• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. BM-HABITAT, İstanbul'da bölge ofisi kuracak
Yaşam
Yayınlanma: 29 Ocak 2025 - 16:30

BM-HABITAT, İstanbul'da bölge ofisi kuracak

ANKARA, (DHA)- ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler'in (BM) BM-HABITAT biriminin İstanbul'da bölge ofisi kurması ve pek çok alanda Türkiye ile iş birliği yapmasını öngören anlaşmaları Türkiye tarafı adına imzaladı

Yaşam
29 Ocak 2025 - 16:30
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BM-HABITAT, İstanbul'da bölge ofisi kuracak
Reklam
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler'in (BM) BM-HABITAT biriminin İstanbul'da bölge ofisi kurması ve pek çok alanda Türkiye ile iş birliği yapmasını öngören anlaşmaları Türkiye tarafı adına imzaladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sıfır Atık Vakfı Başkanı Samed Ağırbaş ve mütevelli heyetini kabul etti. Bakan Kurum, Sıfır Atık Vakfı ile BM-HABITAT arasında İstanbul Bölge Ofisi'nin açılmasıyla ilgili anlaşmayı imzaladı. Bakan Kurum, Sıfır Atık Vakfı ile BM-HABITAT arasında birçok alanda iş birliğini kapsayan stratejik anlaşmaları ev sahibi ülke adına imzaladı.

Kurum, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yürüttüğümüz Sıfır Atık projemizde Sıfır Atık Vakfımız ile iş birliğimizi daha da güçlendirecek anlaşmamızı Vakıf Başkanımız Samed Ağırbaş ile imzaladık. Anlaşmayla; atık yönetimi, döngüsel ekonomi, sürdürülebilir şehircilik, çevre eğitimi ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi kritik alanlarda ortak projeler geliştirerek; bu alanlarda uluslararası düzeyde farkındalığı artırmak için çalışacağız. Ayrıca BM-HABITAT İstanbul Bölge Ofisi için ev sahibi ülke anlaşması da bu ofisin küresel bir merkez haline gelmesine katkı sağlayacak. Ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

BM GENEL KURULU'NDA HİTAP EDEN İLK TÜRK LİDER EŞİ

Sıfır Atık, 7 yıllık süreçte ulusal 10 eylem planı ve strateji belgesinde yer aldı. BM Genel Kurulu'nda, 14 Aralık 2022'de Türkiye'nin ana sunuculuğunda, 105 ülkenin de ortak sunucu olduğu Sıfır Atık kararı oylamayla kabul edildi ve 30 Mart 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' ilan edildi. Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in özel davetiyle 2023'te ilki düzenlenen 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinliklerine ve BM özel oturumuna katıldı. Burada, Guterres ile bir araya gelen Emine Erdoğan, BM 77'nci Genel Kurul Başkanı tarafından düzenlenen, Sıfır Atık konulu, eş sunucu 105 ülkenin yer aldığı özel oturumda katılımcılara hitap etti. Emine Erdoğan bu toplantıda, Guterres'in teklifi üzerine, 'BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu'nun başkanlığını üstlendi.

KÜRESEL SIFIR ATIK İYİ NİYET BEYANI'NA 99 ÜLKE İMZA ATTI

BM 78'inci Genel Kurul toplantılarında da Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Türkevi'nde 'Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru' etkinliği düzenlendi. Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'na ilk imzayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan attı. 'https://zerowastecommitment.com' internet adresi, halihazırda bugün 99 ülkeden 14 bine yakın Sıfır Atık gönüllüsünün de iyi niyet beyanını imzaladığı bir mecra haline geldi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Tunç: Batı Şeria'nın ilhak edilmesine yönelik açıklamalar asla kabul edilemez
Bakan Tunç: Batı Şeria'nın ilhak edilmesine yönelik açıklamalar asla kabul edilemez
Polise yakalanınca namaza duran motosiklet sürücüsüne 23 bin TL ceza
Polise yakalanınca namaza duran motosiklet sürücüsüne 23 bin TL ceza
Bakan Uraloğlu: YHT'ler 100 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi
Bakan Uraloğlu: YHT'ler 100 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi
Esnaftan sıcak havaya karşı tenteli çözüm
Esnaftan sıcak havaya karşı tenteli çözüm
Son Haberler
Zonguldak'ta GSB Spor Okulları açılışı yapıldı
Zonguldak'ta GSB Spor Okulları açılışı yapıldı
İYİ Partili Kavuncu: Vahşi madenciliğe karşıyız
İYİ Partili Kavuncu: Vahşi madenciliğe karşıyız
Çalışma hayatına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda
Çalışma hayatına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, Plan...
Çamardı'da göletlere yavru sazan bırakıldı
Çamardı'da göletlere yavru sazan bırakıldı
Polis memurunun öldürüldüğü kavgaya ilişkin soruşturmada 8 tutuklama
Polis memurunun öldürüldüğü kavgaya ilişkin soruşturmada 8 tutuklama
Bakan Kurum: Eğirdir Gölü nefes almaya başladı
Bakan Kurum: Eğirdir Gölü nefes almaya başladı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim