• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Eski sevgilisini öldüren sanık, cinayetten 6 ay önce yapılan şikayet ile hakim karşısında
Asayiş
Yayınlanma: 14 Mart 2025 - 17:48

Eski sevgilisini öldüren sanık, cinayetten 6 ay önce yapılan şikayet ile hakim karşısında

Samed Aydın SUN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de tartıştığı eski sevgilisi Hatice Gül'ü (43), av tüfeğiyle vurup öldüren Mustafa Bozkurt (45) hakkında Gül'ün ölümünden 6 ay önce yaptığı şikayet sonrası 3 farklı suçtan dava açıldı

Asayiş
14 Mart 2025 - 17:48
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eski sevgilisini öldüren sanık, cinayetten 6 ay önce yapılan şikayet ile hakim karşısında
KAYSERİ'de tartıştığı eski sevgilisi Hatice Gül'ü (43), av tüfeğiyle vurup öldüren Mustafa Bozkurt (45) hakkında Gül'ün ölümünden 6 ay önce yaptığı şikayet sonrası 3 farklı suçtan dava açıldı. Hatice Gül'ü ölümle tehdit ettiği iddia edilen sanık Bozkurt, "Ağzımdan kötü bir söz çıkmadı. Hakaret etmedim. Öldürmekle tehdit etmedim" dedi.

Olay, geçen yıl 6 Eylül'de, Melikgazi ilçesi Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi 5'inci Cadde'deki fabrikanın bahçesinde meydana geldi. Fabrika işçisi, 3 çocuk annesi Hatice Gül ile eski sevgilisi Mustafa Bozkurt arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Bozkurt, yanındaki av tüfeğiyle Gül'ü vurdu. Çevredekilerin ihbarıyla adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, Hatice Gül'ün hayatını kaybettiğini belirledi. Gül'ün cenazesi, otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Evinde yakalanan Mustafa Bozkurt, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Hatice Gül'ün, 'Tehdit' ve 'Israrlı takip'ten şikayetçi olduğu, Bozkurt hakkında daha önce uzaklaştırma kararı aldırdığı ve kararın da ağustos ayı sonunda bittiği belirtildi. Mustafa Bozkurt'un, Gül ile eskiden aynı iş yerinde çalıştığı, yaklaşık 7 ay önce ayrılıp, başka yerde çalışmaya başladığı belirlendi.

Mustafa Bozkurt hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanıp iddianame hazırlandı. Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

'ISRARLI TAKİP' VE 'TEHDİT' SUÇUNDAN HAKİM KARŞISINDA

Hatice Gül'ün ölmeden 6 ay önce geçen yıl 28 Mart'ta şüpheli Mustafa Bozkurt'un evinin yakınından konum gönderdiği ve ölüm tehdidinde bulunduğu gerekçesiyle yaptığı şikayet sonrası Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'ısrarlı takip', 'hakaret' ve 'kadına karşı tehdit' suçlarından yürüttüğü soruşturma tamamlanıp iddianame hazırlandı.

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame sonrası geçen yıl 14 Kasım'da görülen davanın ilk duruşmasında Hatice Gül'ün öldüğü, sanık Bozkurt'un da cezaevinde olduğu gerekçesiyle mahkeme hakimi verdiği ara karar ile taraf teşkilinin sağlanması ve Hatice Gül'ün yasal mirasçıları ile cezaevine müzekkere yazılması için duruşmayı erteledi.

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2'nci duruşmasında Hatice Gül'ü öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu olan Mustafa Bozkurt, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Ölen Gül'ün şikayetçi çocukları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Hatice Gül'ün evinin olduğu yerden konum atıp, telefonla ve kapısına gelip, ölüm tehdidinde bulunduğu iddialarını reddeden sanık Bozkurt, "Ağzımdan kötü bir söz çıkmadı. Hakaret etmedim. Öldürmekle tehdit etmedim" dedi.

Pedagog eşliğinde ifadesi alınan Hatice Gül'ün kızı Z.Ç. ise "Kapıya geldi. Sertçe kapıya vurdu. 'Açmazsan öldürürüm' dedi. Anneme küfür ve tehdit ettiğini duydum" diye konuştu.

Mahkeme hakimi verdiği ara karar ile mahkeme savcısına mütalaa için süre verilmesi ve bazı eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret
Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Turhan'dan Şehit Aileleri ve Gazilere Ziyaret
Vali Çiçek, Jandarma Merkez İlçe Komutanlığını Ziyaret Etti
Vali Çiçek, Jandarma Merkez İlçe Komutanlığını Ziyaret Etti
Karaman'da Bayram Güvenliği İçin Kapsamlı Tedbirler Alındı
Karaman'da Bayram Güvenliği İçin Kapsamlı Tedbirler Alındı
Karaman Valisi Çiçek, Ramazan Bayramı Tedbirleri Toplantısına Katıldı
Karaman Valisi Çiçek, Ramazan Bayramı Tedbirleri Toplantısına Katıldı
Son Haberler
Hollanda Karamanlılar Federasyonu, Karaman Heyetini Karşıladı
Hollanda Karamanlılar Federasyonu, Karaman Heyetini Karşıladı
Karaman Ziraat Odası'ndan 1 Mayıs Mesajı: Üreticiler ve Emekçiler Kutlandı
Karaman Ziraat Odası'ndan 1 Mayıs Mesajı: Üreticiler ve Emekçiler...
BİM'den Mayıs Ayı İçin Sürpriz İndirimler: Heinz Mayonez de Var
BİM'den Mayıs Ayı İçin Sürpriz İndirimler: Heinz Mayonez de Var
Karaman'da Lise Münazara Yarışması Tamamlandı: Dereceye Giren Gençler Kutlandı
Karaman'da Lise Münazara Yarışması Tamamlandı: Dereceye Giren Gençler...
Ayrancı Kaymakamı ve Eşi, Öğrencilerle Yürüyüş Etkinliğine Katıldı
Ayrancı Kaymakamı ve Eşi, Öğrencilerle Yürüyüş Etkinliğine Katıldı
Dönmez: Yapay zeka alanında çok iç açıcı bir durumda değiliz
Dönmez: Yapay zeka alanında çok iç açıcı bir durumda değiliz

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim