• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Davutoğlu: Türklerle Kürtler ebediyen ve ezeli olarak kardeştir
Siyaset
Yayınlanma: 08 Ocak 2025 - 14:42

Davutoğlu: Türklerle Kürtler ebediyen ve ezeli olarak kardeştir

Gizem ÇORLU/ANKARA,(DHA)- GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Trump, 'Türklerle Kürtler doğal düşman' diyor

Siyaset
08 Ocak 2025 - 14:42
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Davutoğlu: Türklerle Kürtler ebediyen ve ezeli olarak kardeştir
GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Trump, 'Türklerle Kürtler doğal düşman' diyor. Aynen ifadesi bu. İkincisi, 'birbirinden nefret eder Kürtlerle Türkler' diyor. Trump'ın Türkiye'nin asli unsurları olan Türkler ve Kürtler hakkında konuşmasını görmeyip de Sayın Cumhurbaşkanına yaltaklık yaptığı cümleleri görmek ve onları öne çıkarmak stratejik körlüktür. Türklerle Kürtler ebediyen ve ezeli olarak kardeştir" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet-Gelecek ortak grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanını öven bir açıklama. Kim tarafından? Trump tarafından. 'Arkadaşımdır, dostumdur' dedi. Genellikle Türkiye'de basına yansıyan bu yönler oldu. Evet Sayın Cumhurbaşkanının uluslararası alanda itibarı, Türkiye'nin itibarıdır. Övülmesinden rahatsız olmayız. Ama Trump'ın konuşmasını kulaklarımla duymadan, basına yansımasıyla bakmam. Açtım; konuşmanın bütününü kendi ağzından dinledim. Ne diyor biliyor musunuz Trump? Türklerle Kürtler arasındaki ilişkiyi anlatıyor. 'Vaktinde Sayın Erdoğan arkadaşımdı, 'gitme' dedim, gitmedi'. Ama iki tabir kullanıyor, bugünlerde Sayın Bahçeli'nin açıklamalarıyla başlayan süreç konusunda hepimizin bütün alarm zillerini çalmamız gereken bir iki kelime kullanıyor. 'Türklerle Kürtler doğal düşman' diyor. Aynen ifadesi bu. İkincisi, 'birbirinden nefret eder Kürtlerle Türkler' diyor. Trump'ın Türkiye'nin asli unsurları olan Türkler ve Kürtler hakkında konuşmasını görmeyip de Sayın Cumhurbaşkanına yaltaklık yaptığı cümleleri görmek ve onları öne çıkarmak stratejik körlüktür. Türklerle Kürtler ebediyen ve ezeli olarak kardeştir. Sayın Cumhurbaşkanının, Türklerin de Kürtlerin de Cumhurbaşkanı olarak ve bölgenin en önemli lideri olarak, 'bana övgünüze teşekkür ederim ama şahsi teşekkür ayrı, millet olarak sizi protesto ediyorum. Türklerle Kürtler doğal düşman değildir. Türklerle Kürtler tarihin İbrahimi geleneğin ve bütün bir coğrafyanın kardeş kıldığı iki halktır' derdim. Ve yine dönerdim, 'Türkiye'de milyonlarca ortak evlilikle bir araya gelmiş Türk ve Kürtler asla birbirimizden nefret etmeyiz. İstiklal Savaşı'nda omuz omuza verdik. Zor şartlarda omuz omuza verdik. Her yerde beraberdik' derdim ve demesini tavsiye ediyorum" dedi.

'EĞİTİMDEKİ MASRAF ARTIŞI YÜZDE 300'

Aralık ayında enflasyonun yüzde 1,3 olarak açıklandığını hatırlatan Davutoğlu, "Yıllarca bu enflasyon rakamlarını görevde takip ettim. Enflasyonun yükseldiği aylardır; aralık ayları. Eğer aralık ayında enflasyon olduğundan aşağı gösteriliyorsa bunun tek hedefi vardır; emekli, memur zamları üzerinden halkı soymak. Şimdi aynı enflasyon oranı İstanbul Ticaret Odası'nda 1,74. Yıllık enflasyon oranı İstanbul Ticaret Odası'nda yüzde 55,27. Sizin enflasyon oranınız yüzde 44. Aradaki yüzde 10 farkı halktan çaldınız demektir. 6 aylık enflasyon oranı yüzde 15,75 olarak belirlendi. Memur emeklileri zam oranı yüzde 11,54. Resmi enflasyonun 4,2 oranında altında. Hani ezdirmeyecektiniz? Memur maaş zammı yüzde 11,54. Bağ-Kur ve işçi emeklileri için de durum farklı değil. En düşük emekli maaşı, 14 bin 468 lira. Açlık skalasının 3'te 2'si kadar emekliye maaş veriyorsunuz. Şimdi sadece aralık ayındaki gıda artış rakamlarını veriyorum; aralık ayında yumurta yüzde 12,17 artmış. Bunlar TÜİK'in rakamları, bizim rakamlarımız değil. Kahvaltılık ürünleri yüzde 9,88 artmış. İnsanların cebindeki para yetmeyince gidip, kredi borçlanması yapmış. Bakın evlatla ilgili, bebeklerle ilgili masraf artmış. Bebeklerin bakım masrafları arasında büyük yer tutan bebek bezinin fiyatı 9 ayda yüzde 48 artmış. Bebek bisküvisi yüzde 40 artmış. Emzik fiyatları yüzde 77 artmış. Nasıl aile kuracak bu gençler? Hadi bebeği büyüttü, eğitime gitti. Eğitimdeki masraf artışı yüzde 300. En yüksek enflasyon eğitimde" diye konuştu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Karaman Valisi Çiçek ve Heyeti, İçişleri Bakanı Çiftçi'yi Ziyaret Etti
Karaman Valisi Çiçek ve Heyeti, İçişleri Bakanı Çiftçi'yi Ziyaret Etti
CHP Karaman İl Başkanlığı'ndan
CHP Karaman İl Başkanlığı'ndan "Hukuksuz Operasyona" Tepki
Zafer Partisi Karaman İl Başkanı Metin İçel ve Heyeti CHP Karaman'ı Ziyaret Etti
Zafer Partisi Karaman İl Başkanı Metin İçel ve Heyeti CHP Karaman'ı Ziyaret Etti
CHP Karaman'da Emeklilerle Buluştu, DMD Hastası Toprak Doğan'a Destek Kermesini Ziyaret Etti
CHP Karaman'da Emeklilerle Buluştu, DMD Hastası Toprak Doğan'a Destek Kermesini Ziyaret Etti
Son Haberler
BİM'den 1 Temmuz'da Keysmart NoFrost Buzdolabı Kampanyası
BİM'den 1 Temmuz'da Keysmart NoFrost Buzdolabı Kampanyası
Karaman Hava Durumu: 30 Haziran Salı ve 5 Günlük Tahminler
Karaman Hava Durumu: 30 Haziran Salı ve 5 Günlük Tahminler
BİM'de Fairy Platinum Bulaşık Makinesi Kapsülü 299 TL'ye
BİM'de Fairy Platinum Bulaşık Makinesi Kapsülü 299 TL'ye
A101'dan Çıtır Lezzetler: Yeni Ürünler Tanıtıldı
A101'dan Çıtır Lezzetler: Yeni Ürünler Tanıtıldı
Karaman TSO'dan İlk 1000 İhracatçı Listesi'ne Giren Firmalara Tebrik
Karaman TSO'dan İlk 1000 İhracatçı Listesi'ne Giren Firmalara Tebrik
Bıçakla peşine düştüğü eşi pencereden atlamıştı; ifadesi ortaya çıktı
Bıçakla peşine düştüğü eşi pencereden atlamıştı; ifadesi ortaya çıktı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim