• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. BBP Genel Başkan Yardımcısı İspir'den deprem bölgesi açıklaması
Siyaset
Yayınlanma: 07 Şubat 2025 - 12:45

BBP Genel Başkan Yardımcısı İspir'den deprem bölgesi açıklaması

ANKARA, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, 6 Şubat depremleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün, kaybettiklerimizi anarken, aynı zamanda geleceğimizi daha güvenli hale getirme sorumluluğuyla hareket etmeliyiz

Siyaset
07 Şubat 2025 - 12:45
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BBP Genel Başkan Yardımcısı İspir'den deprem bölgesi açıklaması
Reklam
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, 6 Şubat depremleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün, kaybettiklerimizi anarken, aynı zamanda geleceğimizi daha güvenli hale getirme sorumluluğuyla hareket etmeliyiz. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, 6 Şubat depremleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı. İspir açıklamasında, "6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilimizi doğrudan etkileyen 'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan depremin yıl dönümünde, bu büyük acıyı bir kez daha derinden hissediyoruz. Bu felakette 53 bin 537 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 107 bin 213 kişi yaralanmıştır. 680 binden fazla bina hasar görmüş, milyonlarca insan evsiz kalmıştır. Yaşanan yıkım, ülkemizin tarihindeki en büyük afetlerden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Bu trajedi, doğal afetler karşısında ne kadar hazırlıklı olmamız gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. Ancak aynı zamanda, milletimizin birlik ve dayanışma ruhunun ne kadar güçlü olduğunu da göstermiştir. İlk andan itibaren milyonlarca insan, deprem bölgesine yardıma koşmuş, devlet kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve gönüllü vatandaşlar büyük bir dayanışma içinde hareket etmiştir. Bu büyük insani seferberlik, zor zamanlarda nasıl kenetlenebildiğimizi bir kez daha ortaya koymuştur. Ancak bu felaketten alınması gereken dersler de vardır" ifadelerini kullandı.

İspir açıklamasının devamında, "Depremin ilk anlarından itibaren yaşanan koordinasyon eksiklikleri, geciken müdahaleler, altyapı yetersizlikleri ve plansız kentleşmenin sonuçları hepimiz için önemli bir uyarıdır. Türkiye bir deprem ülkesidir ve bilimin, mühendisliğin ve sağduyulu şehir planlamasının rehberliğinde hareket etmek zorundayız. Deprem sadece bir doğal afet değildir; hazırlıksız olmanın, denetimsiz yapılaşmanın ve yanlış şehirleşmenin bir sonucudur. Gelecekte benzer acıların yaşanmaması için sorumluluk sadece merkezi yönetimlerin ya da yerel yönetimlerin değil, hepimizin omuzlarındadır. Daha güvenli yapılar inşa etmek, afet yönetim mekanizmalarını güçlendirmek ve bilim insanlarının önerilerine uygun hareket etmek hayati bir gerekliliktir. Bugün, kaybettiklerimizi anarken, aynı zamanda geleceğimizi daha güvenli hale getirme sorumluluğuyla hareket etmeliyiz. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Türkiye'nin bir daha böyle acılar yaşamaması için bilimin ve aklın rehberliğinde, güçlü bir afet yönetimi ve dayanıklı şehirler inşa etme çabalarımızı hız kesmeden sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti'li Acar: Cumhurbaşkanımızın tarihi bir değerlendirmesi olacak
AK Parti'li Acar: Cumhurbaşkanımızın tarihi bir değerlendirmesi olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Akarca'yı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Akarca'yı kabul etti
Kurtulmuş: Srebrenitsa'yı unutturmadık, Gazze'yi de unutturmayacağız
Kurtulmuş: Srebrenitsa'yı unutturmadık, Gazze'yi de unutturmayacağız
Son Haberler
Çaldıkları altınlarla Gürcistan'a kaçarken sınır kapısında yakalandılar
Çaldıkları altınlarla Gürcistan'a kaçarken sınır kapısında...
Aladağlar'da Scarpa Aladağlar Epic Trail Yarışması başladı
Aladağlar'da Scarpa Aladağlar Epic Trail Yarışması başladı
Niğde'de aranan hükümlü yakalandı
Niğde'de aranan hükümlü yakalandı
AK Parti'li Acar: Cumhurbaşkanımızın tarihi bir değerlendirmesi olacak
AK Parti'li Acar: Cumhurbaşkanımızın tarihi bir değerlendirmesi...
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çıngır: Profesyonel koruyucu aile sistemine geçilecek
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Çıngır: Profesyonel koruyucu...
Bakan Tekin: Dünyaya yön verebilecek bir kuşak yetiştirelim istiyoruz
Bakan Tekin: Dünyaya yön verebilecek bir kuşak yetiştirelim istiyoruz

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim