• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP'li Şahbaz: Mahir Polat'ın yeri cezaevi değil, ailesinin yanıdır
Siyaset
Yayınlanma: 09 Nisan 2025 - 15:06

CHP'li Şahbaz: Mahir Polat'ın yeri cezaevi değil, ailesinin yanıdır

Samet ÖKSÜZ/ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, "İktidar, kendi siyasi ikbali için Mahir Polat'ın hayatını tehlikeye atmaktadır

Siyaset
09 Nisan 2025 - 15:06
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
CHP'li Şahbaz: Mahir Polat'ın yeri cezaevi değil, ailesinin yanıdır
Reklam
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, "İktidar, kendi siyasi ikbali için Mahir Polat'ın hayatını tehlikeye atmaktadır. Mahir Polat'ın yeri cezaevi değil, ailesinin yanıdır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Şahbaz, tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın hayati tehlikesinin bulunduğunu belirterek, "Bu darbe girişiminde, iktidarın nasıl öç alma ve intikam duygularıyla saldırdığı, dayanaksız iddialarla tutuklanan ve büyük sağlık sorunları yaşayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'a yaşatılanlarla ortadadır. Daha önce üç yılda dört kez anjiyo olan, kanser tedavisi gören, ölümcül düzeyde yüksek tansiyon, diyabet, uyku apnesi ve klostrofobisi olan Polat, cezaevinde iki defa fenalaşarak hastaneye kaldırılmış ve beşinci defa anjiyo olmuştur. Aort anevrizmasından, beyin kanamasına, kalp krizinden inmeye kadar telafisi mümkün olmayan hayati tehdit altındadır. Mahir Polat'ın tutuksuz yargılanması yaşamsalken Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, Adli Tıp Kurumu ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi arasında dolaştırılarak süreç uzatılmaktadır. Tahliyesi ve tutuksuz yargılanması için herhangi bir tam teşekküllü hastane raporu yeterliyken, gerekli olmadığı halde Adli Tıp Kurumu'ndan rapor talep edilmektedir. İktidar, kendi siyasi ikbali için Mahir Polat'ın hayatını tehlikeye atmaktadır. Mahir Polat'ın yeri cezaevi değil, ailesinin yanıdır" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara değinen Şahbaz, "İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 1513 sağlık çalışanı hayatını kaybetmiştir. Bu saldırılar, sağlık hizmetlerinin çökmesine ve insani krizin derinleşmesine yol açmıştır. Son olarak, 23 Mart 2025 tarihinde Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından düzenlenen saldırıda, yaralılara yardım etmek üzere bölgeye giden Filistin Kızılayı'na ait ambulanslarda 15 sağlık ve sivil savunma çalışanı, hedef alınarak öldürülmüştür. Bu sağlık çalışanlarının naaşları, kullandıkları araçlarla birlikte eldivenleri takılı ve üniformaları üzerinde bir şekilde toplu bir mezarda bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi olarak, Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Uraloğlu, 5 ülkeden mevkidaşlarıyla görüştü
Bakan Uraloğlu, 5 ülkeden mevkidaşlarıyla görüştü
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, AP'nin 'Türkiye Raporu'na ilişkin açıklama
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, AP'nin 'Türkiye Raporu'na ilişkin açıklama
Saadet Partisi lideri Arıkan, Destici'yi ziyaret etti
Saadet Partisi lideri Arıkan, Destici'yi ziyaret etti
DEM Parti'li Doğan: PKK'nın kongresini duyurması an meselesi
DEM Parti'li Doğan: PKK'nın kongresini duyurması an meselesi
Son Haberler
Nevşehir'de çarpışan 2 otomobilden 1'i su kanalına düştü; o anlar kamerada
Nevşehir'de çarpışan 2 otomobilden 1'i su kanalına düştü;...
Özel: Rümeysa Öztürk'ün serbest kalması hepimizi sevindirdi
Özel: Rümeysa Öztürk'ün serbest kalması hepimizi sevindirdi
Ankara'da 'bisiklet yarışı' dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılabilecek
Ankara'da 'bisiklet yarışı' dolayısıyla bazı yollar...
Bakan Tunç: Rümeysa'nın serbest bırakılması kamu vicdanını rahatlatmıştır
Bakan Tunç: Rümeysa'nın serbest bırakılması kamu vicdanını...
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi cuma günü yola çıkıyor
Turistik Diyarbakır Ekspresi cuma günü yola çıkıyor

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim