• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İnsanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her gayretin karşısındayız
Siyaset
Yayınlanma: 30 Mart 2025 - 09:48

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İnsanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her gayretin karşısındayız

Aliekber METE-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemizi karıştırmaya çalışan, insanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her türlü gayretin karşısında olacağız" dedi

Siyaset
30 Mart 2025 - 09:48
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İnsanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her gayretin karşısındayız
Reklam
CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemizi karıştırmaya çalışan, insanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her türlü gayretin karşısında olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bayram namazını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bulunan Millet Camii'nde kıldı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Yılmaz, "Bayramın, milli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize katkılar sunmasını, pekiştirmesini diliyorum. Dünyada barış, esenlik ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Tabii ülkemiz huzur içinde bayramı karşılarken kalbimiz buruk; Gazze'de yaşanan insanlık dışı hadiseler, oradaki kardeşlerimizin karşı karşıya olduğu şartlar ve bu şartlarda bayramı karşılıyorlar olmaları hepimizi derinden üzüyor. Onlar için dua ediyoruz. Buradan selam ve dualarımızı iletiyoruz. Bayramın, Gazze'nin de kurtuluşuna, barışa, huzura kavuşmasına vesile olmasını diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman Filistin davasının yanında olduk. Bütün imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Filistin kurtuluncaya, oradaki kardeşlerimiz huzura kavuşuncaya kadar bu çabamızı, gayretimizi sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ÜLKEMİZ, TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİNE ULAŞACAKTIR'

Suriye'nin ilk kez diktatörlük sonrası bayramı kutladığına vurgu yapan Yılmaz, "Bir an önce Suriye'de istikrarın güçlenmesini, Suriye'nin yeniden imar edilmesini ve orada yaşayan insanların bir daha geçmişteki o zulüm ve sıkıntılarla karşılaşmamasını temenni ediyorum. Aynı bayramları Filistinliler için de gelecekte görmeyi niyaz ediyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Şehit yakınlarına ve gazilerimize bir kez daha minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Bayramlar, büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz, çocuklarımızı sevindirdiğimiz, komşularla ve tüm toplumla bağlarımızı tazelediğimiz güzel zamanlar, bu güzel zamanları herkesin huzurlu geçirmesini diliyorum. Bayram vesilesiyle şunu da ifade etmek istiyorum; ulkemizi karıştırmaya çalışan, insanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her türlü gayretin karşısında olacağız. Hangi görüşten olursak olalım, hangi bölgeden, etnik kimlik veya mezhepten olursak olalım, şunu unutmamız lazım; hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Tarihimiz bir olduğu gibi geçmişimiz ve geleceğimiz de bir. Dünyanın zorlu bir döneminden geçiyoruz. Bir taraftan savaşlar bir taraftan ekonomik şartlar ve tüm bu şartlar içerisinde milli birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmemiz, pekiştirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede özellikle 'Terörsüz Türkiye' hedefinin çok değerli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Terörün olmadığı, demokrasi ve kalkınmanın çok daha güçlü olduğu bir Türkiye, hepimizin geleceği adına son derece kıymetlidir. İnşallah ülkemiz, Terörsüz Türkiye hedefine ulaşacaktır" diye konuştu.

'BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ'

Yılmaz, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların bayramını kutladı ve Türkiye'nin deprem bölgesinde yaptığı çalışmalara da değinerek, "Millet olarak yolumuza devam edeceğiz. Her bayramda tazelenerek, geçmişimizin değerlerini unutmadan ve bu değerleri gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağız. Ama bir taraftan içinde bulunduğumuz dünyanın şartlarını da çok iyi kavrayarak, güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Türkiye, birliğini ve beraberliğini pekiştirip, gücünü artırdıkça inanıyorum ki dünyadaki tüm mazlumlara daha fazla sahip çıkacak, onlara güç verecektir. Maalesef kuralların, hukukun işlemediği, insan haklarının çiğnendiği bir ortamdan geçiyoruz. Güç mücadelelerinin ön plana çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemin bir an evvel sona erdirilmesi gerektiğini de ifade etmek istiyorum. Hiç kimsenin merhametine güveneceğimiz bir ortamda değiliz, güçlü olmak zorundayız, birlik olmak zorundayız, çok çalışıp ülkemizi güçlü yarınlara taşımak zorundayız. Millet olarak bunu yapacağımıza inanıyorum" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Genel Kurulu'nda 'usul' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda 'usul' tartışması
Sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi
Abdullah Güler: En düşük emekli aylığını 16 bin 881 liraya yükseltmiş bulunuyoruz
Abdullah Güler: En düşük emekli aylığını 16 bin 881 liraya yükseltmiş bulunuyoruz
DEM Parti Sözcüsü Doğan: Öcalan'dan birkaç gün içinde açıklama bekliyoruz
DEM Parti Sözcüsü Doğan: Öcalan'dan birkaç gün içinde açıklama bekliyoruz
Son Haberler
Zara, merhum sanatçı Volkan Konak için 'Al ömrümü' şarkısını seslendirdi
Zara, merhum sanatçı Volkan Konak için 'Al ömrümü' şarkısını...
Kayseri'de otomobil, sulama kanalına uçtu: 1 yaralı
Kayseri'de otomobil, sulama kanalına uçtu: 1 yaralı
DMM'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama
DMM'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama
Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı
Bakan Yumaklı: Son bir haftada 624 yangın çıktı
Bakan Yerlikaya, 'Yas-ı Matem Oruç Açma Lokması' programına katıldı
Bakan Yerlikaya, 'Yas-ı Matem Oruç Açma Lokması' programına...
Bakan Kurum'dan Ramazan Bayramı mesajı
Bakan Kurum'dan Ramazan Bayramı mesajı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim