• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bakan Yumaklı: Dev bir yatırımı Kahramanmaraş'ımıza kazandıracağız
Yaşam
Yayınlanma: 01 Ekim 2025 - 11:03

Bakan Yumaklı: Dev bir yatırımı Kahramanmaraş'ımıza kazandıracağız

ANKARA, (DHA)- TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Sözleşmesini imzaladığımız Kartalkaya Barajı Sol Sahil Sulaması Yenileme Projesi ile yaklaşık 2,5 milyar TL tutarında dev bir yatırımı 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerimiz arasında yer alan Kahramanmaraş'ımıza kazandıracağız" dedi

Yaşam
01 Ekim 2025 - 11:03
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Yumaklı: Dev bir yatırımı Kahramanmaraş'ımıza kazandıracağız
TARIM ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Sözleşmesini imzaladığımız Kartalkaya Barajı Sol Sahil Sulaması Yenileme Projesi ile yaklaşık 2,5 milyar TL tutarında dev bir yatırımı 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerimiz arasında yer alan Kahramanmaraş'ımıza kazandıracağız" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde, tarımsal sulama altyapılarının yenilenmesi ve su kaynaklarının etkin kullanımına yönelik Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından önemli projeler yürütüldüğüne dikkati çekti. Bu projelerden birinin de ihalesi tamamlanan Pazarcık Kartalkaya Barajı Sol Sahil Sulaması Yenileme Projesi olduğunu bildiren Yumaklı, "Aksu Nehri'nin hem sağ hem de sol kıyısındaki tarım arazilerini sulamak için 1971 yılında inşa edilen ve bugün hala hizmet veren Kartalkaya Barajı Sulaması'nın kanallarının bir kısmı 6 Şubat 2023'te yaşanan deprem felaketi sonrasında hasar görmüş ve mevcut sistem ekonomik ömrünün sonuna yaklaşmıştı. Ayrıca, barajdan temin edilen suyun yaklaşık yüzde 40'lık kısmı, betonarme açık kanallardaki çatlaklar nedeniyle kanal içerisinde kaybolmaktaydı. Bu nedenle sözleşmesini imzaladığımız Kartalkaya Barajı Sol Sahil Sulaması Yenileme Projesi ile yaklaşık 2,5 milyar TL tutarında dev bir yatırımı 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerimiz arasında yer alan Kahramanmaraş'ımıza kazandıracağız. Toplam 137 bin 560 dekar tarım arazisinin sulanmasına hizmet edecek olan proje tamamlandığında, sistemdeki su kayıpları son bulacak ve tarımsal üretimde gözbebeğimiz olan şehrimizin her damla suyuna sahip çıkmış olacağız" dedi.

'SUYUN HER DAMLASINI VERİMLİ KULLANACAĞIZ'

Proje kapsamında, çeşitli çaplarda 430 kilometre uzunluğunda borulu şebeke, 2 bin 775 sanat yapısı, 85 kilometre işletme-bakım yolu ve 4 filtre istasyonu inşa edileceğini ifade eden Yumaklı, "Asrın felaketi sonrasında devlet millet el ele vererek deprem bölgesinin tümüyle yeniden ihyası noktasında Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bizler de tüm imkanlarımızla Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Dev sulama projemiz sayesinde bölgemizdeki suyun her damlasını verimli kullanarak hem üreticilerimize destek olacağız hem de ülke ekonomimize katkı sağlayacağız. Kahramanmaraş'a, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
DSİ 1389 personel alımı yapacak
DSİ 1389 personel alımı yapacak
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Son Haberler
Karaman TSO'dan Etkinlik Katkı Sağlayan Firmalara Teşekkür
Karaman TSO'dan Etkinlik Katkı Sağlayan Firmalara Teşekkür
Ayrancı Kaymakamı İlkây ve Eşi Yunus Emre Anaokulu'nu Ziyaret Etti
Ayrancı Kaymakamı İlkây ve Eşi Yunus Emre Anaokulu'nu Ziyaret Etti
Karaman İstihdam ve Kariyer Günleri'nde Geleceğe Açılan Kapılar Aralandı
Karaman İstihdam ve Kariyer Günleri'nde Geleceğe Açılan Kapılar...
Karaman'da 23 Nisan Bayramı: Valilik Makamı Öğrenciye Devredildi
Karaman'da 23 Nisan Bayramı: Valilik Makamı Öğrenciye Devredildi
Ayrancı Kaymakamı Bünyamin İLkay, 23 Nisan'da Makamı Çocuklara Devretti
Ayrancı Kaymakamı Bünyamin İLkay, 23 Nisan'da Makamı Çocuklara Devretti
'Sağlıklı yaşam tarzı ile meme kanseri riskini azaltmak mümkün'
'Sağlıklı yaşam tarzı ile meme kanseri riskini azaltmak mümkün'

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim