• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ara
  • Gündem
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • İlçeler
  • Bilim - Teknoloji Dünya Kadın Yaşam Karaman Kültür Sanat Medya Otomobil Tarihten
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bakan Uraloğlu: Karla mücadelede 18 bin 407 personel ve 14 bin 263 araç görev başında
Yaşam
Yayınlanma: 16 Kasım 2025 - 14:03

Bakan Uraloğlu: Karla mücadelede 18 bin 407 personel ve 14 bin 263 araç görev başında

ANKARA, (DHA)- ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kış aylarında güvenli ulaşımın sağlanması için ekiplerin 7/24 esasıyla çalıştıklarını belirterek, "Karla mücadele için hava, kara ve demir yollarında toplam 18 bin 407 personel ve 14 bin 263 araç görev başında" dedi

Yaşam
16 Kasım 2025 - 14:03
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Uraloğlu: Karla mücadelede 18 bin 407 personel ve 14 bin 263 araç görev başında
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kış aylarında güvenli ulaşımın sağlanması için ekiplerin 7/24 esasıyla çalıştıklarını belirterek, "Karla mücadele için hava, kara ve demir yollarında toplam 18 bin 407 personel ve 14 bin 263 araç görev başında" dedi.

Bakan Uraloğlu, kara yolu, demir yolu ve havalimanlarında yürütülen karla mücadele çalışmalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, "Karla mücadele için hava, kara ve demir yollarında toplam 18 bin 407 personel ve 14 bin 263 araç görev başında. Ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyor, kontrollerini gerçekleştiriyor" dedi.

'SON TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ ARAÇLAR HAZIR BULUNUYOR'

Havalimanlarında kar yağışı ve soğuk hava şartlarına yönelik tüm önlemlerin alındığını kaydeden Bakan Uraloğlu, "Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bünyesinde karla mücadele ve buzlanmayı önlemeye yönelik çalışmalar için yaklaşık 800 personel ve son teknoloji ürünü toplam 463 adet araç hazır bulunuyor. Havacılık faaliyetlerinin aksamaması için ekiplerimiz, gerektiğinde hızlı bir şekilde müdahalede bulunuyor. DHMİ tarafından işletilen havalimanlarımızda yürüttüğümüz karla mücadele ve buzlanmayı önlemeye yönelik çalışmaları Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) mevzuatlarına uygun bir şekilde yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kış mevsiminin yağışlı geçtiği ve sıcaklıkların sıklıkla sıfır derecenin altına düştüğü havalimanlarında uçuş operasyonlarının büyük bölümünün karla mücadele çalışmalarının oluşturduğunu belirten Bakan Uraloğlu, "Yoğun kış şartlarında uçakların güvenli iniş-kalkış yapabilmesi ve havacılık faaliyetlerinin güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla pist-apron-taksi yolu sahalarını kardan ve buzdan temizliyoruz" dedi.

'4 BİN PERSONEL SAHADA'

Ardından demir yollarında alınan önlemlere ilişkin bilgi veren Uraloğlu, TCDD Genel Müdürlüğü ve dokuz bölge müdürlüğünde koordinasyon merkezleri oluşturduklarını belirterek, "Merkezler aracılığıyla hava olaylarını anlık takip ediyor, alınması gereken tedbirleri tespit ediyoruz. Alınan kararlar doğrultusunda taşrada görev yapan mobil ekiplerimizi hızlıca yönlendiriyoruz" ifadesini kullandı.

13 bin 919 kilometrelik demir yolu ağında ekiplerin 7 gün 24 saat kesintisiz görev yaptığını kaydeden Uraloğlu, "Ekiplerimiz, hat boyunca sürgünle biriken karı temizliyor, makas bölgelerini açıyor ve hat kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele kapsamında, demir yollarında yaklaşık 4 bin personel ile birlikte rotatif kar küreme araçları, karkürerler ve acil müdahale araçları başta olmak üzere toplam 914 teknik araç hazır durumda bulunuyor" açıklamasında bulundu.

'930 KİLOMETRE KAR SİPERİ YAPILDI'

Bakan Uraloğlu, kara yollarında da ekiplerin, vatandaşların konforlu ve trafik güvenliği sağlanmış bir ortamda yolculuk yapması için kar ve buzla mücadele çalışmalarına devam edeceklerin kaydederek, "Bu çalışmalar yurt genelindeki yol ağında; 457 karla mücadele merkezi üzerinden, 12 bin 886 adet makine ve ekipman, 13 bin 607 personel ile gerçekleştirilecek" dedi.

Çalışmalarda kullanılmak üzere 757 bin ton tuz, 453 bin metreküp tuz agregası ve kritik kesimler için 12 bin ton tuz çözeltisinin karla mücadele merkezlerinde depolandığını anlatan Uraloğlu, "Yollarımızda tipi ve esinti nedeni ile trafik akışının güçleştiği veya kapandığı kesimlere 930 kilometre kar siperi yapılmıştır. Karla mücadele merkezlerinde de güzergah analizi, karla mücadele çalışmaları, açılan ve kapanan yollar ve anlık trafik monitörler üzerinden akıllı ulaşım merkezlerimizden takip ediliyor" ifadelerini kullandı.

Karla mücadele merkezlerinde güzergah analizinin, karla mücadele çalışmalarının, açılan ve kapanan yolların ve anlık trafik monitörler üzerinden akıllı ulaşım merkezlerinden takip edildiğini bildiren Bakan Uraloğlu, "Önemli geçitlerde bulunan sabit kameralar aracılığıyla Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Merkezlerinden hava ve yol durumları izleniyor. Kritik kesimlerde görevlendirilen 1700 adet karla mücadele aracı kameralarla, 6 bin adet karla mücadele aracı ise Araç Takip Sistemi ile takip ediliyor. Bu sayede etkin bir kar mücadelesi yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
Bursa Kestane Şekeri ile İpsala Pirinci'ne AB'den coğrafi işaret tescili
DSİ 1389 personel alımı yapacak
DSİ 1389 personel alımı yapacak
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Bakan Yerlikaya: Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Ankara'da orman şehidi Onarıcı ve Arslan için hatıra ormanı
Son Haberler
Afet Durumlarında İletişim Nasıl Olmalı? AFAD Bilgilendirdi
Afet Durumlarında İletişim Nasıl Olmalı? AFAD Bilgilendirdi
A101'de 5-11 Mart Haftasında Kozmetik ve Cilt Bakım Ürünlerinde İndirimler
A101'de 5-11 Mart Haftasında Kozmetik ve Cilt Bakım Ürünlerinde İndirimler
Deprem Sonrası İlk 6 Saat: AFAD'dan Hayati Bilgiler
Deprem Sonrası İlk 6 Saat: AFAD'dan Hayati Bilgiler
Karaman'da Deprem Haftası Etkinlikleri Kapsamında Bilgilendirme Standı Açıldı
Karaman'da Deprem Haftası Etkinlikleri Kapsamında Bilgilendirme Standı...
Karaman'da Koruyucu Aileler ve Çocuklarla İftar Buluşması
Karaman'da Koruyucu Aileler ve Çocuklarla İftar Buluşması
35 yıl sigara içti, gırtlağının yarısı alındı
35 yıl sigara içti, gırtlağının yarısı alındı

Ana Sayfa
Gündem
Siyaset
Ekonomi
Asayiş
Sağlık
Spor
Eğitim
İlçeler
Bilim - Teknoloji
Dünya
Kadın
Yaşam
Karaman
Kültür Sanat
Medya
Otomobil
Tarihten
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
DMCA.com Protection Status

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim