• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bakan Uraloğlu: KKTC'de GTH istasyonları inşaat ve altyapı çalışmalarına başlandı
Yaşam
Yayınlanma: 03 Mayıs 2025 - 10:24

Bakan Uraloğlu: KKTC'de GTH istasyonları inşaat ve altyapı çalışmalarına başlandı

ANKARA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) Projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gemi trafik gözetleme istasyonlarının inşaat ve altyapı çalışmalarına başlandığını açıkladı

Yaşam
03 Mayıs 2025 - 10:24
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Uraloğlu: KKTC'de GTH istasyonları inşaat ve altyapı çalışmalarına başlandı
Reklam
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gemi Trafik Hizmetleri (GTH) Projesi kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gemi trafik gözetleme istasyonlarının inşaat ve altyapı çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklama ile Doğu Akdeniz GTH Projesi'ne ilişkin imza törenini, 23 Ocak 2024 tarihinde KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın da katılımıyla gerçekleştirdiklerini anımsattı. Proje ile Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de etkinliğinin artacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Proje ile Mavi Vatan'ımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında deniz trafiğini izleyebileceğiz. Projede tamamen milli olarak geliştirilecek yazılım ile tüm altyapımızı millileştirerek bu alanda teknolojik bağımsızlık sağlamış olacağız" açıklamasında bulundu.

'UZAKTAN YEDEKLEME KURULUMUNU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Projenin Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, yükleniciliğini ise HAVELSAN'ın üstlendiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, proje kapsamında Gazimağusa'da bir Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nin kurulacağını belirtti. Bakan Uraloğlu, "Proje kapsamında kurulacak sisteme, Selvitepe'de bulunan Otomatik Tanımlama Sistemi (OTS) verileri ile Kantara'da bulunan OTS ve radar verilerinin entegrasyonu sağlanacak. Karpaz, Sadrazamköy ve Çayırova'daki trafik gözetleme istasyonlarının (TGİ) ise inşaat ve altyapı çalışmalarına başladık. Mersin GTH Merkezi'nde ise uzaktan yedekleme ve konsol kurulumunu gerçekleştireceğiz" dedi.

'BİLGİLER GTH MERKEZİ'NE GÖNDERİLECEK'

İnşaat ve altyapı çalışmalarına başlanan trafik gözetleme istasyonlarının, GTH'nin ana bileşenlerinden olduğunu belirten Uraloğlu, "Trafik gözetleme istasyonları sayesinde radar cihazlarıyla, kameralarıyla, haberleşme teçhizatlarıyla, meteoroloji algılayıcılarıyla ve modern teknolojinin tüm imkanları kullanılarak 24 saat kesintisiz izleme yapabileceğiz. Bu sayede Gemi Trafik Hizmetleri kapsama alanına giren herhangi bir gemi anında tespit edilebilecek ve bilgiler anında hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulacak merkeze hem de ülkemizde kurulmuş olan Mersin Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'ne iletilecek" açıklamasında bulundu. Sistemin çalışma prensiplerine ilişkin de bilgi veren Bakan Uraloğlu, "Gemi kimliklendirilmesi, gemi trafiğinin kesintisiz izlenmesi ve düzenlenmesi, gemilere seyir bilgileri ve genel uyarıların iletilmesi, özellikli alanların kontrol yönetimi, kaçakçılığın önlenmesi, tehlike uyarılarının yapılması, kaza, yangın gibi acil durumlarda ilgililerin bilgilendirilmesi, meteorolojik verilerin gerektiğinde gemilerle paylaşılması gibi işlemleri bu sistemler sayesinde sağlayacağız" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Işıkhan: 45 bin 637 vatandaşımız yapay zeka destekli sistemle en uygun iş ilanlarını görüntüledi
Bakan Işıkhan: 45 bin 637 vatandaşımız yapay zeka destekli sistemle en uygun iş ilanlarını görüntüledi
Bakan Uraloğlu, Uluslararası Koridorlar ve Türkiye Konferansı'na katıldı
Bakan Uraloğlu, Uluslararası Koridorlar ve Türkiye Konferansı'na katıldı
MHP Siyaset ve Liderlik Okulu, yeni mezunlarını verdi
MHP Siyaset ve Liderlik Okulu, yeni mezunlarını verdi
Bakan Uraloğlu: Esenboğa'nın yıllık yolcu kapasitesi 30 milyona çıkacak
Bakan Uraloğlu: Esenboğa'nın yıllık yolcu kapasitesi 30 milyona çıkacak
Son Haberler
Yılın ilk 5 ayında 'abarth egzoz' kullanan 26 bin kişiye ceza
Yılın ilk 5 ayında 'abarth egzoz' kullanan 26 bin kişiye ceza
Bakan Işıkhan: 45 bin 637 vatandaşımız yapay zeka destekli sistemle en uygun iş ilanlarını görüntüledi
Bakan Işıkhan: 45 bin 637 vatandaşımız yapay zeka destekli sistemle...
Türk Telekom -Fenerbahçe Beko: 85-77 Fotoğraf eklendi
Türk Telekom -Fenerbahçe Beko: 85-77 Fotoğraf eklendi
Bakan Bayraktar: Türkiye, dünyanın en modern derin deniz filolarına sahip ülkelerinden biri haline geldi
Bakan Bayraktar: Türkiye, dünyanın en modern derin deniz filolarına...
Bakan Yerlikaya: Aydın merkezli suç örgütüne yönelik operasyonda 20 kişi tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Aydın merkezli suç örgütüne yönelik operasyonda...
EGM'den 1 Mayıs açıklaması; 418 kişi gözaltına alındı
EGM'den 1 Mayıs açıklaması; 418 kişi gözaltına alındı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim