve birleştirici bir yönetimin süratle kurulması gereklidir. Bu hükümet tarafından bütün Suriye halkı kucaklanmalı ve Suriye'nin toprak bütünlüğü ve üniter yapısı mutlaka korunmalıdır. Suriye'nin Irak gibi parçalanması, Allah korusun, Türkiye ve İran'ın bölünmesini de beraberinde getirir. Türkiye, bu kirli oyuna karşı gerekli adımları acilen atmalıdır" diye konuştu.


  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman Valisi Çiçek ve Heyeti, İçişleri Bakanı Çiftçi'yi Ziyaret Etti
Karaman Valisi Çiçek ve Heyeti, İçişleri Bakanı Çiftçi'yi Ziyaret Etti
CHP Karaman İl Başkanlığı'ndan
CHP Karaman İl Başkanlığı'ndan "Hukuksuz Operasyona" Tepki
Zafer Partisi Karaman İl Başkanı Metin İçel ve Heyeti CHP Karaman'ı Ziyaret Etti
Zafer Partisi Karaman İl Başkanı Metin İçel ve Heyeti CHP Karaman'ı Ziyaret Etti
CHP Karaman'da Emeklilerle Buluştu, DMD Hastası Toprak Doğan'a Destek Kermesini Ziyaret Etti
CHP Karaman'da Emeklilerle Buluştu, DMD Hastası Toprak Doğan'a Destek Kermesini Ziyaret Etti
Son Haberler
A101'den 'Aldın Aldın' Fırsatları: 9 Temmuz'da Yeni Ürünler Raflarda
A101'den 'Aldın Aldın' Fırsatları: 9 Temmuz'da Yeni Ürünler Raflarda
Karaman'da 5 Günlük Hava Durumu: Sağanak Yağış ve Sıcaklık Tahminleri
Karaman'da 5 Günlük Hava Durumu: Sağanak Yağış ve Sıcaklık Tahminleri
BİM'den Yeni Ürün: Aknaz Yarım Yağlı Tost Peyniri Raflarda
BİM'den Yeni Ürün: Aknaz Yarım Yağlı Tost Peyniri Raflarda
Karaman'da 4 Temmuz Cumartesi Hava Durumu: Parçalı Bulutlu, Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde
Karaman'da 4 Temmuz Cumartesi Hava Durumu: Parçalı Bulutlu, Sıcaklıklar...
Ermenek'te Aile Eğitim Programı Başladı: Eğitim Ailede Başlar İlkesi Vurgulandı
Ermenek'te Aile Eğitim Programı Başladı: Eğitim Ailede Başlar İlkesi...
YÖK Başkanı Özvar: Yurt dışında Türkçe öğretilmesi, Türkiye'nin kültürel etkisini güçlendirecek
YÖK Başkanı Özvar: Yurt dışında Türkçe öğretilmesi, Türkiye'nin kültürel etkisini güçlendirecek

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim