• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. 'Bu yıl diyetisyen ve fizyoterapistlere ekstra 1,5 milyon kişi başvurdu'
Sağlık
Yayınlanma: 02 Eylül 2025 - 12:15

'Bu yıl diyetisyen ve fizyoterapistlere ekstra 1,5 milyon kişi başvurdu'

Ruken KADIOĞLU-Ali Oğulcan ARSLAN/ANKARA, (DHA)- HALK Sağlığı Genel Müdürü Doç

Sağlık
02 Eylül 2025 - 12:15
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Bu yıl diyetisyen ve fizyoterapistlere ekstra 1,5 milyon kişi başvurdu'
HALK Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, Sağlıklı Hayat Merkezlerine (SHM) başvurularda büyük artış yaşandığını belirterek, "SHM'lerdeki diyetisyenlerimize ve fizyoterapistlerimize toplamda ekstra 1,5 milyon vatandaşımız başvurdu. Şu anda SHM sayımız 320; hedefimiz bu yıl içerisinde 1000 aile hekimliği ve 100 Sağlıklı Hayat Merkezi açmak" dedi.

Sağlık Bakanlığı, '3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası'nı yurt genelinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, söz konusu tarihler arasında sağlık bilincini artırmaya yönelik etkinlikler gerçekleştirileceğini belirterek, "Bu hafta birinci basamak sağlık hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetlerini, aile hekimliklerimizi ve sağlıklı hayat merkezlerimizi tanıtmayı, aile hekimlerimizle vatandaşlarımız arasındaki bağı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Sağlıklı hayat merkezlerimizin sayısı ciddi manada arttı. Şu anda SHM sayımız 320; hedefimiz ise bu yıl içerisinde 1000 aile hekimliği ve 100 sağlıklı hayat merkezi açmak. Aile hekimliklerimizi güçlendirerek, sağlıklı hayat merkezlerimizi güçlendirerek ve en önemli projelerimiz olan sigarayla mücadele, obeziteyle mücadele ve bağımlılıkla mücadele konusunda yol alıyoruz" diye konuştu.

'MOBİL SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİKLERİMİZ HİZMETE BAŞLAYACAK'

Doç. Dr. Demirkol, hafta boyunca her gün farklı bir temanın ele alınacağını belirterek, "3 Eylül Çarşamba günü 'Nefesiniz Dumansız, Hayatınız Sağlıklı Olsun' projesiyle 'Mobil Sigara Bırakma' polikliniklerimizi kafe ve sokaklarda, sigara içilen mekanlara çok yakın yerlerde park edeceğiz. Mobil sağlık aracımız ve içinde sigara bırakma polikliniğinde görevli sertifikalı hekimimizle poliklinik hizmetimiz başlayacak. Bu kapsamda, 3 Eylül'ü 'Dumansız Türkiye' yolunda büyük bir hareket ve adım olarak görüyoruz. 4 Eylül'de 'Kanserde erken teşhis hayat kurtarır' diyoruz. Ücretsiz kanser taramamızı hem rahim ağzı kanserinde hem kalın bağırsak kanserinde hem de meme kanserinde vatandaşlarımızın hizmetine sürekli sunuyoruz. Bu kapsamda Kanser Tarama Merkezi (KETEM), sağlıklı hayat merkezlerimizi ve ücretsiz kanser taramalarımızı bir kez daha hatırlatıyoruz. Taramaya ilişkin 40 milyona yakın SMS'i 15 milyona yakın vatandaşımıza attık. KETEM'lere başvuru sayımız arttı" ifadelerini kullandı.

'SHM'LERE BAŞVURU 2 KAT ARTTI'

5 Eylül'de ise sağlıklı hayat merkezlerine dikkat çekileceğini ifade eden Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, şöyle konuştu:

"Sağlıklı hayata merhaba' sloganımızla SHM'lerimizi tanıtıyoruz. 320'ye yaklaşmış sağlıklı hayat merkezimizle 81 ilde, ilçelerimizde vatandaşlarımıza, içinde fizyoterapist olan, diyetisyeni olan, sosyal çalışmacı, çocuk gelişimci olan, hekimi olan, sigara bırakma polikliniği olan, psikologlarımızın içinde olduğu, ücretsiz hizmetlerin sunulduğu sağlıklı hayat merkezlerimizle vatandaşlarımızı bir kez daha buluşturmak istiyoruz. Sağlıklı hayat merkezlerine başvurularımız neredeyse 2 kat arttı. 10 Mayıs-11 Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'İdeal boy kilonu öğren sağlıklı yaşa' kampanyası kapsamında, Türkiye'de 81 ilde 10 milyon vatandaşımızı taradık ve 10 milyon vatandaşımızdan her 3 vatandaşımızın 2'si normal kilonun üstünde çıktı. Her 4 vatandaşımızın 1'i obez çıktı. Bu kapsamda hem diyetisyenlerimize hem de fizyoterapistlerimize toplamda ekstra 1,5 milyon vatandaşımız başvurdu. Bu büyük bir rakam. Biz artık istiyoruz ki normallerimizi bilelim, normalüstü rakamlarımızı bilelim. Bu vesileyle sağlıklı hayat merkezlerimizin yerlerini vatandaşlarımıza öğretmiş olduk ve sağlık okuryazarlığını artırdık."

Doç. Dr. Demirkol, haftanın diğer günlerinde ise dijital bağımlılık mücadele, hareketli yaşam, aile hekimliği konularının ele alınacağını söyledi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Başhekim Toprak'a Önemli Ziyaret: İletişim ve İş Birliği Vurgusu
Başhekim Toprak'a Önemli Ziyaret: İletişim ve İş Birliği Vurgusu
Karaman'da Sağlık Hizmetleri Haziran Ayı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Karaman'da Sağlık Hizmetleri Haziran Ayı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Karaman Ziraat Odası'ndan Kene Uyarısı: Dikkat Edilmesi Gerekenler
Karaman Ziraat Odası'ndan Kene Uyarısı: Dikkat Edilmesi Gerekenler
Karaman'da Geleceğin Sağlıkçılarına Anne Sütü ve Emzirme Eğitimi Verildi
Karaman'da Geleceğin Sağlıkçılarına Anne Sütü ve Emzirme Eğitimi Verildi
Son Haberler
A101 Ekstra'da Yeni Kampanya: 'Aldın Aldın!' Fırsatları 9 Temmuz'da Başlıyor
A101 Ekstra'da Yeni Kampanya: 'Aldın Aldın!' Fırsatları 9 Temmuz'da...
A101'de 9-12 Temmuz Haftası Meyve ve Gıda İndirimleri Başlıyor
A101'de 9-12 Temmuz Haftası Meyve ve Gıda İndirimleri Başlıyor
Karaman'da Huzurevinde Aşure Geleneği Yaşatıldı
Karaman'da Huzurevinde Aşure Geleneği Yaşatıldı
Karaman'da Yeşil Dönüşüm Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak
Karaman'da Yeşil Dönüşüm Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak
Karaman'ın Milli Sporcusu Bilge Nisa Topak'tan İl Milli Eğitim Müdürü'ne Ziyaret
Karaman'ın Milli Sporcusu Bilge Nisa Topak'tan İl Milli Eğitim Müdürü'ne...
Sivas Kongresi etkinliklerinde futsal heyecanı
Sivas Kongresi etkinliklerinde futsal heyecanı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim