• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakanlar Kurulu tatil kararını verdi
Gündem
Yayınlanma: 15 Ağustos 2017 - 19:49

Bakanlar Kurulu tatil kararını verdi

Tatil 10 güne çıktı

Gündem
15 Ağustos 2017 - 19:49
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Tatil 10 güne çıktı. Emekli maaşları bayram öncesi ödenecek.

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne uzatılmasını isteyen milyonlarca kişinin gözü kulağı Bakanlar Kurulu'ndan çıkacak karardaydı.

Hükümet kararını verdi. Açıklamayı Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ yaptı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir." dedi.

"Emekli maaşları bayramdan önce ödenecek"

Bozdağ, şöyle devam etti:

"Emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir." ifadelerini kullandı. açıklamalarda bulunan Bozdağ, emeklilerin maaş ödemelerinin bayramdan önce yatırılacağını da belirtti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın arefe öncesine gelmesi nedeniyle turizmciler, 28-29 Ağustos'un da eklenerek 10 gün tatil olmasını talep ediyordu.

10 günlük tatilin programı şöyle:

26 Ağustos 2017 Cumartesi | Hafta sonu tatili
27 Ağustos 2017 Pazar | Hafta sonu tatili
28 Ağustos 2017 Pazartesi (Birleştirildi)
29 Ağustos 2017 Salı (Birleştirildi)
30 Ağustos 2017 Çarşamba | Zafer Bayramı resmi tatili
31 Ağustos 2017 Perşembe Günü | Arefe (Birleştirildi)
1 Eylül 2017 Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
2 Eylül 2017 Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
3 Eylül 2017 Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
4 Eylül 2017 Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 14.40'ta toplanan Bakanlar Kurulu, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili kararını verdi.

ERDOОAN, “HAYIRLI BİR ADIM OLUR” DEMİŞžTİ

Turizmciler 6 günlük bayram tatilinin 28-29 Ağustos’un da dahil edilerek 10 güne uzatılmasını, böylece turizmde gelirlerin artmasını istemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklama "10 günlük tatile yeşil ışık" olarak yorumlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ޞu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm-mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.
# 30 Ağustos Zafer Bayramı# Antalya# bakanlar kurulu# Bekir Bozdağ# Cumhurbaşkanı# emekli maaşları# Emekli sandığı# Hükümet Sözcüsü# idari izin# Kurban Bayramı# Kurban Bayramı tatili# maaş# maaş ödemeleri# recep tayyip erdoğan# TATİL
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kayseri'de 5 bin kişilik aşure dağıtıldı
Kayseri'de 5 bin kişilik aşure dağıtıldı
Kayseri'de kaçak kazıya 2 gözaltı
Kayseri'de kaçak kazıya 2 gözaltı
Tarihi tescilli konaklar, taşıma yöntemiyle turizme kazandırıldı
Tarihi tescilli konaklar, taşıma yöntemiyle turizme kazandırıldı
Lavanta bahçesiyle köy, turizm merkezi haline geldi
Lavanta bahçesiyle köy, turizm merkezi haline geldi
Son Haberler
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Çankırı'da orman yangını
Çankırı'da orman yangını
Konya'da orman yangını, kısa sürede söndürüldü
Konya'da orman yangını, kısa sürede söndürüldü
Aksaray'a şehit ateşi düştü
Aksaray'a şehit ateşi düştü
Türkiye Kupasındaki rakibimiz belli oldu.
Türkiye Kupasındaki rakibimiz belli oldu.

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim