• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bakan Uraloğlu: Turistik Doğu Ekspresi seferleri 23 Aralık'ta başlayacak
Yaşam
Yayınlanma: 19 Aralık 2024 - 10:39

Bakan Uraloğlu: Turistik Doğu Ekspresi seferleri 23 Aralık'ta başlayacak

ANKARA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni sezon seferlerine 23 Aralık Pazartesi günü başlayacağını ve toplam 60 sefer gerçekleştirileceğini belirterek, "Yeni sezonda yaklaşık 10 bin 500 seyahat tutkununa hizmet vereceğiz" dedi

Yaşam
19 Aralık 2024 - 10:39
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Uraloğlu: Turistik Doğu Ekspresi seferleri 23 Aralık'ta başlayacak
Reklam
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni sezon seferlerine 23 Aralık Pazartesi günü başlayacağını ve toplam 60 sefer gerçekleştirileceğini belirterek, "Yeni sezonda yaklaşık 10 bin 500 seyahat tutkununa hizmet vereceğiz" dedi.

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni sezon seferlerine 23 Aralık Pazartesi günü başlayacağını duyurdu. Uraloğlu, 29 Mayıs 2019 tarihinde Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferini yaptığını hatırlatarak, "Trenimiz ile 2019 yılından bugüne kadar 71 bin yolcumuz seyahat etti. Yeni sezonda da yaklaşık 10 bin 500 seyahat tutkununa hizmet vereceğiz" ifadelerini kullandı.

İLK SEFER, TARİHİ ANKARA GARI'NDAN BAŞLAYACAK

Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'nin 2024-2025 döneminde 30 gidiş, 30 dönüş olmak üzere toplam 60 sefer yapacağını kaydederek, "Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde 23 Aralık Pazartesi günü başlayıp 2 Mart 2025 tarihinde Kars-Ankara yönünde gerçekleşecek tren seferi ile sonlanacak. Ankara-Kars yönündeki seferler pazartesi, çarşamba ve cuma; Kars-Ankara yönündeki seferler ise çarşamba, cuma ve pazar günleri gerçekleşecek. Ankara-Kars yönünde seferler Tarihi Ankara Garı'ndan 13.45 hareket saati ile başlayacak. Erzincan'da 2 saat 30 dakika Erzurum'da ise 4 saatlik mola verecek. Kars-Ankara yönündeki seferler ise 21.05 hareket saati ile başlayarak İliç'te 3 saat 30 dakika, Divriği'de 2 saat 30 dakika, Sivas'ta ise 3 saatlik duruş yaparak yolculara bu şehirleri keşfetme imkanı tanıyacak" dedi.

'UNUTULMAZ BİR KIŞ SEYAHATİ VADEDİYOR'

Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi ile bölgenin turizm potansiyelini harekete geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Alternatif tatil seçeneği olarak sunduğumuz bu deneyim, yolcularımıza Anadolu'nun eşsiz manzaraları eşliğinde unutulmaz bir kış seyahati vadediyor. Fotoğraf tutkunları için adeta bir açık hava stüdyosu olan bu rota, ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini farklı bir perspektiften görme ve bu güzellikleri ölümsüzleştirme fırsatı sağlıyor. Her durakta biriktirilen anılar, sadece bir seyahat değil, aynı zamanda geçmişle bugünü buluşturan bir kültür yolculuğunun da parçası oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

'TURİSTİK KARS-ERZURUM EKSPRESİ'NİN İLK SEFERİ 18 OCAK'TA'

Turistik Doğu Ekspresi'nin yanı sıra, Bölgesel Turistik Kars-Erzurum Ekspresi'nin de sefer yapacağını ifade eden Uraloğlu, "Turistik Doğu Ekspresi'ne gösterilen yoğun talep nedeniyle hizmete sunacağımız Bölgesel Turistik Kars-Erzurum Ekspresi toplamda 24 sefer yapacak. Söz konusu tren 291 yolcu kapasitesine sahip olacak, 18 Ocak-23 Şubat 2025 tarihleri arasında cumartesi ve pazar günleri işleyecek" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Nasreddin Hoca, doğduğu topraklarda festivalle anıldı
Nasreddin Hoca, doğduğu topraklarda festivalle anıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı arasında iş birliği protokolü
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sıfır Atık Vakfı arasında iş birliği protokolü
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü
Görme engelli avukatın mobil erişimini kısıtlayan bankaya para cezası
Görme engelli avukatın mobil erişimini kısıtlayan bankaya para cezası
Son Haberler
AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi
AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik...
Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: PKK silah bıraktı, sırada toplumsal barış var
Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: PKK silah bıraktı, sırada toplumsal...
Çaldıkları altınlarla Gürcistan'a kaçarken sınır kapısında yakalandılar
Çaldıkları altınlarla Gürcistan'a kaçarken sınır kapısında...
Aladağlar'da Scarpa Aladağlar Epic Trail Yarışması başladı
Aladağlar'da Scarpa Aladağlar Epic Trail Yarışması başladı
Niğde'de aranan hükümlü yakalandı
Niğde'de aranan hükümlü yakalandı
MİT, PKKPJAK sözde sorumlusunu etkisiz hale getirdi
MİT, PKKPJAK sözde sorumlusunu etkisiz hale getirdi

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim