• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Destici: Osmanlı'nın çekildiği toprakların tamamında kan, gözyaşı, işgal var
Yaşam
Yayınlanma: 19 Eylül 2025 - 16:33

Destici: Osmanlı'nın çekildiği toprakların tamamında kan, gözyaşı, işgal var

Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Osmanlı'nın çekildiği toprakların neredeyse tamamında kan, gözyaşı, işgal var

Yaşam
19 Eylül 2025 - 16:33
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Destici: Osmanlı'nın çekildiği toprakların tamamında kan, gözyaşı, işgal var
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Osmanlı'nın çekildiği toprakların neredeyse tamamında kan, gözyaşı, işgal var. Allah tekrar oraları bizlere nasip etsin. Bizlere de millet olarak, devlet olarak adaletle yönetmeyi nasip eylesin" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 1250-1300 yılları arasında inşa edilen ve Sivrihisar Belediyesi tarafından restore edilen Hamamkarahisar Ulu Camii'nin ibadete açılışına katıldı. Destici, caminin avlusunda düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, Sivrihisar ve Günyüzü'nün, tarihi çok derin yaşayan ilçeler olduğunu belirtti. Destici, "Bu topraklar kadim topraklar ama maalesef kıymeti değeri hala çok anlaşılabilmiş değil. Burada Selçuklu var, burada Osmanlı var zaten Cumhuriyet'in içindeyiz fakat daha öncesi var. Frigya vadisi buradan geçiyor, yani memleketimiz Sivrihisar'ımız, Günyüzü'müz bütün köyleri ile belgeleriyle tarihi kokan ve tarihi çok derin bir şekilde yaşamış olan ilçelerimizdir" dedi.

Destici, Anadolu Selçuklu Devleti'nin batı Anadolu ilerleyişindeki çeşitli bölgelere oba yerleştirerek, hakimiyet sağladığını söyledi. Bölgede inşa edilen Ulu Camii gibi ibadethanelerle askeri gücün yanı sıra ilmin de sağlandığını kaydeden Destici, şöyle konuştu:

"Tabii yalnız eli kılıçlı mızraklı asker bırakmıyor. İlmi de getiriyor, medrese kuruyor ve cami yapıyor. Bunları hiçbir zaman eksik bırakmıyor. Ecdadımız bütün bunları i'lâ-yi kelimetullah için, Nizam-ı Alem diyerek yapıyor. Allah'ın ismini yeryüzüne yayacak hem bütün dünyada da gücü yettiği kadar nereye gücü yetiyorsa oralarda da Nizam-ı Alem, yani adalete hakim kılacak. Bakın Osmanlı'nın çekildiği toprakların başta Filistin, Gazze ve Yemen olmak üzere neredeyse tamamında kan, gözyaşı ve işgal var. Allah tekrar oraları bizlere nasip etsin. Bizlere de millet olarak, devlet olarak adaletle yönetmeyi nasip eylesin inşallah. Hemşehrilerime söyleyeceğimiz şey şudur; lütfen bu camiye sahip çıkın. Bu camiye sahip çıkmak sadece camiye sahip çıkmak değildir; kendinize sahip çıkmaktır, geçmişinize sahip çıkmaktır, tarihinize sahip çıkmaktır ve ecdadınıza sahip çıkmaktır. Bir daha bu caminin harabeye dönüşmemesi lazım."

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ise "Bu cami yalnızca bir ibadet yeri değil aynı zamanda milletimizin köklü tarihinin mimari estetiğinin ve inanç dünyasının bir yansımasıdır asırlardır ayakta duran güzide yapının yapı taşında Selçuklunun izlerini ruhunu görmek mümkündür" dedi.

Konuşmaların ardından cami önünde açılış kurdelesi ve kurban kesildi. Daha sonra Mustafa Destici ve beraberindekiler cuma namazını kıldı. Programa Destici'nin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Günyüzü Belediye Başkanı Hidayet Özmen, İl Müftüsü Muharrem Gül, 22'nci Dönem milletvekili Fahri Keskin, kurum ve kuruluşların yetkilileri ve çok sayıda kişi katıldı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
DSİ 1389 personel alımı yapacak
DSİ 1389 personel alımı yapacak
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Son Haberler
Karaman TSO'dan Etkinlik Katkı Sağlayan Firmalara Teşekkür
Karaman TSO'dan Etkinlik Katkı Sağlayan Firmalara Teşekkür
Ayrancı Kaymakamı İlkây ve Eşi Yunus Emre Anaokulu'nu Ziyaret Etti
Ayrancı Kaymakamı İlkây ve Eşi Yunus Emre Anaokulu'nu Ziyaret Etti
Karaman İstihdam ve Kariyer Günleri'nde Geleceğe Açılan Kapılar Aralandı
Karaman İstihdam ve Kariyer Günleri'nde Geleceğe Açılan Kapılar...
Karaman'da 23 Nisan Bayramı: Valilik Makamı Öğrenciye Devredildi
Karaman'da 23 Nisan Bayramı: Valilik Makamı Öğrenciye Devredildi
Ayrancı Kaymakamı Bünyamin İLkay, 23 Nisan'da Makamı Çocuklara Devretti
Ayrancı Kaymakamı Bünyamin İLkay, 23 Nisan'da Makamı Çocuklara Devretti
YSK, CHP 22'nci Olağanüstü Kurultayı'nın iptaline ilişkin talebi reddetti
YSK, CHP 22'nci Olağanüstü Kurultayı'nın iptaline ilişkin talebi reddetti

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim